Til hovedinnhald
Tilbake til Bærekraft i Atea

Håndter IT bærekraftig

Kunsten å tenke bærekraft i IT


Bærekraftig livssyklushåndtering av IT er viktigere enn noen gang. La bærekraft gjennomsyre hele IT-produktets livssyklus, fra produktvalg til avhending. Atea er stolte over å ha bærekraft som en viktig del av vår forretningsidé. Bærekraftig utvikling er ikke bare en «feelgood»-side i årsrapporten vår. Vi mener det ligger gode gevinster i løsninger som jobber på lag med miljøet


Green as a Service

Digitaliseringen går raskere for hver dag, og bærekraft angår oss alle. En mer bærekraftig håndtering av IT, det vi kaller Green as a Service, er en viktig del av utviklingen for å imøtekomme dagens behov i teknologiens verden. Vi må tenke tiltak og tjenester som ikke ødelegger mulighetene for kommende generasjoner. 

Hver eneste dag jobber vi med kunder som utfordrer oss på hvordan vi sammen kan gjøre mer bærekraftige innkjøp. Vårt oppdrag er å bygge Norge med IT, og vi vil gjøre dette med hensyn til både mennesker og miljø.

Tips til mer bærekraftig innkjøpspraksis

I en digitalisert verden blir det stadig viktigere å sørge for bærekraftig produksjon og bruk av IT. Det å etablere bærekraftskrav ved innkjøp av IT-løsninger er det kraftigste verktøyet vi har for å påvirke IT-bransjen i en mer bærekraftig retning. Vi har samlet våre beste tips om hvordan man kan etablere krav som både er effektive og overkommelige for organisasjonen din. Veiledningen er basert på vår egen kunnskap om bransjen og behovene kundene våre har. Veiledningen er en anbefaling som skal inspirere eller gi din virksomhet en plattform å handle ut i fra.

Les tipsene her.

100%-klubben

Har du tenkt på at hvert eneste IT-produkt har en livssyklus? Denne syklusen kan vi påvirke fra start til slutt. 100%-klubben er for de kundene som vil øke andelen av gjenvunnet og gjenbrukte enheter. Sammen strekker vi oss mot målet om at 100 % av enhetene som selges skal samles inn til gjenbruk og gjenvinning. Vi vil ha med oss kunder som ønsker å tenke livssyklus på IT-utstyret sitt, som ønsker å stille krav til bærekraftig håndtering fra produksjon til avhending.

 

Bli mer bærekraftig med GoITloop

GoITloop er et tiltak som samler inn utdaterte IT-enheter som virksomheten ikke har bruk for. Vi sørger for sikker sletting av data og gjenbruk og resirkulering av teknologien som kan brukes igjen, og igjen.

Under finner du en presentasjon av Atea sitt senter i Sverige. Dette er et topp moderne resirkulerings- logistikk- og konfigurasjons senter på totalt 27 000 kvadratmeter inkludert kontorer og produksjonsområder.

Her vil Atea fokusere på effektivitet og bærekraft gjennom hele livssyklusen til IT produkter.

For å fullføre livssyklusen tilbyr Atea tjenester for retur av gamle og brukte produkter. Disse vil da bli resirkulert eller få et nytt liv avhengig av produktets tilstand.

Atea har behandlet over 1 650 000 PC´er, mobile enheter og annet IT utstyr for resirkulering og gjenbruk siden 2017, og dermed spart miljøet for store mengder EE-avfall.

 

Tilbake til Bærekraft i Atea
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer