2016-03-23

Veien til et moderne datasenter

Veien til en moderne datasenterdrift kan være lang og vanskelig, men med EMC VxRail Hyperkonvergert Appliance har det meste blitt enkelt.

Cecilia Hørup Nilssen VMware Partner Manager

- En god IT-løsning skal være smidig, rask å få på plass og like rask å endre. Den skal gjøre det enkelt å vokse, og må kunne tilpasses slik at man hurtig kan komme i gang med nye tjenester, for eksempel virtuelle desktops (VDI). Det betyr at du må ha en fleksibel plattform som er lett å håndtere, sier Senior vAccount Manager i EMC, Øystein Jacobsen.

"En god IT-løsning skal være smidig, rask å få på plass og like rask å endre. Den skal gjøre det enkelt å vokse"

Han konstaterer imidlertid at mange bedrifter og offentlige instanser ikke har IT-løsninger som tilfredsstiller disse kravene i dag. Fortsatt sitter mange virksomheter med datasystemer som er bygget etter silo-tankegangen der hver applikasjon krever dedikerte fysiske servere, lagring og nettverk.

Teknologien er ikke lenger bygget opp på denne måten. Stadig flere går derfor over til konvergert eller hyperkonvergert infrastruktur, der alt kan kjøres i en felles, komplett datasenterløsning som opereres som ett system. Det gjør at virksomhetene kan bruke standardiserte systemer, og gjør IT-driften både enklere og smidigere. Med hyperkonvergert infrastruktur blir det også enkelt å tilpasse seg nye krav fra forretningen.

En IT-løsning som vokser med behovet

Basert på VMware vSphere, Virtual SAN og EMC-programvare, leverer VxRail en alt-i-ett-byggestein i det programvaredefinerte datasenteret (SDDC). Med VxRail tilbyr Atea en løsning som gir både enkel drift og hurtig omstilling. Systemet er utviklet av EMC og VMware, og passer utmerket for mellomstore bedrifter med 50 til 2 000 brukere, og offentlige instanser som kommuner og høyskoler.

– Det spesielle med VxRail er fleksibiliteten. Hele løsningen er modulbasert, slik at det er mulig å sette inn én og én node/server i en appliance, etter hvert som behovet vokser. Det minste oppsettet kjører rundt 40 virtuelle maskiner (VM-er), deretter kan kunden enkelt skalere opp til over 3 000 VM-er, sier Øystein Jacobsen.

"Det spesielle med VxRail er fleksibiliteten. Hele løsningen er modulbasert, slik at det er mulig å sette inn én og én node/server i en appliance, etter hvert som behovet vokser."

VxRail passer også perfekt for større kunder som vil ha en enkel løsning for avdelingskontor de kan drifte fra sentralt hold. Når det gjelder kjernedatasenteret hos større bedrifter og organisasjoner, tilbyr Atea to andre konvergerte løsninger fra EMC, Vblock/VxBlock og VxRack. Disse er tilpasset enterprise-markedet og innehar ytterligere egenskaper og datatjenester for høytilgjengelighet og skalering.

Fungerer fra dag én

Jacobsen understreker at VxRail er en ferdig løsning. Det innebærer at EMC setter løsningen sammen på en fabrikk hvor den blir testet før den overleveres til kunde.

– Når kunden får løsningen levert er alle elementer allerede testet. Det er en komplett datasenterløsning og alt fungerer fra dag én. VxRail er en integrert løsning med ett styringsverktøy og ett supportpunkt for all inkludert maskinvare og programvare, forklarer Jacobsen videre.

Han understreker at dette gir systemet en vesentlig fordel i forhold til om kunden skulle ha valgt å bygge løsningen selv. Ikke bare innebærer det raskere leveringstid og forutsigbar pris, men også drift og vedlikehold blir enkelt og rasjonelt.

– Skal du redusere kostnader, må du redusere kompleksiteten. Det er nettopp det VxRail gjør, sier Jacobsen.

Bygget på VMware

VxRail er bygget fra bunnen av på VMware og er skapt for kunder som ønsker seg løsning der VMware benyttes som virtualiseringsplattform. Dersom en kunde bruker VMware i dag, vil det være enkelt å integrere VxRail med det eksisterende miljøet. Kunder som ønsker å bruke andre virtualiseringsplattformer i en hyperkonvergert løsning bør ta en titt på ScaleIO fra EMC.

VxRail tilbyr avanserte datatjenester som deduplisering for datareduksjon, quality of service, kryptering, replikering og integrert backup. Løsningen åpner også for lagring og flytting av data opp i skyen med EMC CloudArray.

– VxRail har også innebygget VMware Stretched Cluster slik at virksomheten får høy oppetid, avslutter han.

Vi opplever en sterkt økende interesse rundt serverbasert lagring, og spesielt for VMware vSAN. VxRail vil være den enkleste måten å ta i bruk denne teknologien i en ferdig integrert løsning med felles administrasjon og support fra EMC.

 

Meld deg på webinar her: