Tilbake til Podkast

#10: Nå bygges smarte bygg som lar deg prestere bedre på jobb

Ukens gjester:

Jørgen Flaa - Forretningsutvikler i Höegh Eiendom

Henrik Taubøll - Advokat i Advokatfirmaet Bahr 

 

 

60 prosent av Europas arbeidskontorer står tomme i arbeidstiden. Hvordan kan vi utnytte den tomme plassen bedre? Vi tok turen til Ateas nye smartbygg i Oslo for å snakke med forretningsutvikler i Höegh Eiendom, Jørgen Flaa, og advokat fra Bahr og driver av Proptech Norway, Henrik Taubøll.

– Teknologien er allerede her, hvor bygget blant masse annet leser kalenderen din og har booket korrekt møterom. Næringsbyggene som føres opp nå er proppfulle av sensorer som skal gjøre det morsommere og bedre for deg å gå på jobb, sier Flaa.

Det er selvfølgelig menneskene og møteplassene som er viktigst. Det er når mennesker treffer andre mennesker de gode idéene kan dukke opp og du får ny energi.

– Det handler ikke om at bygget serverer deg lunsj på pulten klokken 12. Men når teknologien får deg til å ta trappen, ta et sunt valg i kantinen, velge sykkelen og kanskje bli med på et møte du ikke visste at du trengte, at du får nye impulser og utfordrer dine gamle vaner, forklarer Flaa.

Taubøll mener smarte bygg skal utfordre oss på et vis som ikke nødvendigvis gjør alt mer behagelig, men gjør at vi må tenke mer over valgene våre.

– Vi er vaneorienterte og litt late. Å utfordre oss selv ved ikke å gå den samme veien til jobb hver dag, eller sitte ved siden av den samme kollegaen, spise det samme, men heller utfordre oss selv til å gjøre ting annerledes – dette er kanskje den store verdien fremover; kreativitet og å skape den gode friksjonen, sier Taubøll.

Flaa forteller også både hvordan ønske om å bidra til mer bærekraftige løsninger i eiendomsbransjen og være med å lage en bedre arbeidshverdag for den enkelte leietaker er motivasjonen for hvorfor Höegh Eiendom setter opp smarte bygg.

Tilbake til Podkast
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer