Tilbake til Podkast

#18: «Design thinking» får flere mennesker ut på tur

Ukens gjester:

Mette Habberstad - Kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening

Linda Vik - Business designer i EGGS

Silja Nyhus - Kreativ leder i EGGS

 

 

Teknologi i seg selv bør aldri være målet, men heller hvilket problem som kan løses ved hjelp av teknologi. Flere og flere virksomheter bruker «design thinking» i problemløsningen, men hva er det egentlig - og hvordan kan du bruke det?

På Bananpiren i Gøteborg sentrum, sitter programleder Christian Brosstad og snakker om «design thinking» sammen med Mette Habberstad, kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening; Linda Vik, business designer i EGGS og Silja Nyhus, kreativ leder i EGGS.

Ifølge Vik har man med «design thinking» hentet ut det beste fra designfaget og brukt dette som et aktivt verktøy for problemløsning.

– Det handler om å sette seg inn i andre menneskers behov og bruke dette inn i en kreativ løsningsfase. I tillegg er man nødt til å teste løsningene gjentatte ganger før man lander på et endelig produkt, legger Nyhus til.

– Men hva er det som gjør denne metoden så unik?

– Hjernen vår er veldig visuell, det gjør at det ofte kan være vanskelig å forklare en idé med ord. Det blir fort mange ord i hodet som vi ikke har kontroll på. Derfor bruker vi prototyper og skisser til å kommunisere idéen. Det gjør at vi kan få økt innsikt og prøve, teste og feile frem til vi har et endelig produkt eller tjeneste.

Habberstad forteller at de har testet ut design-metoden i Den Norske Turistforening (DNT) for å få flere mennesker ut på tur.

– Hos oss brenner vi for å få så mange som mulig ut på tur. Her kan teknologi være en viktig driver for å nå dette målet. Vi må selvfølgelig ta høyde for at folk har ulik kompetanse og motivasjon, men ved hjelp av denne designmetoden er det et stort potensiale for å bringe frem gode teknologiske idéer som kan senke terskelen for å få mennesker ut på tur.

Er du nysgjerrig på hvordan «design thinking» fungerer i praksis, og hvordan DNT har brukt det? Lytt til denne podkastepisoden!

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer