21-06-2023

Atea får topprangering innen bærekraft - for fjerde år på rad

For fjerde år på rad har Atea ASA blitt tildelt den høyeste vurderingen i miljømessig og sosial ytelse av EcoVadis, en rangering på platinumnivå blant de 1 % beste av mer enn 100.000 globale selskaper vurdert.

Elisabeth Nissen Eide

– Vi er utrolig stolte over denne anerkjennelsen fra EcoVadis. Bærekraft er en del av kjernen i Ateas misjon, og å bygge Norge og fremtiden med IT. Denne anerkjennelsen gir oss motivasjon til å arbeide videre for å skape en meningsfull, positiv, og varig endring i IT-bransjen, sier Elisabeth Nissen Eide, bærekraftsjef i Atea Norge.  

EcoVadis er en global organisasjon som hvert år evaluerer virksomheter på tvers av 200 bransjer og over 160 land innen bærekraft og samfunnsansvar. Som en del av EcoVadis’ bærekraftsvurdering, så de på Ateas bærekraftytelse på flere områder: miljø, etikk, bærekraftige anskaffelser, samt arbeidskraft og menneskerettigheter.    

Om Ateas bærekraftsarbeid  

  • I januar 2023 ble Atea kåret til et av verdens mest bærekraftige selskaper av Corporate Knights’ Global 100-rangering, for andre år på rad. Atea havnet på topp blant de norske selskapene og 49. plass totalt, en ny rekord for selskapet. 
  • I april 2023 ble Atea kåret til en av Europas klimaledere av finansavisen Financial Times. 
  • Hvert år publiserer Atea en Corporate Responsibility and Sustainability Report som viser selskapets arbeid innen samfunnsansvar.