27-04-2016

Livet i en «sikker» bag

Barna mine er misunnelige på meg fordi jeg ukentlig reiser med fly og ikke minst bor på hoteller. Det er ikke så rart at de forbinder fly og hotell med «lykke og reisefølelse». De fleste mennesker jeg møter, både store og små, synes livet med både reise og hotell virker meget forlokkende.

Thomas Tømmernes
Thomas Tømmernes
Leder for IT-sikkerhet
To personer med trillekoffert går på flyplass

For oss som etterhvert har begynt å nikke til hverandre på SAS-losjen på Gardermoen, der vi «happy» setter til livs dagens frokost bestående av havregrøt med melk på (fortært i god tid før hanen galer) har dette livet blitt en vane, og til tider både trist og ensomt.

OBS-OBS for alle som tror at dette er glamorøst og likt en ferie: dette er så feil som det kan bli :)

Dagene går stort sett med på back to back møter, der man kanskje er så heldig å se noe av det lokale livet gjennom taxi-vinduet mellom møtene. Kvelden forsvinner ofte på restaurant sammen med lokale kunder, kollegaer eller alene på hotellet med PC-en som følgesvenn.

Alle som har reist i forbindelse med ferie vet hvor trøtt man blir på veien hjem. Dette gjelder også for tjenestereiser. I tillegg kan du plusse på ”jobb-trøttheten” og det faktum at møtelokaler er prikk like over hele verden.

Messer.. det er litt artigere og du kan lære mye, men de er faktisk ganske like de også. Har du med deg kunder, får du hatten som «reiseleder» og vert i tillegg. = STRESS?
Effektivitet er stikkordet, og pauser/tid til å oppleve byen du besøker er dessverre utopi for de fleste av oss..

Det jeg prøver si er at en jobbreise uansett valør ikke er en premie eller ferie, men en jobb der man representerer arbeidsgiver 24 timer i døgnet, fra du drar hjemmefra til du returnerer.

Derfor er det en virkelig glede at…

Vi som er med på årets runde med Sikkerhetsdagene (12 stk) setter så stor pris på den engasjerende internkulturen i Atea som får oss til å føle oss hjemme uansett hvilken by vi besøker. Folk er imøtekommende, interesserte og vil gjerne by på seg selv, og bidra til at oppholdet skal bli vellykket på alle måter. Produsentene jeg reiser sammen med (Cisco, IBM, Citrix, Check Point, F5 og Fortinet) melder fra om det samme inntrykket, og ønsket om å bidra til en god opplevelse lokalt er høy.

Ateakulturen gir oss energi, og energi er noe vi trenger for å gønne på i dette tempoet

Energien vi henter kommer også i form av at kundene unisont melder tilbake om at årets røde tråd er helt innertier, og vi har hatt lange diskusjoner med folk som vil vite mer om dette i alle byene så langt.

Vi har til og med opplevd at pressen dukker opp og synes tematikken er minst like interessant som kundene våre:

Dette er fantastisk, men jeg må tilstå at dette ikke akkurat flaks 

Atea har 25 kontorer i Norge, vi har sikkerhetsressurser i alle sammen. Når vi vil ta temperaturen på hva kundene er mest opptatt av er det bare å gjøre en uoffisiell spørreundersøkelse og skru sammen agendaen etter denne. I år omhandler derfor Sikkerhetsdagene myndlighetenes krav til personvern og trygghet.

Å levere IT-/datasikkerhet med utgangspunkt i det du bør ha i dag, deretter legge på verktøy slik at alt fungerer slik det skal, og ha et spesialteam som rykker ut onsite dersom noe skulle skje, til en forutsigbar kostnad har lenge vært utopi.

MEN nå er vi der..
For godt til å være sant?

Neida, og jeg kan bevise det.

Jeg håper å se deg i en av disse byene:

 • Sarpsborg 31. mars. 
 • Ålesund 13.april. 
 • Bodø 19.april. 
 • Tromsø 20.april. 
 • Alta/Hammerfest 21.april.
 • Trondheim 27.april.
 • Oslo 11.mai
 • Kristiansand 19.mai
 • Bergen 25.mai
 • Haugesund 31.mai
 • Stavanger 9.juni

Og det beste av alt: det er gratis!

Vi sees

/Thomas Tømmernes