Tilbake til Nyhetsarkiv
Pressemelding 2017-09-06

Atea inngår partnersamarbeid med Philips Lighting

Sammen skal de to aktørene fremme hverandres løsninger innen digitalisering av bygg mot byggmarkedet. Ateas nye bygg på Sola kommer til å være det første i Norge som tar i bruk teknologien fra Philips Lighting.

Administrerende direktør Astrid Simonsen Joos i Philips Lighting, er glad for mulighetene et

samarbeid med Atea kan tilby: 

  • Det er særlig innen smarte bygg at tingenes internett vil ha en enorm utvikling de neste årene. Atea er en virksomhet med mange lokasjoner som ønsker å satse tungt innenfor de samme sektorene vi ønsker å nå inn i. De blir derfor en strategisk viktig partner vi er stolte av å kunne samarbeide med.

Leder for forretningsutvikling i Atea, Atle Reitaas, sier det er mange grunner til at IT-leverandøren nå satser på smartbygg: 

  • Byggkosten er omtrent den samme for en digital infrastruktur som for en tradisjonell. Smarte bygg gjør det mulig å bygge et mer skalerbart bygg, med lavere driftskostnader som for eksempel tilrettelegger for økt produktivitet og samhandling på for arbeidsplassen. Videre optimaliserer det arealbruk og ressurser, og muliggjør en reduksjon i avfall og energibruk.

Ateas partneransvarlig for Cisco, Espen Riska, sier både Atea og Philips Lighting har allerede strategiske samarbeid med Cisco, den siste siden i trekantsamarbeidet: 

  • Digitalisering av bygg vil spille en avgjørende faktor for et bedre og mer digitalt samfunn. Det er derfor veldig naturlig at de sammen fronter hverandres løsninger og Atea er den parten som kan bringe de to andre til markedet innen smartbygg.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Adm. dir. Philips Lighting, Astrid Simonsen Joos: astrid.joos@philips.com,  +45 51 33 88 55

Leder for forretningsutvikling i Atea, Atle Reitaas: atle.reitaas@atea.no, (+47) 934 48 060

Ateas partneransvarlige for Cisco, Espen Riska, espen.riska@atea.no, (+47) 916 97 857

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer