Tilbake til Podkast

#30 Stolpeladning, smarte kumlokk og bymiljø

Ukens gjester:

Gunnar Crawford - Smartbysjef i Stavanger kommune

Helle Lis Søholt - CEO og Partner i Gehl Architects

 

 

I kommune-Norge er det et kappløp for å gjøre byer og bygder smarte. I teten ligger Stavanger kommune. Nå testes digitale løsninger og innovative metoder for å gjøre byen til et bedre sted å jobbe og bo i – det viktigste er å kommunale tjenester smartere. På listen står blant annet stolpeladning for elbiler, måling av badetemperatur og luftkvalitet, løsninger for langtidssyke barn, smarte kumlokk, digitale retningsskilt og smart avfallshåndtering. 

Smartby-initiativene samler inn store mengder data. Dataen er helt avgjørende for både kommunen og innbyggerne. Åpne data byr nemlig på mange muligheter som nye tjenester fra gründere, flere nye arbeidsplasser og en mer bærekraftig samfunnsutvikling.

Men hvordan designes de smarte byene til det beste for innbyggerne, og med deres behov i sentrum? Hva er fallgruvene, og har kommunene det som skal til for å endre måten de jobber på? Og hva med etikken? 

Vi tok en prat med smartbysjef i Stavanger kommune Gunnar Edwin Crawford, og CEO og partner Gehl Architects under Nordic Edge-konferansen i Stavanger, Helle Lis Søholt.

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer