Til hovedinnhald
Tilbake til Innsikt og analyse

Verktøy

Som leverandør av datadrevet innsikt arbeider vi med de mest relevante og moderne verktøyene på markedet.
Nedenfor er et utvalg av det mest hyppige brukte verktøyene.

Power BI

Etter å ha samlet og strukturert data, så er neste steg å kunne presentere resultater i gode visualiseringer.

Microsoft Power BI er et eksempel på et verktøy som lar en samle, analysere og dele data fra en rekke kilder, med lav terskel for å bygge nye rapporter og visualiseringer.

Det er her man bygger om data til innsikt og kunnskap. Ved å sette data i en kontekst av en analyse, klarer man å gi ny kunnskap som kan lede en til raske og riktige beslutninger. Og det er enkelt å dele rapporter og dashboards videre til andre i organisasjonen.

Vi leverer selvsagt også kompetanse på tilsvarende konkurrerende produkter som QlikSense/QlikView, Tableau og mer klassiske produkter som SAP Business Objects, IBM Cognos og Oracle BI.

 

 

Snowflake.Logo

Snowflake

Strukturerte data tilrettelagt for analyse lagres i klassiske databaser i det vi kaller datavarehus. Snowflake er en moderne variant av datavarehus, hvor data er lagret i skyen.

Ved å frikoble lagring og prosessering som uavhengige parametere som kan skaleres ved behov, så er det enkelt å sikre at man betaler for det man har behov for.

Trenger du mer prosessering for å kjøre tunge, avanserte analyser? Skru opp prosesseringskraften når du trenger den, og skru ned igjen når behovet er over. Og etter hvert som lagringsbehovet øker i bedriften, så er det enkelt å skru opp lagringsstørrelsene.

Vi har selvsagt også god kompetanse på klassiske databasemotorer som Oracle, IBM DB2, SAP HANA, Microsoft SQL Server og flere.

Informatica Powercenter.Logo

Informatica Powercenter

Å flytte data er kanskje den mest vanlige jobben vi gjør, og fortsatt er store deler av arbeidsmengden vår fokusert rundt det å hente data fra klassiske databaser i kildesystemer og lese de til et datavarehus.

Informatica er den ledende leverandøren av dataintegrasjon på verdensbasis, og er et mye brukt produkt også i det norske markedet. Det støtter det meste av databaser og filformater, og leveres også med direkte-kobling til kjente programvarer som SAP, SalesForce m.m.

Våre eksperter kan hjelpe til med gode rutiner for utvikling, testing og drift/forvaltning av klassiske ETL-løsninger.

Vi innehar også ekspertise rundt konkurrerende produkter som IBM DataStage, Oracle Data Integrator, Microsoft Azure Data Factory. 

Microsoft Azure.Logo

Microsoft Azure

Det er ingen underdrivelse å si at sky er fremtiden, og Microsoft Azure er trolig den mest benyttede skyplattformen i Norge i dag. På denne computing-plattformen er både software, tjenester og ulike servicer kun et tastetrykk unna, enten som SaaS, PaaS eller IaaS. Det betyr at vi også benytter oss av kjente løsninger som Azure Data Factory, Azure Synapse Analytics og Azure Machine Learning.

Multicloud er et begrep som tas i bruk når en arkitektur består av software eller tjeneste fra flere skyleverandører, som Amazon Web Services (AWS), Google Cloud eller IBM Cloud. Uansett hvilken skyleverandør eller tjeneste man velger, er det viktig å forstå at innen vårt fagområde er det ikke copy-paste fra lokale løsninger som gjelder. Man må bygge løsningene for og i skyen for å oppnå best utbytte til en fornuftig pris.

 

Apache Kafka

Sanntid er blitt mer og mer viktig, og man trenger derfor en god teknologi som støtter store datamengder uten at man risikerer at data forsvinner ut i “svarte hull”.

Apache Kafka er et open-source produkt som tilbyr en streaming plattform for å gi høy ytelse på å håndtere mange millioner hendelser i løpet av en dag, og distribuere denne dataen rundt til konsumenter.

Kafka vil hente inn data, prosessere data og lagre data på tvers av et cluster av maskiner, som enkelt kan utvides med nye enheter for å skalere opp ved behov.

Vi bruker også andre open source-produkter der det er hensiktsmessig, for eksempel Docker, Kubernetes, Hadoop, Atlas m.m.
 

Python.Logo

Python

Python er vel ikke et verktøy, spør du sikkert. Nei, det er jo et programmeringsspråk, men innenfor vårt fagområde har Python stukket seg frem som kanskje det viktigste programmeringspråket innenfor data og analyse.

Python er et lett språk å lære, men det finnes uendelig mange muligheter og ferdige biblioteker som hjelper en å bygge gode rutiner for innlesning, prosessering og lagring. Spesielt innenfor Data Science, men også Data Engineering og ETL.

 

 

Konsulenttjenester og løsninger

Vi streber etter å levere den rette løsningen som svarer på deres forretningsbehov.

 

Vår kompetanse

Konsulentene våre innehar tung kompetanse innen datahåndtering. Dette betyr at vi kan levere et bredt spekter av tjenester samt større prosjekter.

 

Kontakt oss

By consent, you accept that we store your data in our systems. Read more in our privacy statement.

Tilbake til Innsikt og analyse