03-04-2020

Hjelper over 1200 selskaper fra hjemmekontor hele døgnet

I en krevende situasjon holder Atea de digitale hjulene i gang hos kundene, fremdeles fullt bemannet, men nå gjøres jobben fra hjemmekontor – døgnet rundt.

Peter Tryggestad
Peter Tryggestad
Kommunikasjonsrådgiver
mann på hjemmekontor.foto

I nesten tre uker har alle ansatte i Atea Managed Services (AMS) vært på hjemmekontor. De har ansvaret for å holde de digitale hjulene i gang hos mange virksomheter i Norge.

Høyere kundetilfredshet

AMS bistår alt fra kritisk infrastruktur, som legevakter og apotek, til sparebanker og kommuner. I alt jobber det 300 personer i AMS, og 60 av disse jobber dedikert med service og support, kalt Atea SOS, fra hjemmekontor. 

– Atea SOS har økt antall henvendelser i disse korona-tider, men kundene melder tilbake at de er fornøyde. Så langt i mars måned, har avdelingen oppnådd «all time high» på kundetilfredshetmålingen. Vi kom fra over 8, som er bra av en score på 10. Nå er vi på god vei til 9 tallet. Det er utrolig bra med det trykket vi har hatt, og alle de ansatte i Atea som har måtte omstille seg fra hjemmekontor på kort tid, sier Audun Lødemel, direktør Atea Managed Services.

Foto: Audun Lødemel på hjemmekontor

Totalt har avdeling ansvar for å levere drift, overvåking, service og support til over 1200 kunder spredd over hele Norge – både i offentlig og privat sektor.

Mange henvendelser om hjemmekontor

En av de som har fått forandret hverdagen sin på kort tid i Atea, er Kristopher David Goksøyr i Atea. Til vanlig jobber han ute hos kunden, Bodø kommune, med alt som gjelder drift. Nå sitter han i stedet hjemme på hybelen i Bodø og hjelper Atea sine kunder.

– Jeg får mange henvendelser om hjemmekontor. Alle skal ha det på grunn av korona-situasjonen. Det er mange spørsmål om samhandlingsløsninger som Teams, bestilling av rettigheter og lisenser, brukerstøtte og hvordan kunden logger seg inn. Egentlig alt kundene trenger for å kunne gjøre jobben hjemmefra, sier Goksøyr.

Han er glad for å kunne bidra i en krevende situasjon for alle kundene som har måtte omstille driften på så kort tid:

– Når kommunen stengte lokalene og jeg begynte å kjenne på noen symptomer, så kontaktet jeg lederen min for å høre om jeg kunne bidra på noen andre måter. Jeg måtte ha noe gjøre, forteller Goksøyr, som nå har sittet i snart tre uker på hjemmekontor.

– Fascinert og imponert

Det at vi i Norge har et godt utbygd internett med god kapasitet, har gjort at overgangen til å jobbe hjemmefra har gått forholdsvis bra. I tillegg har mange ansatte fra før hatt mulighet til å bruke hjemmekontor, slik at dette ikke var helt ukjent før koronoakrisen oppstod. Likevel har det krevd mye innsats av de ansatte i Atea, for å kunne hjelpe kundene i en krevende tid.

– Vi hadde en tøff uke når dette kom over oss, og alle ble jaget hjem. Da var det mange hos Atea som jobbet døgnet rundt for å lage løsningene robuste nok for å ta imot alle kundene. Så hos Atea er det mange helter om dagen, forteller Lødemel.

Og legger til:

– Jeg er fascinert og imponert. Husker da jeg var liten med sort-hvit tv, og nå sitter vi alle hjemme og sikkert håndterer kundens infrastruktur og hjelper brukere, drift av telefonsentraler og samhandlingsløsninger til kundene våre, sier han.