Til forsiden

Sparebanken Vest med morgendagens samhandlingsskjerm

Bankens ansvarlige for IT-arkitektur er av den oppfatning at «Microsoft Surface Hub» er den råeste, digitale samhandlingsskjermen verden så langt har sett. Enkelheten og den intuitive brukeropplevelsen imponerer mest.
Sparebanken Vest
Smarte møteplasser
Sparebanken Vest
Få de digitale tavlene til å spille på lag med brukerne

Digre digitale tavler for samhandling og kommunikasjon har etterhvert blitt et svært vanlig innslag på norske møterom og konferansesaler. Alle har dog ikke fungert like optimalt. Mye kostbar møtetid har blitt sløst på knotete koblinger, vriene oppsett og hanglende grensesnitt.  

– For oss var det et vesentlig poeng å få de digitale tavlene til å spille på lag med brukerne. Alt for ofte har vi opplevd at de interaktive skjermene heller blir en barriere og går utover samhandlingen. Riktignok er det litt rusk i maskineriet når det kommer til programvaren på Surface Huben også, men jeg regner med det vil bli rettet etterhvert som salget kommer skikkelig i gang, sier Svein Hammersland.

I tillegg til stillingen hos Sparebanken Vest har Hammersland også hatt ansvaret for IT-infrastrukturen i det 20 000 kvadratmeter store Jonsvollskvartalet – Vestlandets flunkende nye finansielle hovedsete.

Voksende undervisningsbehov

Det nye bygget er ment å samle 750 kompetansearbeidsplasser fra egne virksomheter  og nært tilknyttede aktører i finans- og forsikringsbransjen under samme tak. Håpet er å kunne tilby regionen et av landets mest oppegående finans- og forsikringsmiljøer. For å få til akkurat det, kreves imidlertid mer enn bare samlokalisering. 

– Med dagens raskt eskalerende utvikling av teknologi – og påfølgende eksplosive spekter av muligheter – øker også behovet for faglig påfyll, spredning av kompetanse og gjenbruk av gode erfaringer. Vår første Surface Hub har vi av den grunn plassert i ett av våre undervisningsrom. På den måten kan vi fylle salen og samtidig la andre delta i det som til enhver tid foregår via Skype i sanntid, sier Hammersland. 

”Man glemmer nesten at man jobber digitalt”

Lav brukerterskel

For Sparebanken Vest er det vesentlig å ligge i forkant av utviklingen. Ved å være en spydspiss teknologisk tror han banken tiltrekker seg riktig og fremtidsrettet kompetanse. Dessuten er investeringen raskt returnert gjennom færre bortkastede møtetimer. 

– Med denne samhandlingsskjermen har Microsoft endelig fått det intuitive til å fungere. Den er ytterst responsiv, trykkfølsom, rask og enkel å bruke. At man jobber digitalt glemmer man nesten med en gang. Dette gir ikke bare langt mer effektive møter, kvaliteten heves også betydelig. Hvis den nytteverdien vi nå aner konturene av viser seg å slå til, kommer vi nok til å investere i flere slike enheter, avslutter Hammersland.

 

Hva er «Microsoft Surface Hub»?

Microsoft Surface Hub er en digital skjerm designet for effektiv samhandling. En skjerm som hever ethvert konferanserom til å bli ett effektivt, høyoktans idé-klekkeri, og samtidig åpner for effektiv kommunikasjon mellom de deltagende. Både de som er i rommet og de som henger med fra andre lokasjoner. Av forbedringer og nyvinninger fra tidligere varianter av digitale tavler kan følgende med fordel nevnes: 

Surface Hub er enkel å bruke. Den våkner når noen kommer inn i rommet og tilbyr tre enkle alternativer: Start en Skype-samtale, ta notater eller koble til en PC. Uansett valg starter prosessen på et blunk.  

Surface Hub er en fullverdig Windows PC med stor skjerm. Selv om  brukergrensesnittet er noe forenklet på selve skjermen, kan den kjøre alle Windows 10-applikasjoner og er sømløst kompatibel med alle enheter som støtter standarden Miracast. 

Surface Hub har innbygd Skype. Noe som gjør det svært intuitivt å samhandle med både de som er i rommet og de som måtte befinne seg helt andre steder. Den har innebygd mikrofon og to kameraer som følger personen som til enhver tid snakker. Kjører du Skype Server kan du få full HD-oppløsning på videoen.

Surface Hub er en digital tavle verden ikke har sett maken til. At det føles som å skrive på pair er en ting, men den trykkfølsomme pennen som gjør at du får en tykkere strek jo mer du presser på, har også et viskelær i den andre enden som gjør «tavleopplevelsen» komplett.