15-07-2021

2. kvartal 2021: Atea Norge fortsetter den solide veksten

– Det er hyggelig at så mange virksomheter har valgt Atea som sin digitaliseringspartner, og at vi fortsetter veksten innenfor våre strategiske områder. Særlig må jeg trekke fram økningen innen skytjenester og drift av IT-infrastruktur, som bidrar til vårt beste 2. kvartal noensinne, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge.

Michael Jacobs

I andre kvartal 2021 leverte Atea Norge en rekordhøy omsetning på nesten NOK 2,4 milliarder, opp over tre prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2020. Resultatet økte med nesten fem prosent til NOK 84 millioner.

Kraftig vekst på skytjenester

Den sterke veksten på skytjenester fortsetter for Atea Norge. Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, har omsetningen økt med 78. %. – Veksten på skytjenester er svært god. Dette er et viktig satsingsområde for oss, derfor er vi takknemlige for at så mange kunder velger Atea som skypartner når de skal gjøre digitale investeringer for framtiden, sier Jacobs.

Ledende leverandør av digitale infrastruktur

Atea leverer drift, IT-sikkerhet og overvåkning av IT-infrastruktur til kunder over hele Norge – både i offentlig og privat sektor. Sammenlignet med 2. kvartal 2020 økte omsetningen med 12 % på dette området.
– Vi er stolte over at så mange virksomheter gir oss tilliten til å drifte deres kritiske infrastruktur. Vi ser at flere kunder etterspør skreddersydde tjenester der vi tar oss av hele driften, og at dette har blitt den nye normalen for mange virksomheter. For å møte den økte etterspørselen i markedet på dette og andre strategiske områder, kommer vi til å ekspandere på flere områder og rekruttere flere nye talenter til Atea neste halvår, forteller Jacobs.

Blant Europas beste klimaledere

For kort tid siden ble Atea kåret til en av årets klimaledere av anerkjente Financial Times. Denne uken fikk Atea høyeste rating i kategorien miljø av EcoVadis.

Ett av bærekraftsmålene til selskapet er å redusere alle utslippene med minimum 50 % i tråd med Paris-avtalen. – Annerkjennelsen fra Financial Times er en påminnelse om at vårt arbeid med å redusere klimautslipp beveger både selskapet og samfunnet i riktig retning, sier Jacobs.

I 2007 startet Atea å måle sine klimautslipp gjennom et årlig klimaregnskap. Siden den gang har IT-selskapet redusert utslippene med 36 %. Tilsvarende er klimautslippet redusert med 48 % siden 2019.  

En hybrid arbeidshverdag

Koronapandemien har på kort tid endret måten mange av oss jobber på. Hjemmekontor, hybride kontorløsninger og rask digitalisering har gjort at flere har fått øynene opp for nye måter å jobbe sammen på.

– Det tradisjonelle kontoret og hjemmekontoret må spille sammen på en helt annen måte enn tidligere. En hybrid og fleksibel arbeidshverdag er den nye normalen, og det tradisjonelle kontoret må virkelig være et sted medarbeiderne ønsker å komme til, med alt det innebærer av fysisk utforming og digitale løsninger. Vi gleder oss til å hjelpe kundene våre med å navigere i teknologien som kan bidra til en sømløs, fleksibel og god brukeropplevelses samtidig som man ivaretar IT-sikkerheten, forteller Jacobs.

 

Kontaktinformasjon

Michael Jacobs, adm. direktør Atea Norge, mobil (+47) 908 28 216.
Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør Atea Norge, mobil (+47) 970 80 686.