Til forsiden

Vi er Norges høyeste sertifiserte selskap innen IBM-teknologi

Atea er IBM Platinum Business Partner, som er det høyeste nivået i IBMs partnerprogram. Dette gjør oss til Norges høyeste sertifiserte selskap innen IBM-teknologi (pr 2024), og innebærer at vi forplikter oss til å bygge og vedlikeholde kompetanse innenfor IBMs strategiske satsningsområder. Sammen jobber vi med kunder innenfor noen av Norges viktigste bransjer; havbruk, energi, bygg/anlegg og offentlig forvaltning.

IBM er et globalt selskap med markedsledende løsninger innenfor hovedområdene hybrid sky, kunstig intelligens (AI), sikkerhet og datalagring. En fellesnevner for IBMs produkter er fleksibilitet. Uansett teknologiområde har IBM en målsetning om at deres produkter skal fungere i virksomheters eksisterende miljø. Dette betyr at dere enkelt kan ta i bruk IBM teknologi for å støtte og utvikle egen virksomhet.

Målet å og få verden til å virke litt bedre.

IBM sertifiseringslogoer

Vår kompetanse på IBM-teknologi

Bærekraft

Vi hjelper virksomheter, på tvers av sektorer, med å transformere sine forretningsmodeller, ved å prioritere bærekraft i kjernevirksomheten, og møte de økende kravene fra sentrale interessenter og bevisste kunder.

Men. Jakten på «net zero» kan først virkelig begynne når en virksomhet er i stand til å overvåke, spore og rapportere om karbonfotavtrykk, energiomstillingsmål og miljø-, sosial- og styringsdata (ESG).

Virksomheter som ønsker å ha en positiv innvirkning på planeten samtidig som de sikrer langsiktig finansiell stabilitet, trenger den riktige kombinasjonen av strategiske partnerskap og AI-infundert teknologi for å møte bærekraftsmålene.

Les mer om bærekraft på IBM.com.

IT-sikkerhet

Våre sikkerhetsløsninger beskytter virksomheten din med en avansert og integrert portefølje av nettsikkerhetsløsninger og -tjenester tilført AI. Vår moderne tilnærming til sikkerhetsstrategi bruker «zero trust»-prinsippet, for å hjelpe deg i møte med usikkerhet og trusler på nett.

Ved å tilpasse din sikkerhetsstrategi til din virksomhet, integrere løsninger designet for å beskytte digitale brukere, eiendeler, sensitiv data, endepunkter og IoT, og distribuere teknologi for å håndtere ditt forsvar mot økende sikkerhetstrusler, hjelper vi deg med å administrere og styre risiko og sårbarhet for å støtte dagens hybride skymiljø.

Du få dra nytte av de nyeste nettsikkerhetsløsningene for funksjonalitetene, enten skybaserte eller ved bruk av hybridsky, som forbedrer tilgangsstyringene, nettverkssikkerhet, endepunktsikkerhet, på mobile ententer, stasjonære- og bærbare maskiner, IoT, nettverk og infrastruktur.

Enten du trenger en EDR, XDR, SIEM, SOAR, datasikkerhet, endepunktbeskyttelse, enhetlig endepunktadministrasjon eller IAM-løsning, er våre eksperter klare til å samarbeide med deg for å oppnå en høy sikkerhetsposisjon. 

Les mer om sikkerhet på IBM.com.

Data og AI

Vi operasjonaliserer AI på tvers av din virksomhet for å levere fordeler raskt og etisk.

Nylig utvikling innen kunstig intelligens har demonstrert omfanget og kraften til denne teknologien på næringslivet og samfunnet.  Virksomheter må finne ut hvordan de skal strukturere og styre disse systemene på en ansvarlig måte for å unngå skjevheter og feil, da skalerbarheten til AI-teknologi kan ha kostbare effekter for både næringslivet og samfunnet.

Ettersom virksomheter bruker ulike datasett for å anvende maskinlæring og automatisering i arbeidsflyter, er det viktig å ha de riktige rammeverkene på plass for å sikre datakvalitet, samsvar og åpenhet i dine AI-systemer.

Alt IBM gjør innenfor AI bygger på tre prinsipper:

  1. Formålet med AI er å utfylle menneskelig intelligens
  2. Data og innsikt tilhører dem som skapte dem
  3. AI systemer må være transparente og forklarbare

I 2023 lanserte IBM Watsonx, en komplett plattform for ansvarlig AI for organisasjoner. Dette er det foreløpige høydepunktet i et arbeid med AI som strekker seg tilbake til 1950 tallet. Milepæler i IBMs AI arbeid inkluderer superdatamaskinen «Deep Blue» som i 1997 slo sjakk stormester Gary Kasparov, og systemet «Watson» som i 2012 slo de to beste Jeopardy spillerne i USA i en TV sendt konkurranse.

Vi kan bistå deg med å ta i bruk AI nå ved å fokusere på de områdene i virksomheten din der AI kan levere reelle fordeler raskt og etisk. Vår innholdsrike portefølje av AI-produkter og analyseløsninger er designet for å redusere hindringene i AI-adopsjon, etablere riktig datagrunnlag, samtidig som den optimaliserer resultater og ansvarlig bruk.

Les mer om AI på IBM.com.

IT-infrastruktur

Den siste generasjonen av IBM-servere, lagringsløsninger og programvare kan hjelpe deg med å modernisere og skalere on-prem og i skyen, med sikker hybridsky, pålitelig AI-automatisering og innsikt.

Med de riktige serverne, lagringsløsningene og teknologiene kan du benytte en «zero trust»-tilnærming for å beskytte mot brudd, holde data private på tvers av hybride økosystemer og forene databeskyttelsen med nettsikkerhet.

Les mer om IT-infrastrukturløsninger på IBM.com.

Automatisering

Vi leverer intelligent automatisering for forretning- og IT-drift, og hjelper deg med å finne ut hvordan effektiv automatisering kan bidra til å gjøre IT-systemene dine mer proaktive, prosessene mer effektive og folk mer produktive. Målet er høyere produktivitet og bedre beslutningstaking til lavere kostnad og høyere hastighet.

Bare 54% av AI-prosjekter går fra pilot til produksjon, og avkastningen på initiativer er i gjennomsnitt 5,9%, godt under den typiske kapitalkostnaden på 10%. For å ha effekt, bør AI integreres i eksisterende systemer og nøkkelprosesser for å oppnå vekst og kostnadsreduksjon.

Vi kan hjelpe deg med å prioritere de mest lønnsomme og verdiskapende mulighetene for å effektivisere arbeidet, øke driftseffektiviteten og forbedre kundeopplevelsene – og deretter realisere mulighetene og optimalisere for kontinuerlig forbedring.

Les mer om automatisering på IBM.com.

Kontakt oss

Stian Trosby
IBM Partner Development Manager
Send e-post til