Til forsiden

En audiovisuell opplevelse av ypperste klasse

Med en av Norges største LED-vegger og lydkvalitet i verdensklasse tilbyr Kristiansand Kongressenter i Q42 noe helt særegent til sitt publikum.
Kristiansand Kongressenter
Smarte møteplasser
Kristiansand Kongressenter
Levere AV løsninger

Allerede i 1993 ble visjonen om å bygge en storstue for byen etablert. Etter årevis med planlegging, stod over 20 000 kvadratmeter klart til bruk midt i Kristiansand sentrum 6. november 2016: Q42 – Kristiansands nye storstue. I Q42 finner du Kristiansand Kongressenter, restaurant, kaffebar, catering, hotellrom, medieavdeling, tv- og radiostudio, 68 leiligheter, utleieboliger for vanskeligstilte, trivselssenter for eldre, kontorer, takhage og Filadelfia Kristiansand – et levende bygg midt i sentrum. Bak det enorme prosjektet står Filadelfia Kristiansand, i samarbeid med entreprenørene BRG og HSH.

– I Kristiansand Kongressenter hadde vi som målsetting å tilby publikum den største og beste konsert- og konferansesalen på Sørlandet, sier drifts- og markedssjef Charlotte Beckmann Østeby. Dette lå som utgangspunkt da det ble innledet samtaler med Atea, som til slutt ble valgt som leverandør av nettverk, audio- og videoløsninger.

”Spektakulær bildeopplevelse som bare må oppleves”

Hovedsalen er selve smykket i Q42. Dette lokalet bruker flere videokameraer og et avansert lyd- og lyssystem for å ta opp konserter og streame innhold – til for eksempel gudstjenester. Disse tjenestene gjorde kravene til visningsflate svært strenge. Avanserte projektorløsninger var først det foretrukne valget, men til slutt falt valget på LED-teknologi. Fleksibiliteten med en LED-vegg gir blant annet muligheten til å justere den enorme lysstyrken som et ledd i å få riktig og behagelig visuelt budskap ut til publikum.

- Resultatet er en spektakulær bildeopplevelse som bare må oppleves, forteller Beckmann Østeby, og viser til LED-veggen på hele 71,5 kvadrat, som ble montert på under et døgn av Atea.

 

Leveranse:
  • Hotell-TV
  • Møterom
  • Konferanserom
  • Mellomstore konferansesaler
  • Info-skjermer (HW)
  • LED-vegg til hovedsal på 13 x 5,5 meter, pixel pitch 3,91 mm, total oppløsning 3328x1408
  • Nettverk