The sky isn’t the limit

2017-04-18

På én uke gikk jeg fra fersking med bachelorgrad i E-business til skyrådgiver på Brynseng. Hvordan livet er i skyene? Jeg elsker det.

Amit Sharma Rådgiver, skytjenester

Hei Atea!

Jeg heter Amit Sharma, og jeg har vært i Atea siden januar. Det er kort nok tid til å dra nytte av kompetansen jeg plukket opp som student, men tid nok til å forstå at mye både kan og skal læres underveis. IT-bakgrunnen min har unektelig hjulpet meg forstå «stammespråket», men ingen nybegynner er superhelt og jeg lærer nye ting daglig.

Jobben min som rådgiver består av å høre på kundens problemer og utfordringer, og fortelle de om hvordan ulike løsninger kan endre dette. Det er en bransje i endring, hvor jeg må være kjent med hva som er på vei inn på markedet, samtidig som man må være kreativ for å finne løsninger som passer den enkelte bedrifts særskilte behov.

Reisen til skyen

Jeg rakk nesten ikke å legge fra meg bøkene fra NITH/Westerdals før jeg ble innkalt på intervju hos Atea. Det var hard kamp om stillingen, men målrettede valg både før og i studietiden, i tillegg til en relevant utdannelse, gjorde at det var jeg som fikk inngangskortet i hånden.

I 16-årsalderen begynte jeg lage webløsninger og applikasjonsutvikling til bekjente. 

I 16-årsalderen begynte jeg lage webløsninger og applikasjonsutvikling til bekjente. Interessen økte stadig og jeg bestemte meg for å stifte et eget selskap. Med litt hjelp etablerte jeg selskapet Digital Works. Da arbeidsoppgavene begynte å ta over skolearbeidet, begynte jeg å outsource mange av prosjektene mine til utviklere i India. Jeg trivdes i lederrollen og lærte mye gjennom mitt eget selskap. Likevel forstod jeg fort at jeg trengte mer IT-erfaring. Digital Works eksisterer fremdeles, men nå mer som en spennende hobby!

Jeg begynte så på en bachelorgrad i E-business. Allerede det første det første året på høyskolen hadde jeg mål om å skaffe meg en studierelatert jobb. Slik ble Microsoft-representant for tjenesteleverandøren Gorm Larsen Nordic. Denne erfaringen gjorde meg sikker, det var IT jeg ønsket å jobbe med.  

Beste Atea Sky-transformer

Tre år senere er jeg altså hos Atea. Førsteinntrykket var et sosialt og hyggelig sted å jobbe. Fra Lunch&Learn på mandager til landstreff i Karlstad – for anledningen omdøpt Atea City – alt var utrolig innbydende og gjorde at jeg raskt ble kjent med både mine medarbeidere og bedriften.

Men, det sosiale var bare en av grunnene til at jeg ønsket å bli en del av Atea. Den andre grunnen er veksten av både Atea som IT-bedrift, og det øvrige IT-markedet. Bedriften har et tett samarbeid med store kunder, det motiverer!

Ateas salgsdager NextStep hadde jeg hørt mye om i forkant. De avholdes internt fire dager i året, vi har partnermøter hvor vi blir presentert for de siste produktene, og kontakter både interne og eksterne kunder. Parallelt er det en internkonkurranse mellom de ulike regionene gjennom dagen. Hver NextStep har sine temaer og mange kontorer setter et tydelig lokalt preg på dagen. Dagens tema var «transform to perform». Jeg satte meg klare mål og måtte skjerpe fokuset, noe som gjorde at jeg ble kåret til beste Atea Sky-transformer på nasjonalt plan. Denne utmerkelsen trigget konkurransenerven i meg–  og nå har jeg satt meg flere mål for å bli årets transformer. Hehe.

Jeg håper at andre som velger Atea, gjør det fordi de er innovative, sosiale og nysgjerrige, med en innstilling the sky is not the limit, it’s the potential.

Hilsen Amit