16-03-2017

Velkommen til Klientdagen hos Atea

Ateas oppdrag er å bygge og forme et enda bedre Norge med IT og lede våre kunder gjennom en digital reise. Vi er alltid på hugget for morgendagens teknologi og alltid i utvikling – med det mål for øye.

Mac på bord

I tett samarbeid med våre partnere, jobber vi hardt for å skape og spre optimale sluttbrukeropplevelser. Disse løsningene skal gjøre brukerne mer produktive og effektive samtidig som arbeidsplassen blir mer konkurransedyktig.

5. april arrangerer Atea Klientdagen om spennende løsninger. I tillegg kommer representanter fra verdens ledende merkevarer som HP, Lenovo, Apple, Microsoft, DellEMC, Citrix og Vmware. De skal bidra med viktige opplysninger om klientdrift og vise frem sine siste nyheter.

De siste årene har Atea – i kontrast til markedet – hatt salgsvekst av klienter som PC-er, nettbrett, mobiltelefoner og skrivere. Vår suksess er allikevel ikke ensbetydende med å selge flest mulig enheter i en forbigående periode, vi vil ha produktene kunden tjener på.

En gjennomsnittlig PC koster i dag omtrent 10 000 kroner, men ifølge analyseselskapet Gartner er eierkostnaden rundt 60 000 kroner i løpet av levetiden. Denne summen inkluderer utgifter som bestilling, buffering, image, management, support, servicedesk, og så videre. Det betyr at selve hardware-kostnaden kun utgjør en brøkdel av den totale eiekostnaden og at store gevinster kan tas ut på selve driftssiden.

Flere virksomheter, offentlig som privat sektor, velger å anskaffe klienter der ferdigstillelsesgraden er høyere. Sluttbrukerne høster fordelen av arbeidsverktøy som er skreddersydd for deres behov. Videre får virksomhetene full fleksibilitet ved å velge tjenester de trenger mens de – med økt forutsigbarhet – sparer ressurser på leveranse og drift. Disse ressursene kan omdannes til mer verdiskapende aktiviteter, eksempelvis forretningsutvikling med IT i egen organisasjon.

PS! Visste du at Atea har over 850 konsulenter på landsbasis som tilpasser og skreddersyr teknologien fra våre partnere til kundenes ønsker og systemer?