Viking FK

Fremtidsrettet fotballaktør

Viking FK investerte i ny LED-teknologi. Det løftet inntektene og ga publikum en bedre visuell opplevelse.

Økonomisk potensial 

– Vi manglet digitale flater, både LED-skjermer og storskjermer, sier salgssjef i Viking Fotball, Kjartan Salvesen. 

Klubben forsto det økonomiske potensialet ved å innføre digitale markedsføringsflater. Viking ønsket også at publikum skulle få en bedre opplevelse.

Kostnadseffektivt

Løsningen for LED- og storskjermer på Viking Stadion ble satt sammen av Atea og Viking.

– Vi var avhengige av Atea i denne fasen, ettersom hele investeringen var upløyd mark for oss, sier salgssjefen i Viking Fotball. 

– Implementeringen gikk meget smertefritt. Planlegging, businesscase, gjennomføring og service gjorde at vi hadde lite problemer allerede første hjemmekamp.  Oppsummert kan en si at vi nå har flere produkter og sterkere kommunikasjonskanaler. I tillegg til det har også stadion fått et mer moderne uttrykk, som gagner vårt publikum, avslutter Salvesen     

Leveranse

  • 240 meter LED perimeterskjermer som dekker hele TV-sonen 
  • Informasjonsskjermer på alle utgangene, til sammen 26 i antall 
  • To Score Boards 
  • Cisco Stadium Vision

Alt styres fra ett grensesnitt: Cisco Stadium Vision. Cisco-løsningen er spesielt designet for kjøring av reklame på sportsarenaer, men kunne like gjerne vært brukt som informasjons-/reklameskjermer på flyplasser eller andre store områder.

Viking FK

Viking Fotballklubb er et fotballag fra Stavanger, og er Rogalands største. Med sin andreplass på maratontabellen er det et av Norges beste fotballag gjennom tidene. Laget har spilt i toppdivisjonen siden det ble etablert, med unntak av sesongene 1966–67 og 1987–88, har til sammen tatt åtte seriemesterskap og fem norgesmesterskap, og er det fotballaget i Norge med flest sesonger (57 per 2015) i toppdivisjonen. Snittbesøket på hjemmekamper er 10.000 på hjemmekamper. Det arrangeres også store events på stadion, som konserter, med over 20.000 besøkende.

 

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer