Tilbake til Podkast

#13 Cybersikkerhet - er det uflaks når din bedrift blir hacket?

Ukens gjester:

Sven Thaulow - Tidligere CEO i Cisco, nå Teknologidirektør i Schibsted

Helge Aasen - CEO i Norfloor

 

 

Hydro har nettopp opplevd det. Hva skjer egentlig når du blir rammet av et cyberangrep? Hvordan kan virksomheter ruste seg mot angrep fra hackere? I denne podkastepisoden har programleder Christian Brosstad besøk av tidligere CEO i Cisco Norge, Sven Thaulow og CEO i Norfloor, Helge Aasen for å snakke om cybersikkerhet.

I denne episoden er det mobile podkaststudioet lagt til Teknisk Museum på Kjelsås, som er et museum for teknologi, medisin, naturvitenskap, industri og et eldorado for utforskende mennesker.

– Da jeg forberedte meg til denne podkastepisoden kom jeg over en studie som heter mørketallsundersøkelsen 2018. Det var litt «sjokkerende» lesning. Her fremkom det nemlig at 67 prosent av de spurte selskapene mener de har hatt et sikkerhetsbrudd på grunn av tilfeldigheter eller uflaks, sier Brosstad.

– Det er helt riktig. Tallene er mørke og vi er bakpå. Cyber-sikkerhet er blitt en del av det statlige spillet. En hacker ønsker nødvendigvis ikke tjene penger, men angriper eksempelvis samfunnskritisk infrastruktur. 90 prosent av alle angrep skjer gjennom e-post som trigger en menneskelig feil. Det vil si at noen klikker på noe slik at hackeren kan lese av passordene dine på din datamaskin. Mange norske virksomheter rammes på denne måtene, sier Thaulow.

Vil du vite mer om hvordan du kan sikre virksomheten din? 

 

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer