22-02-2017

Hei, Atea!

Ida og Marion heter vi, og har hatt gleden av å få lov til å bevege oss inn i Ateas verden de siste par månedene.

Flere Atea ansatte som spiller shuffle board

Vi er nyansatte ved kontoret i Fredrikstad og kommer begge fra Høgskolen i Østfold med en rykende ferske bachelorgrader i innovasjon og prosjektledelse. Ida er Account Manager og skal fokusere på det private markedet i Østfold, mens Marion skal begynne med produktsalg på klient og bevege seg inn i AM-rollen etter hvert.

Kollegaer av gull

Da vi fikk jobbtilbud av Atea var det selvsagt hæla i taket og full jubel, men vi hadde også noen tanker og undringer på hvordan det kom til å bli. Det ikke bare bare å komme som helt nyutdannet, ung og i tillegg jente blant en gjeng middelaldrende menn i dress. På toppen av det hele hadde vi omtrent null erfaring fra den gigantiske IT-verdenen, og har stort sett kun brukt Mac og iPhone så lenge vi kan huske.

”For en som så vidt kan forskjellen på HDMI og USB har en av de største utfordringene vært å lære seg et helt nytt språk.”

At vi fikk jobb samtidig og hadde aller første dag i Atea sammen, gjorde det litt lettere for oss begge. Når det er sagt, har mottakelsen fra Gutteklubben Grei avdeling Fredrikstad vært over all forventning. Vi har virkelig blitt tatt imot med åpne armer, og setter stor pris på at absolutt alle mer enn gjerne tar seg tid til å guide oss gjennom Atea-jungelen. SAN, SAP, DraaS, IaaS, HÆ? For en som så vidt kan forskjellen på HDMI og USB, har en av de største utfordringene vært å lære seg et helt nytt språk. Byggeklossene faller sakte men sikkert på plass, takket være god hjelp fra suverene kollegaer. Det er helt tydelig at selv om vi fordelt på alle hodene her kan alt om software og hardware, er det menneskene bak som er gullet.

Vi vil gjøre Atea mer synlig

Vi er imponert over Atea og bedriftens innstilling til å ta inn og satse på unge og nyutdannede. Det er langt ifra alle som er helt der enda. Selv om erfaring og kompetanse er ekstremt viktig, er det veldig moro å være en del av den nye generasjonen som skal bygge kompetanse nå. Det er jo forhåpentligvis vi som en dag skal drive Atea videre. Vi setter stor pris på tilliten, og lover å gjøre vårt ytterste for å møte de forventningene satt til oss.

”Det er jo forhåpentligvis vi som en dag skal drive Atea videre.”

Vi har allerede innsett at vi har skutt gullfuglen og fått jobb i Norges beste bedrift, men vi vil om mulig prøve å ta det enda et skritt videre. Etter å ha vært her en måned og blitt litt kjent så har vi satt i gang aktiviteter som vi gleder oss til å jobbe videre med. Vi vil bidra til å skape engasjement slik at Atea Fredrikstad blir mer synlige i lokalmiljøet. Vi må ut og gjøre ting vi ikke har gjort før, og dermed få muligheten til å snakke med mennesker vi ikke har snakket med før.

For å bidra til økt trivsel og å utfordre oss selv har vi startet en egen kosegruppe i Fredrikstad! Vi vil være pådrivere for hyggelige aktiviteter for alle på kontoret, som for eksempel arrangert ølsmaking i alle byene i Østfold, zumba og andre sosiale aktiviteter.

Vi er unge, nyutdannede og relativt uerfarne enda, men vi brenner for innovasjon og fremtidsrettede muligheter.

Vi er transformers. KAPOW!

Hilsen,

Ida og Marion