2018-10-01

- Arbeidserfaring fra et så stort selskap er gull verdt

Denne høsten har Oda Monsen et internship på markedsavdelingen hos Atea. Det har hun ikke angret på.

Oda Monsen

Hvorfor valgte du utdanningsprogrammet ditt?

Jeg var svært usikker på hva jeg skulle studere etter videregående, så jeg flyttet til Trondheim for å ta et årsstudium i engelsk. Jeg fant fort ut at det ikke var noe jeg ville satse på, og begynte deretter å se på andre studier. For å finne et passende studie satt jeg opp hvilke områder som interesserte meg, og der sto SoMe høyt. Da var det noen som tipset meg om markedsføringsledelse, og etter å ha sett på fagene ble jeg overbevist om at det var rett vei for meg. På studiet har vi også økonomifag og ledelsesfag som er gull verdt om man en gang skal ha en lederstilling.

”Jeg ekstremt glad for at jeg valgte internship og ikke fordypning.”

Hva fikk deg til å ville begynne som intern i Atea?

Jeg hadde egentlig tenkt å ta fordypning, men da den spesifikke fordypningen jeg ville gå ikke var tilgjengelig i Trondheim måtte jeg tenke nytt. BI skulle ha et frokostmøte med potensielle bedrifter som var interessert i internship-ordningen, så jeg dro for å se hvilke bedrifter det var snakk om. Da markedssjefen i Trondheim snakket om Atea ble jeg veldig nysgjerrig, og skrev ned kontaktinfo. Etter å ha lest meg opp på selskapet tenkte at dette var en sjanse jeg ikke måtte gå fra meg. Jeg har alltid interessert meg for digitalisering og teknologi, og å få arbeidserfaring fra et så stort selskap ville vært gull verdt. Nå er jeg ekstremt glad for at jeg valgte internship og ikke fordypning.

Om du hadde hatt muligheten til å velge ny retningslinje. Hva ville du ha valgt?

Kanskje IT? Etter å ha kommet til Atea har jeg erfart hvor viktig teknologi og digitalisering blir fremover, så skulle gjerne hatt en utdanning innen dette feltet. Hvis ikke IT, så ville jeg kanskje valgt noe helt annet, noe mer friluftslivrettet som lar meg være mer ute.

Hva er din største drøm og har dette eventuelt blitt gjennomført? 

Åh, den var vanskelig. Har egentlig ikke en spesifikk drøm, men heller flere små som jeg ønsker å oppfylle gjennom livet. Dette kan være alt fra å springe et maraton en gang, klatre Romsdalshorn (fjell i Romsdalen), interrail i Europa til å backpacke i Asia. Jeg er glad i friluft, reising og nye opplevelser, så en god blanding av dette er det jeg drømmer om.

”Det hadde vært veldig kult om jeg om 10 år er markedssjef eller direktør i et firma.”

Hvor vil du se deg selv om 10 år?

Hus hjemme i Molde i hvert fall! Er veldig hjemmekjær, og savner familie og nærheten til fjellet. Arbeidsmessig så hadde det hadde vært veldig kult om jeg om 10 år er markedssjef eller direktør i et firma. Jeg er en ambisiøs type, og håper jeg har fått klatret høyt oppe på karrierestigen innen den tid. Håper også jeg har tatt en master, gjerne innenfor digital markedsføring eller digitalisering.