17-11-2020

Bli kjent med Frode i Atea

Frode Henriksen er sjefskonsulent i Atea og brenner for teknologi og digitalisering. Hans hovedfokus er alltid hos kundene, for å forstå deres behov og tilføre verdi.

Frode Henriksen

Utdanning og yrkesbakgrunn?

Jeg har en Bachelor i IT- og Informasjonssystemer fra Universitetet i Agder og kom rett fra skolebenken inn i Ementor som det het den gang. Jeg har nå jobbet i Atea i godt og vel 13 år - og stortrives fremdeles.

Hvordan er jobben din?

Jobben min er veldig variert og det er også derfor jeg synes det er gøy å gå på jobb.

Jeg jobber både på IT-strategisk nivå for bedrifter/organisasjoner eller for IT-avdelinger. Der er jeg arkitekt for tekniske løsninger, rådgiver når det kommer til kravspesifikasjon, evaluering av løsninger eller produsenter. Eller det kan være implementasjon av systemer, prosesser eller løsninger. Dette kan skje i både store og små prosjekter.

En annen viktig del av jobben min er å bistå teamet mitt, samt andre team i Atea. Der bistår jeg både med teknisk bistand, eller som en ressurs i salgs- eller tilbudsprosessen.

Mitt hovedfokus er alltid å bruke tid på kundene våre, forstå deres behov og tilføre verdi.

Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å trives i denne jobben?

Nysgjerrige og framoverlente mennesker vil ha et naturlig fortrinn når det kommer til jobb innen IT. Teknologien utvikler seg fort, og det er da viktig å ha evnen til å lære seg nye ting i et hurtig tempo. Personlig så liker jeg å lære nye ting, og det blir derfor veldig naturlig for meg å jobbe med «cutting edge-teknologi». Samtidig er det viktig å ha en solid teoretisk bakgrunn og et fundament man kan støtte seg på. Teknologi og løsninger kommer som regel som et resultat av et behov eller en utfordring, og da er det som regel mennesker og prosesser som blir viktig. Det å kunne gjøre seg forstått og også forstå mennesker, behov og prosesser, er en viktig del min arbeidshverdag.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Blogger, kurs, og arbeid sammen med partnere og kunder går aldri av moten. Men det som kanskje gir jeg mest kompetanseheving, er alle de fantastiske kollegene jeg har. Å jobbe sammen med noen av de beste folkene i bransjen har jeg lært så mye av, og det er ikke tvil om at man kommer på et helt annet nivå når man kan støtte seg på flinke folk.

Hva slags andre muligheter finnes det innenfor yrket?

Jeg vil si nesten uendelige muligheter. Det jeg synes er veldig gøy innenfor bransjen er at dersom man klarer å skifte fokus raskt nok, samt evner å se muligheter, så kan man jobbe med nesten hva man vil. Om det er på ledelsesnivå, prosjekt- eller prosessnivå, eller ute i linja. Har man interesse av nye fagfelt eller områder, så er det nesten alltid et fagmiljø et eller annet sted som har gjort noe lignende. Og skulle man ikke finne et slik fagmiljø, så kan man starte det selv og jobbe med «cutting-edge»-teknologi, dersom det er det man ønsker.

Dersom du var fersk student i dag, hvilke fag/studier ville du valgt?

Det er et kjempegøy tankeeksperiment, og det er nok ikke bare ett svar på det spørsmålet. Personlig gikk jeg på et studie som traff veldig bra, fordi det var en miks mellom mange forskjellige områder og nivåer innenfor IT. Jeg fant da ut hva jeg interesserer meg for, og hva som ikke passer for meg. Så et tips er å prøve forskjellige ting og se hva man synes er gøy og interessant. Det viktigste tror jeg er å kunne lære seg nye ting, og raskt gjøre en vurdering på om man skal dykke dypere ned i temaet eller ikke.

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Digitalisering har vært en het potet de siste årene, men veldig mange sliter med å forstå hva digitalisering egentlig handler om. For meg handler det om mennesker, prosesser og kultur. De som lykkes er de som har IT som en integrert del av disse elementene, og det kan være veldig vanskelig, men også kjempespennende og gøy.

Ellers ser vi at det er mange som snakker om å være datadrevne, noe som jeg også synes er veldig spennende. Her er det varierende modenhet i markedet. Noen har kommet veldig langt, og mens andre er helt i startfasen av denne reisen.