Tilbake til Podkast

#34 Klimaversting: Er tech løsningen for klesbransjen? 💚

Ukens gjester:

Ina Othilie Vikøren Ronæss - Bærekraftsjef i H&M

Mali Hole Skogen - Teknologi- og Bærekraftdirektør i IKT Norge

  

 

 

Produksjonen av klær og sko står for nærmere 10 prosent av verdens utslipp av drivhusgasser, ifølge FN. Det haster å gjøre noe. H&M er en av de største aktørene, og har satt ambisiøse mål for å bli mer bærekraftige. Hvordan skal de få til dette? Hvor trykker skoen? Og hvordan kan klesbransjen bruke teknologi for å bli mer bærekraftig? 

Press fra miljøbevisste forbrukere og offentlige regler har gjort at mange aktører i klesbransjen nå tar grep. H&M har blant annet sett på kunstig intelligens (AI) for å kunne beregne produksjon etter etterspørsel, og dermed spare energi, transport og ressursbruk. I tillegg gjøre de masse innenfor sirkulær produksjon. Andre selskaper snuser på bruk av 3D-printing og blockchain. I prosjektet Muze, har nettbutikken Zalando inngått et samarbeid med teknologigiganten Google for å analysere trender slik at de blir mer treffsikre på hva kundene vil ha. Her er maskinlæring og kunstig intelligens viktige komponenter.

Kan bransjen fikse miljøproblemet? Vi tar praten med Ina Othilie Vikøren Ronæss, bærekraftsjef i H&M, og Mali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftdirektør i IKT Norge

I tillegg kommer det avsløringer om gjestenes digitale liv. Enjoy 😊

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer