17-01-2024

Atea kåret til Norges mest bærekraftige selskap, og blant topp 50 globalt

For tredje år på rad har IT-selskapet Atea blitt kåret til et av verdens 100 mest bærekraftige selskaper av forsknings- og medieselskapet Corporate Knights. I år havnet Atea på topp blant de norske selskapene og på 41. plass totalt, en ny rekord for selskapet.

Nelly Flatland.bærekraftsjef Atea Norge.

– Å bli kåret til Norges mest bærekraftige selskap, og et av verdens mest bærekraftige selskaper, er en stor ære. Denne anerkjennelsen forteller oss at vi er på riktig vei i arbeidet med å snu IT-bransjen til å bli mer bærekraftig. Samtidig er det en rekke utfordringer som må løses i årene fremover for at vi skal nå klimamålene. Som Norges største IT-selskap ser vi dette som vårt samfunnsansvar, et ansvar vi tar både fordi vil og fordi vi kan, sier Nelly Flatland, bærekraftsjef i Atea Norge.

Atea har blitt kåret til et av verdens 100 mest bærekraftige selskaper av den prestisjetunge Corporate Knights Global 100 Index, for tredje år på rad. Global 100 er en rangering av selskapers bærekraftytelse, og som hedrer bærekraftsinnsatsen til de børsnoterte markedslederne i forskjellige bransjer. 
 
Rangeringen er basert på en analyse av bærekraftspraksisen til 6733 selskaper fra hele verden. 
For å kvalifisere må selskapet være børsnotert og ha en bruttoomsetning på mer enn 1 milliard amerikanske dollar.

Topper listen over norske selskaper 

Atea er anerkjent som det mest bærekraftige selskapet globalt innen IT-tjenestebransjen (IT Services) og havnet på en 41. plass totalt, en ny rekord for IT-selskapet. I 2023 havnet Atea på 49. plass, og på 51. plass i 2022. Atea topper listen over norske selskaper, og er dermed rangert som Norges mest bærekraftige selskap.

– Samarbeid er nøkkelen til suksess i vårt bærekraftsarbeid - og for det vi ønsker å få til fremover sammen våre kunder og partnere. Utmerkelser som dette gjør oss motivert til å fortsette det viktige arbeidet vi har foran oss, forteller Flatland.  

Ambisiøse bærekraftsmål 

IT-selskapet har satt seg ambisiøse bærekraftsmål for 2030. Et av målene er å oppnå minst 50 prosent reduksjon i egne utslipp, som inkluderer utfasing av fossilt brensel, redusering av flyreiser, halvering av transportutslipp og bruk av 100 prosent fornybar energi. Atea har også flyttet sine største kontorer inn i smartbygg.

Gjennom gjenbruk- og resirkuleringsprogrammet, Goitloop, henter Atea brukt utstyr fra sine kunder, renser utstyret fullstendig for data, og klargjør utstyret for gjenbruk og resirkulering. I 2022 kuttet selskapet utslipp tilsvarende 58,937 tonn CO2 gjennom tjenesten.

Atea bygger bærekraftskompetanse internt gjennom blant annet «Bærekraftskolen», et digitalt opplæringsprogram, som er obligatorisk for alle 1750 ansatte. IT-selskapet har over 40 bærekraftsambassadører som har spisskompetanse på bærekraft innenfor sitt fagfelt.

Om rangeringen

Global 100 er en rangering av verdens 100 mest bærekraftige selskaper, gjennomført av det kanadiske forsknings- og medieselskapet Corporate Knights. For å kvalifisere må et selskaps brutto omsetning være mer enn 1 milliard amerikanske dollar og være børsnotert. Siden 2005 har Corporate Knights analysert offentlig tilgjengelige data om økonomiske og bærekraftige indikatorer for rundt 7000 selskapet. Selskapene vurderes på tvers av 25 KPIer (Key Performance Indicators) som dekker ressursstyring, ansattes ledelse, økonomistyring, bærekraftig inntekt, bærekraftig investering og leverandørytelse.

Se listen over Global 100 2024 her.