Tilbake til Podkast

#19 Vipps og Sbanken: Hvordan ser fremtidens bank ut?

 

Ukens gjester:

Christoffer Hernæs - Chief Digital Officer i S'banken

Baard Slaattelid - Spesialist i Vipps

 

 

I fjor ble det investert 100 milliarder dollar i Fintech-selskaper som tar opp kampen mot bankene. På den andre siden investerer bankene selv svimlende 300 milliarder dollar i ny teknologi. Men hvem kommer til å vinne kappløpet, og hvordan vil denne utviklingen påvirke finansbransjen i årene som kommer?

I solen utenfor hovedinngangen til Oslo børs sitter programleder Christian Brosstad og snakker om fremtidens bank sammen med leder for innovasjon og utvikling i Sbanken, Christoffer Hernæs og Baard Slaattelid fra Vipps.

Nylig ble det publisert en rapport hvor det fremkommer at banksjefene selv mener at de har tilgang på så store mengder data, at de ikke frykter de nye selskapene innen fintech.

– Man skal være urolig. For det å gjemme seg bak en tilgang på mye data tror jeg er fryktelig dumt. Vi har sett bankkriser tidligere, men nå står vi overfor en helt annen utfordring enn vi har gjort tidligere. Ser man på mulighetene som finnes i ny teknologi, skal man ikke se bort ifra at dataene bankene sitter på, plutselig blir tilgjengelige for andre aktører også, forteller Slaattelid.

Hernæs legger til:

– Mengden data bankene sitter på er man også nødt til å ta med en klype salt. Data er ferskvare og de dataene bankene sitter på kan være opptil 10-20 år gammel og er nødvendigvis ikke relevant lenger. Merkevare og tillit er derimot konkurransefortrinn norske banker allerede har sammenlignet med et ukjent teknologiselskap som plutselig kommer på banen.

Er du nysgjerrig på hvordan fremtidens bank vil se ut? Og hvordan det kan påvirke deg? Lytt til denne podkastepisoden!

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer