Tilbake til Podkast

#32 Hey, Google 🤖 Kjør frem bilen!

Ukens gjester:

Siri Børsum - X-Google og tidligere leder for digital transformasjon i Google Norge

Karianne Myrvold - Kommunikasjons- og markedssjef i Trend Micro Norge

  

 

Innen utgangen av 2020 vil over halvparten av interaksjonene vi har med datamaskinen skje med stemmen, ifølge futuristen Amy Webb. Digitale assistenter puttes inn nesten overalt; i høyttalere, bilen, på sykehjemmet eller jobben, eller når du bruker mobilen. Digitale assistenter har blitt «hot»

Enkelt fortalt er en digital assistent et dataprogram som er designet for å hjelpe brukerne til å svare på spørsmål eller utføre oppgaver på vegne av brukeren - ofte styres den ved hjelp av stemmen. Målet er gjøre hverdagen enklere. De mest kjente assistentene er Google Assistant, Microsofts Cortana, Amazons Alexa og Apples Siri. 

Alle husker sikkert reklamefilmen med Rema 1000 om smarthus og digitale assistenter som på en humoristisk måte hva som går galt når assistenten ikke skjønner hva du sier. Brukeropplevelsen er kanskje ikke den beste nå, men det skjer en hel del spennende ting innenfor dette området. Assistentene blir smartere og mer menneskelige, bruksområdene øker, flere intelligente tjenester kommer til, og flere og flere opplever merverdi. 

Hva er fremtiden? Hvor smarte blir de? Eller hvor smarte ønsker vi at de skal være? Hva med sikkerheten og personvernet? Lytter assistenten til alt vi sier, og kan de ta over smarthusene våre? 

Vi tok en prat med Siri Børsum, X-Google og tidligere leder for digital transformasjon i Google Norge, og Karianne Myrvold, kommunikasjons- og markedssjef i Trend Micro Norge. 

I tillegg kommer det avsløringer om gjestenes digitale liv. Enjoy 😊

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer