2017-08-09

Vil ha teknologiske rådgivere

– De varme hendene skal ikke digitaliseres, men vi må ønske teknologien velkommen inn i helsevesenet, sier Marthe Dyrud, leder for velferdsteknologi i Atea. Nå ønsker hun seg flere tekniske rådgivere for å være med på reisen med å videreutvikle løsninger og konsepter.

Tine Venås Kjeldsen Rådgiver kommunikasjon og samfunnsansvar

Rådgiverne vi ansetter vil delta i hele prosessen fra idéstadiet til ferdige løsninger, sier Dyrud.

– Vi vokser raskt og du vil få gode muligheter til å vokse faglig og personlig med oss, og være en del av Norges største velferdsteknologileverandør. Digitaliseringen av helsesektoren vil gi gevinster til brukere, pårørende, helsepersonell og kommunene. Med tettere oppfølging kan vi sy brukertilpassede løsninger, som igjen gir trygghet, mestringsfølelse og bedre ressursfordeling.

Velferdsteknologi handler om hvordan man kan løse daglige utfordringer for den enkelte. De neste årenes eldrebølge har vært utgangspunkt for en rekke nytenkende løsninger, ikke minst i Norge, med innovasjonsbedrifter og gode samarbeidspartnere som Sensio, Safemate og Xcenter.

– Velferdsteknologi er ikke bare for de eldre. Det er for alle som trenger hjelpemidler i hverdagen slik at de kan føle seg trygge, og utføre mer av de samme rutinene som vi alle har behov for, når de har behov for det. Enten det er sensorer som skrur på lys, e-låser som gjør at hjemmehjelpen sparer tid i forbindelse med nøkkelhåndtering, eller trygghetsalarm med GPS, slik at personer med demens kan gå på tur alene, som de alltid har gjort, er de alle små forenklinger som kan bety alt i verden for den som ønsker å kunne bo hjemme.

Vi snakker om mennesker

Digitalisering høres kostbart ut, men utføres det riktig, kan det legge grunnlaget for en mer aktivisert tilværelse for den enkelte bruker, samtidig som kommunene sparer penger de kan bruke til flere positive tiltak. Velferdsteknologi er et av vår tids mest spennende teknologiområder fordi det bygger livskvalitet, mener Dyrud.

– I et sosialdemokratisk samfunn er vi nødt til å regne mennesker i kroner og ører. Dette kan oppleves hardt. Allikevel er det lett matematikk at verdien av livsglade, sosiale og aktive mennesker er betydelig mer bærekraftige for samfunnet. Her vil mulighetene velferdsteknologi vil kunne tilby oss de neste årene være grensesprengende.

Teknologien er middelet

Én ting vi vet med sikkerhet er at med tingenes internett går utviklingen fort. Atea har ansatt flere sykepleiere med håndfaste erfaringer på hvilke behov som eksisterer i dag. Nå ønsker Dyrud seg tekniske rådgivere som skal være med på denne velferdsreisen.

Innovasjonen skjer over hele verden, med ekstra styrke i store land som USA, Japan og Tyskland. Den skjer også med de ledende IT-produsentene i markedet, basert på tingenes internett, analysemotorer og kognitive verktøy.

– Samtidig ser vi at teknologien også utvikles raskt i forbindelse med andre globale trender som; smarte byer, smarte bygg og smarte hjem. Dette er teknologier som alle integreres med velferdsteknologi, både for bolig og institusjon.

Hva slags kompetanse søker Dyrud? Hun legger vekt på at teknologien bare er middelet. Du trenger altså ikke være ekspert på helse eller teknologiske løsninger.

– Vi ønsker oss personer som er særdeles interessert i å bygge og drive frem fremtidens velferdsløsninger. En god blanding av teknisk og merkantil kompetanse, og har de bransjeerfaring innenfor velferdsteknologi, IT eller annen relevant erfaring, er også det et pluss, men ikke et must. Det viktigste er egenskapene til vedkommende er nysgjerrighet, engasjement og nytenkning. Du vil jobbe i det nasjonale teamet som har hovedbase i Oslo.