2018-09-10

- Teknologi er i førersetet for så å si alle virksomheter i dag

Thomas Sjøberg gikk fra ambulansetjenesten til finans og tingenes internett. Vår tids bransjeglidninger gjør alle erfaringene relevante, sier Ateas leder for IoT.

Caroline Svae
Caroline Svae Markedskoordinator

Utdanning og yrkesbakgrunn:

Jeg har alltid vært glad i å hjelpe mennesker, og utdannet meg derfor innen helsefag med fordypning i akuttmedisin. Etter endt studie, begynte jeg å jobbe i ambulansetjenesten. Der ble jeg i ett år før jeg ble hentet inn til finansverden. Her lærte jeg meg investeringsanalyse og fikk etterhvert ulike posisjoner innenfor teknologi, noe som har ført meg dit jeg er i dag.

”Mer enn før er det viktig med kompetanse innenfor helse og teknologi”

Beskriv din nøkkelkompetanse:

De siste 20 årene har jeg arbeidet innen IT- og finansbransjen, hvor jeg har spesialisert meg innenfor strategi, digital transformasjon, sikkerhetsstyring og mobile løsninger. Å skape varig forretningsverdi gjennom et godt samspill mellom teknologi, mennesker og organisasjon, er også noe jeg er veldig opptatt av.

Dersom du kunne valgt på nytt, hvilke fag/studier ville du valgt?

Min helsefaglige bakgrunn har gitt meg noen verdier og egenskaper jeg ikke ville ha vært foruten, og som jeg får god bruk for i kontakten med andre mennesker i det daglige. Mer enn før er det viktig med kompetanse innenfor helse og teknologi, og jeg synes derfor kombinasjonen av disse fagfeltene er veldig spennende. Mulighetene IoT kan gjøre for samfunnet vårt og innen helse- og velferdsteknologi, ser vi bare toppen av isfjellet på i dag.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Jeg er nysgjerrig på hvordan alt utvikler seg, også utenfor IT-bransjen. Det er spennende å se hvordan enkelte bransjer transformerer seg for å kunne fortsette å være aktuelle for fremtiden. Jeg leser en god del, både tilfeldig og målrettet. Et godt ressursnettverk for deling er også en fantastisk mulighet til å øke egen innsikt.

”Det er spennende å se hvordan enkelte bransjer transformerer seg for å kunne fortsette å være aktuelle for fremtiden”

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Teknologi er i førersetet for så og si alle virksomheter i dag, og den endres i rekordfart. Rådgivning og analyse i forbindelse med digitalisering og strukturering av systemer, har derfor aldri vært viktigere, og vil nok prege bransjen også i tiden som kommer.