2017-03-23

Samfunnsansvar i hele næringsløpet

– Å se alt som blir gjort i konsernet innen bedriftsansvar gjør meg stolt. Fokuset vårt er å føre ekte bærekraftsarbeid, hvor vi satser på områder nærliggende vår kjernevirksomhet, sier Andreas Rydell, CSR-ansvarlig i Atea-konsernet.

Tine Venaas
Tine Venås Kjeldsen Rådgiver kommunikasjon og samfunnsansvar

Atea-konsernet har nylig sluppet CSR-rapporten Corporate Sustainability & Responsibility Report 2016, som viser prosjekter og initiativer Atea-konsernet har jobbet med det siste året.

Dette har Atea fått til i 2016: 

– Erkjennelsen for vårt barns rettigheter har vi fått både fordi vi stiller spørsmål til våre leverandører om hvordan ting blir produsert, men også på grunn av våre skole- og samfunnsprosjekter i ulike land. Det viser at Atea er på riktig spor, sier Rydell.

Selv om Atea er et konsern som strekker seg over landegrenser, har de ulike landene sine lokale prosjekter. For eksempel donerte danske Atea 650 datamaskiner til nylig ankomne flyktninger, i Norge har de støttet en pikeskole i Sierra Leone siden 2012, Finland samarbeider tett med Røde Kors, og Baltikum bidrar til fattige familier i nærområdet.

I CSR-rapporten kan du lese om Ateas fem fokusområder: 

  • Etikk og styresett: Anti-korrupsjon og personvern
  • Miljø: Klima og gjenvinning
  • Ansvarlig produksjon: All produksjon av varer Atea distribuerer er gjort trygt for arbeidere og etter offentlige regelverk
  • Folk: Medarbeidere og diversifisering på arbeidsplassen.
  • Samfunn: Digitalisering og samfunnsprosjekter

Rydell sier fokusområdene er ment å dekke næringsløpet fra produsent og ut til mottaker.

– Det er viktig for oss at datamaskinene og alt det andre vi leverer skal være bærekraftig og sikkert laget. Ikke bare for oss selv og de som mottar produktet, men også for de som faktisk produserer varene, poengterer Rydell.

Han legger til at store bedrifter har stor påvirkningsevne, men også et stort ansvar ovenfor samfunnet de berører.

–  Atea gjør jo ikke dette for å vinne priser, men det er gode indikatorer på at vi skal fortsette slik vi gjør. Det handler om langsiktig og systematisk planlegging, avslutter Rydell.

Rapporten følger GRI-rammeverket for rapportering.

Les hele Corporate Sustainability & Responsibility Report 2016 her.