Til forsiden

Vår guide til IT-sikkerhet gir deg rådene du trenger

Våre eksperter har lang erfaring med å jobbe med IT-sikkerhet, og har laget en guide som gir deg rådene du trenger for å beskytte din bedrift. Guiden er rettet mot ledere og ansvarlige for IT-sikkerhet i større virksomheter.

Du kan blant annet lese om:

  • Hvorfor det anbefales å konsolidere sikkerhetsløsninger
  • Hva et datainnbrudd koster
  • Hvordan Bondelaget fikk hjelp til å kartlegge egen IT-sikkerhet
  • Hvordan du kan kutte nedetid fra 22 til 1-2 dager med gode sikkerhetsløsninger
  • Endepunktsikkerhet og sikkerhet i skymiljøer
  • IT-sikkerhet som har blitt en forretningsstrategi
  • Hvordan en stor del av cyberangrepene skyldes svake tekniske tiltak

Kunne det vært deg?

Mange av henvendelsene vi i Atea får, kommer etter at sikkerhetshendelser har vært omtalt i media. Plutselig kommer truslene tett på, og mange stiller seg spørsmålet: «Kunne dette ha vært meg?»

Svaret er i de aller fleste tilfeller at det like gjerne kunne ha vært deg, samarbeidspartnerne, nabobedriften, konkurrenten eller sjappa på hjørnet. Hvem som blir rammet er ofte tilfeldig, men felles for dem alle er at de trolig var litt dårligere beskyttet enn andre.

Les artikkelen her.

Konsolidering av sikkerhetsløsninger kan redusere kostnader og risiko

– Bruker du sikkerhetsfolkene dine til å gjøre oppgavene som skaper verdi og trygger virksomhetens data? Hvis svaret på det er ja, er du på riktig vei, sier Richard Skjærstad, Sr. Enterprise Security Executive i Microsoft Norge.

– Du kan ikke administrere og overvåke 20 ulike sikkerhetsløsninger som ikke snakker sammen

En stor undersøkelse fra Cisco viser at en solid og moderne IT-arkitektur med godt integrerte sikkerhetsløsninger er avgjørende for å bygge motstandsdyktighet mot cyberangrep.

Så mye koster et datainnbrudd

60 prosent av datainnbruddene var så kostbare at de rammede bedriftene så seg nødt til å øke prisene overfor sine kunder, viser en undersøkelse.

– Du må ha sikkerhet under OS-et, i OS-et og utenfor OS-et

Cyberkriminelle finner stadig mer utspekulerte måter å spre skadelig kode på. Gode løsninger for endepunktsikkerhet og en sikkerhetsstrategi basert på «zero trust» kan være avgjørende for å stoppe mange angrep.

VMware: – Skru på sikkerhetsfunksjonene du allerede har

– Du må huske at det er du selv som må sikre løsningene som kjører i skyen, det er ingen som gjør det for deg, sier Robert Ørsnes, Enterprise Account Executive Security i VMware.

Sikkerhet i skyen krever planlegging og dedikert fagkunnskap

Lead Architect Kato Kristiansen er klar på at Atea aldri skal selge skyløsninger uten at et minimum av sikkerhet følger med. Her er Kristiansens råd til hvordan bedrifter bør sikre sine skyløsninger.

Cybersikkerhet: – Du må vite hvor du er for å komme dit du skal

I en ny rapport kommer det frem at kun et fåtall virksomheter kan betegne seg som modne når det gjelder forsvar mot cyberkriminalitet. Kombinasjonen teknisk gjeld og økende bruk av skytjenester gir ytterligere kompleksitet.  – Bransjen må ha større fokus på ønsket utfall og bevege seg bort fra punktproduktsalg og ulv, ulv-ropingen, sier sikkerhetssjef Leif Sundsbø i Cisco.

Les artikkelen her.

Kontakt vårt IT-sikkerhetsteam

Thomas Tømmernes
Thomas Tømmernes
Leder for IT-sikkerhet
Send e-post til
Vegard Kjærstad
Vegard Kjerstad
Leder Incident Response Team (IRT)
Send e-post til
Audun Risberg
Audun Risberg
National Advisor InfoSec
Send e-post til

Vår guide til IT-sikkerhet gir deg rådene du trenger