Til hovedinnhald
Tilbake til Mobilabonnement og tjenester

Sikkerhet

Virksomhetens mobilenheter er alltid på nett og befinner seg utenfor bedriftens nettverk oftere enn noe annet verktøy vi benytter. Samtidig øker omfanget av målrettede angrep mot de mobile enhetene. Derfor er det viktig med sikkerhetsløsninger som gir kontroll over bedriftens mobiler og sikrer enhetene mot virus og ondsinnede angrep som f. eks phishing og løsepengevirus.

mobil-som-ligger-alene-pa-en-stol.foto

Mobil Sikkerhet

Det er ikke lenger en omfattende oppgave å sikre de mobile enhetene i bedriften. Sammen med vår samarbeidspartner Check Point leverer Atea en markedsledende løsning for mobil sikkerhet.

Brukerne er beskyttet hele døgnet enten det er snakk om phishing, tvilsomme epost-vedlegg eller apper som forsøker å utnytte sårbarheter i programvaren. Løsningen beskytter også bedriftens nettverk og tjenester fra enheter hvor det oppdages uregelmessigheter.

Løsningen er enkel å administrere og gir god oversikt over status og kritiske hendelse på bedriftens mobile enheter. Dersom bedriften benytter et MDM-system kan løsningen integreres for effektiv utrulling.

Mobil Data Aksess med privat APN

Mobil Data Aksess fra Atea gir virksomheten sikker datakommunikasjon mellom bedriftens mobile terminaler og virksomhetens servere og applikasjoner over mobilnettet. Med privat APN vil trafikken aldri sendes ut på internett, men går over sikre forbindelser hele veien til den aktuelle serveren hos Atea eller bedriftens datasenter.

Mobil Data Aksess inkluderer redundant driftet radiusløsning som sikrer at kun ønskede enheter får tilgang til ressursene på innsiden. Hver enkelt enhet som kobler seg til må authentiseres før kommunikasjonen opprettes. 

Tjenesten leveres og driftes i sin helhet av Atea og er bygget opp med geografisk redundans. Dette sørger for at tjenesten er driftssikker, samtidig som det er enkelt å komme i gang.

EMM (Enterprice Mobility Management) og MDM (Mobile Device Mangement)

EMM er et verktøy som gjør at ansatte får tilgang til rett innhold fra rett nettverk med de rette applikasjonene på rett enhet. MDM kan leveres som en av elementene i EMM eller som en enkeltstående løsning.

EMM består av:

  • MDM, Mobile Device Management: Styrer funksjonene på ansattes enheter ved hjelp av rolle- og situasjonsbaserte policier
  • MAM, Mobile Application Management: Gir tilgang til og håndterer innstillinger for applikasjoner. Virksomhetens data sikres på enhetene, samt at kommunikasjonen mellom enhetene og datasenteret krypteres.
  • MCM, Mobile Content Management: Styrer muligheten for at ansatte får tilgang til og får skape informasjon via intranettet, portaler og filområder på deres mobile enheter.

 

Tilbake til Mobilabonnement og tjenester