Tilbake til Nyhetsarkiv
Nyhet2018-07-06

Møt Atea på Arendalsuka

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne og gratis å delta på.

Atea er selvfølgelig tilstede:

Arendalsrådet med Siri Kristiansen og de gode hjelperne: hva skjer med folk på internett?

14. august kl. 20.00-21.00
Barrique, Teaterplassen 1, Arendal
Arrangør: Atea i samarbeid med SAIH

Internett, da det ble populært, ble sett som et revolusjonerende og demokratiserende verktøy. «Kvinnen i gata» kunne endelig bli hørt, og ytre seg på bloggen sin. Folk kunne kommunisere på tvers av landegrenser uten hindre og barrierer. Det ultimate verktøyet utveksling av kunnskap og forståelse lå klart til å bli tatt i bruk. Etter rundt 20 år med erfaringer står noe annet igjen. En tredjedel av alle internettsøk er pornorelatert, mannen i gata bruker tiden sin på å google kattevideoer og bitre ekskjærester stalker tidligere flammer i sosiale kanaler. Det er med andre ord på høy tid å gi gode råd.

Medvirkende: Siri Kristiansen, Masoud Gharakhani (Arbeiderpartiet), Namra Saleem (journalist og forfatter)

Arrangementet på Facebook

 

Kritisk og kreativ tenkning i en høyteknologisk skole

15. august kl. 09.00-09.50
DN-teltet, Arendal
Arrangør: Atea

Den digitale revolusjonen påvirker alle samfunnsarenaer. Kritisk tenkning er avgjørende i en tid preget av fake news, ekkokammer og alternative fakta.

Med dagens informasjonsflom er skolens oppgave utvidet til å gi den oppvoksende generasjonen kunnskap om hvordan å skille sannheter fra usannheter. Ensformige og farlige jobber erstattes av maskiner. Det betyr at vi må styrke evnene som krever sjel og sikre at barnas kreativitet ivaretas hele veien.

Tech-entusiast Silvija Seres leder en samtale med professor Ingvill Rasmussen og Høyre-politiker Mathilde Tybring-Gjedde som sitter i Utdanningskomiteen. Hvordan er teknologi en forutsetning for fremtidens kunnskap? Hvordan sikre at norsk skole har teknologien som trengs?

Samtalen er en live-innspilling som vil bli publisert som podcast.

Arrangementet på Facebook

 

Sirkulærøkonomi i digitaliseringens tid

16. august kl. 15.00-18.00
Café Victor, Arendal
Arrangør: Atea

Den teknologiske revolusjonen er fantastisk, men også krevende. Endringene skjer stadig fortere og mulighetene er enorme. Nye aktører dukker opp og utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller og forbrukermønstre. Robotene presser ut gamle arbeidsmetoder og studentene er utdaterte før de er ferdig utdannet. Samtidig skal vi sikre bærekraftig forretningsdrift og skape en bedre verden.

Sirkulærøkonomi i digitaliseringens tid handler om hvordan vi kan forankre ny kompetanse internt og møte utfordringene som kommer. Spørsmålet er: hvordan får vi det til?

Paneldebatt:
Mulighetene innen sirkulærøkonomi forvaltet riktig er enorme, både kommersielt og miljømessig. Vi inviterer aktører med ulike perspektiver til en paneldebatt om hvordan næringslivet kan skape vekst og tenke sirkulært innen kompetanse, forbruk og innovasjon. 

Medvirkende: Sigrun Syverud (Fjong), Heidi Nordby Lunde (Høyre), Hanne Refsholt (Tine)

Kodepine-stunt:
Emma (15), kjent fra Youtube-serien Kodepine , lager roboter som løser vanskelige eller kjedelige oppgaver, som å lakkere negler eller kutte grønnsaker. Lekser kan være kjipt, men hva om du lager en robot som belønner deg med jellybeans? Emma tar med sitt eget makerspace og gir nytt liv til brukte Apple-produkter.

Arrangementet på Facebook

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer