Tilbake til Podkast

#37 Har dataspill en plass i skolen?

Ukens gjester:

John Arne Gaard Nilsen - Spillpedagog ved Revheim Skole

Hicham Chahine - CEO i E-sportklubben Ninjas in Pyjamas

  

 

E-sport og gaming er ikke bare moro for barn og unge. På verdensnivå er det «big business» og toppidrett. Men gaming handler om mer enn det. Flere norske grunnskoler har satt dataspill på timeplanen og laget egne gamingrom. Men ikke alle synes det er en like god idé. I ukens episode stiller vi spørsmålet: Fortjener dataspill en plass i skolen?

63 prosent av jentene og 96 prosent av guttene i alderen 9-18 spiller dataspill, ifølge tall fra Medietilsynet. Uavhengig av spillernivå, opparbeider dessuten spillere ferdigheter som teamarbeid, strategisk tenkning, problemløsning, kommunikasjon, stresshåndtering og finmotorikk. Det er nettopp på grunn av dette at mange mener spillbasert læring bør inn i klasserommet. I tillegg viser det seg at bruk av dataspill øker mestringsfølelsen hos skoletrøtte elever. 

Men hvilke fag passer dataspill inn i? Hvorfor møter skolegaming motstand? Kan lærerne nok om hvordan utnytte dataspill i undervisningen? Hva kan skolen lære av e-sport? 

Vi har snakket med Hicham Chahine, CEO i e-sportklubben Ninjas in Pyjamas, og spillpedagog John Arne Gaard Nilsen ved Revheim skole i Stavanger. 

I tillegg har vi dykket ned i gjestenes digitale liv. Enjoy 😊

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer