Til forsiden
Tilbake til Resirkulering og gjenbruk

Goitloop - Livssyklusstyring for IT-utstyr

Hvordan håndteres IT-utstyret som ikke lenger brukes i virksomheten?

I mange tilfeller er det IT-avdelingen som sletter innholdet og tar den til gjenvinning, eller så blir den liggende på en hylle eller på ett lager før noen tar hånd om det. Men hva skjer da? Usikker informasjonshåndtering og data risikerer å havne i feil hender. Ubenyttede økonomiske fordeler i enhetene som blir liggende til de håndteres. Enhetene forblir i eiendomsregisteret og AD selv om de ikke er igjen i virksomheten. I tillegg blir ikke ressursene håndtert, men nytt blir produsert.

Goitloop er en enkel, økonomisk, bærekraftig og sikker livssyklusstyring for IT-utstyr. Verden er i forandring og vi må forandre oss med den. Folk bruker teknologi annerledes og mer nå enn noen gang før. Sirkulærøkonomisk tankegang og bærekraftige innkjøp har aldri vært viktigere.

 

Goitloop i fire enkle steg

 1. Legg inn ordre
 2. Pakk utstyret
 3. Bestill henting
 4. Ta imot rapport

Resirkulerte enheter

I løpet av 2020 har vi samlet inn over 2 millioner enheter og bare i 2019 fikk Atea inn over 450.000 enheter som enten fikk nytt liv og ble gjenbrukt eller gikk til miljømessig gjenvinning.

Et konkret eksempel

Hva koster det, eller hva koster det å ikke benytte Goitloop?

Region Östergötland i Sverige returnerte i 2017 4847 ulike typer enheter som ikke lenger trengs i virksomheten. Etter å ha benyttet goITloop kan man summere følgende:

 • 4088 av enhetene var i så bra stand at de var mulige å gjenbruke
 • 759 enheter gikk ikke an å gjenbruke
 • De som inneholder disker og andre lagringsmedier som har mottatt disse diskene og andre lagringsmedier, har fått disse av sikkerhetshensyn. Andre enheter går direkte til gjenvinning
 • Den totale besparelsen i drivhusgasser for enhetene som gikk til å gjenbruk var 343 911 kg CO2e
 • Det tilsvarer omtrent 85 ganger bilkjøring rundt jorden med en Volvo V40 D2 miljøbil (89g CO2/km)
 • Den totale energibesparingen for enhetene som gikk til gjenvinning var 5 359 678 MJ
 • Det tilsvarer den kjemiske energien som frigjøres dersom vi brant 893 oljefat
 • Netto fikk de også tilbake ca 342 000,-

Godkjent av Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Atea bruker Blancco som sletteverktøy. Blancco er et annerkjent sletteverktøy av Nasjonal sikkerhetsmyndighet og brukes av både Politiet, Forsvaret, Helsesektoren og av Norske departement.

Les mer om dette på NSM.no

Start med Goitloop i dag!

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.

Tilbake til Resirkulering og gjenbruk