Tilbake til Nyhetsarkiv
Nyhet2016-09-21

IBM SoftLayer: Den nye norske skyen

IBM Softlayer åpnet nylig sitt nye datasenter i Oslo. Hos IBM Softlayer lagres alle data på norsk jord, og er derfor løsningen for virksomheter som vil opp i skyen samtidig som de har behov for at dataene lagres i Norge.

Atea er strategisk partner av IBM, og har inngått en samarbeidsavtale både for videresalg av IBM SoftLayer, samt en avtale der Atea kan benytte IBM Softlayers kapasitet og tjenester i kombinasjon med egne datasentere. Som IBM Business Partner kan Atea tilby markedet en unik løsningsfrihet innen Hybrid Cloud. IBM Softlayer og Atea tilbyr komplette og sømløse Hybrid Cloud løsninger, herunder løsninger basert på VMware.

For kundene gir avtalen fleksibilitet, skalerbarhet, tilgjengelighet og mulighet for hurtig oppsett av nødvendig kapasitet.

- Med SoftLayer får virksomheter lagret dataene sine på norsk jord. Spesielt for offentlig sektor som har krav om å ha data lagret i Norge, er dette et meget godt alternativ, sier Hans Vigstad, direktør for Atea Sky i Atea Norge. 

Atea Sky

Skytjenester handler om å få IT levert som en tjeneste, dynamisk og fleksibelt, fremfor å kjøpe maskinvare og produsere tjenestene selv. Hos Atea tilbys SoftLayer gjennom satsingen Atea Sky. Her har kunden valget mellom å sette bort hele IT-driften til Atea gjennom en komplett skyleveranse, eller å abonnere på standard skytjenester.

- Dersom kunden ønsker en komplett skyleveranse, vil vi sette sammen den beste løsningen ut i fra kundens behov, i tett dialog med kunden. På standardtjenestene kan vi også levere verdiøkende tjenester knyttet til leveransen, som eksempelvis konsulenttjenester, avslutter Vigstad.

Skytjenester står i dag øverst på agendaen hos de fleste virksomheter. Samarbeidet sikrer at Atea og IBM forsterker sin rådgivning av hvilke hybride skyplattformer som vil være best mulig tilpasset den enkelte virksomhets behov for IT-infrastruktur.

Les mer om Atea Sky her.

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer