2018-11-28

Hun gjør data verdifullt

Sales & Operational Excellence Lead i Atea, Nataliia Krychylska, elsker å se hvordan data og analyse gir verdi og styrker forholdet mellom teknologi og mennesker.

Caroline Svae Markedskoordinator

Utdanning og yrkesbakgrunn

Jeg vokste opp i Ukraina, der tall, matematikk og programmering var prioritert. Valg av studie falt derfor på en bachelor i økonomi ved National University of Kyiv-Mohyla Academy i Ukraina. Jeg har lenge vært inspirert av kvinnelige gründere, så etter fullført bachelorstudie tok jeg en master i innovasjon og entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI. Som en del av dette studiet hadde jeg et internship i teknologi og start-ups ved Forskningsparken. Med relevant erfaring og utdannelse fikk jeg jobb som business analytiker i Microsoft Norge. Det var her jeg ble kjent med Atea, som er en av Microsofts strategiske partnere. Jeg syntes Atea var et spennende selskap å jobbe med, og ble etterhvert en del av Sales & Operational Excellence-teamet som jobber med driftsoptimalisering i Atea Norge.

Beskriv din nøkkelkompetanse

Min nøkkelkompetanse er data og analyse, opplæring, og effektiviseringsprosesser. Jeg elsker å se hvordan visualisering av data og analyse gir verdi for beslutningsprosesser, ledelse og kunder. Det gir innsikt, løfter diskusjoner og gjør det enklere å se effektiviseringspotensialet på tvers av avdelinger.

Dersom du kunne valgt på nytt, hvilke fag/studier ville du valgt?

Jeg begynte å jobbe med innovasjon og endringer fra et teknologisk perspektiv. I senere tid har jeg blitt oppmerksom på den sterke koblingen som finnes mellom teknologi og mennesker. Det ville derfor vært spennende å lære mer om sammenhengene her.

”Jeg elsker å se hvordan visualisering av data og analyse gir verdi for beslutningsprosesser, ledelse og kunder.”

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Jeg holder meg oppdatert ved å følge med på bedrifter og personer i sosiale medier, gjennom nettverksbygging, aktuelle foredrag fra TED og Gartner, samt podcasts. Å jobbe i Atea gir tilgang til flere relevante og spennende arrangementer, webinarer og kurs som arrangeres av partnerne. Jeg får også mye energi og inspirasjon fra store tech-arrangementer som for eksempel Websummit og Nordic Edge.

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Jeg tror kunstig intelligens, business intelligence, og skytjenester kommer til å skape nye løsninger for problemstillinger som ikke var mulig å løse før. Ny teknologi og innovasjon legger press på eksisterende selskaper. Det vil nok også bli mer samarbeid på tvers av ulike fagområder, og nye forretningsmodeller vil kunne oppstå for å få finansiert dyre, innovative prosesser.