Tilbake til Nyhetsarkiv
Nyhet2019-03-08

Tonje Foss blant Norges fremste tech-kvinner

Vi gratulerer vår egen regionsdirektør Tonje Foss som i dag er kåret av Abelia til en av Norges 50 fremste tech-kvinner for andre gang på rad.
Tonje Foss på Abelia 50 kvinner i tech

Tonje er både stolt og ydmyk over igjen å bli med på listen. Foss peker på at i en globalisert og teknologibasert verden er det mer essensielt å ha en god og sunn bedriftskultur.

– Når hele organisasjonen jobber på tvers av fagområder og aktivt satser på mangfold både hva angår personlige egenskaper og kompetanse vil, man få nye synergier som igjen vil øke innovasjonskraft og omsetningen – samtidig som vi holder på de flinke folkene.

I 2018 har Foss satset stort på å tilpasse organisasjonen i region nord, for å håndtere endring i etterspørslene fra kundene og har hatt en egen satsing på strategisk rådgivning og innsikt. Ved å ha spesielt målrettet arbeid på privatmarkedet opplever Foss en god vekst på dette området:

– Bare i 2018 har vi sett 13 prosent omsetningsvekst i det private markedet. Vi har blant annet inngått et svært vellykket samarbeid med Næringsforeningen i Trondheim som har understøttet vår strategiske jobbing mot det private markedet.

Omsetningsveksten viser at bedriftene i regionen i aller høyeste grad har meldt seg på endringene med det digitale skiftet og alt det omfavner. 

– Tidligere har vi vært veldig tung innenfor offentlig sektor, og dette er fremdeles svært viktig for oss, men vi har hatt en uttalt strategi på å vokse innenfor den private sektoren. Det sagt, så ser vi også økt vekt på digitalisering fra våre offentlige kunder som gjør det veldig spennende og interessant å jobbe både innenfor skole, utdanning og i kommunene, avslutter Foss. 

En viktig stemme

Tonje Foss er også ansvarlig for samarbeidet Atea har inngått med Jenteprosjektet Ada, et prosjekt som jobber dedikert for at flere kvinner både skal velge teknologi- og realfag, og fullføre studiene, noe som er essensielt for å sikre mangfold i tech-bransjen i årene som kommer.

Foss er en viktig stemme i mangfoldsdiskusjonen og er ofte ute i medier hvor hun poengterer viktigheten av en god balanse mellom kjønnene i teknologibransjen.

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer