Til forsiden
Tilbake til Arrangementer

Det hybride datarommet - grunnmuren for digital transformasjon!

Velkommen til Bergen 27. april!

De fleste virksomheter på vestlandet har digital transformasjon høyt på sin agenda for 2022, og ute i de forskjellige linjeorganisasjonene og forretningsenhetene er det stort sett mange gode idèer på blokken for hvordan ny teknologi kunne bidratt til å forbedre måten man driver sin virksomhet på.

For å kunne gå fra idèstadiet og tegnebrettet til og faktisk realisere de digitale prosjektene er det avgjørende med en god grunnmur for digital transformasjon – den hybride plattformen.

På dette arrangementet vil vi belyse mulighetsbildet for hvordan akkurat din virksomhet kan bygge den beste hybride plattformen for å realisere egne digitale prosjekter.

 

Sted: Scandic Ørnen

Tid
27/4 2022, 08.00 - 13.00
Sted
Bergen
Adresse
Lars Hilles gate 18, 5008 Bergen Vis på kart
Pris
Gratis
Meld deg på her

Program

08:00-08:30
Registrering og kaffe
08:30-08:40
Velkommen v/Erik Samsonsen, regionsdirektør Vest

08:40-09:15
Hvordan påvirker kompetanse- og komponentmangel tjenesteproduksjon?

Omgivelsene våre stiller stadig høyere krav til tjenestene IT leverer til organisasjonene vi skal understøtte. Tjenestene skal være bedre, mer individuelt tilpasset for kunder og ansatte, de skal leveres raskere, være tilgjengelige overalt, og de skal leveres på en sikker måte.

I denne plenumssesjonen diskuterer vi hvordan kompetansemangel (kloke hoder) og komponentmangel påvirker IT sin tjenesteproduksjon i organisasjoner i Bergen.

Deltakere: 

  • Odd Magne Myklebust, Cloud Service Manager, G2 Ocean

  • Espen Harald Haga, IT leder, Bjørnafjorden Kommune

  • Finn Rune Kristiansen, Group CFO at 4Service
  • Petter Moe, CTO Atea

Moderator: Mattis Thompson, Atea

09:15-09:30
Pause
09:30-10:10
parallellsesjoner

Se innhold lenger ned på siden

10:10-10:30
Pause
10:30-11:10
parallellsesjoner

Se innhold lenger ned på siden

11:10-11:30
Pause

Vi flytter oss til plenum

11:30-11:45
Hybrid - IT

Når hybrid-IT blir den nye hverdagen kreves det transformasjon. For å lykkes trenger man å ta gode strategiske valg for å sikre organisasjonen smidig og effektiv omstilling. Atea har også startet denne omstillingen og vil dele av sine erfaringer, hvordan transformerer vi oss, hvilke utfordringer møter vi og hvordan løser vi dem?

Foredragsholder: Tord Glad Nordahl, Atea

11:45-12:15
Hvordan påvirker kompetanse- og komponentmangel tjenesteproduksjon? Teknologigigantene ser inn i glasskulen.

I denne plenumsdiskusjonen tar vi opp tråden fra morgenens diskusjon, og får høre teknologigigantene sitt syn på hvordan kompetanse- og komponentmangel påvirker tjenesteproduksjon. Teknologigigantene kommer med noen refleksjoner og råd rundt det å håndtere balansegangen mellom investeringene som er gjort og organisasjonenes krav til tjenesteleveranse. Avslutningsvis vil vi utfordre teknologiselskapene til å se litt inn i glasskulen og reflektere rundt hvordan utviklingen blir fremover.

Deltakere:

  • Christopher Frenning, Data Center Strategy Lead at Microsoft Norway

  • Pål Gade Halvorsen, Country Manager Hybrid IT, HPE

  • Roger Samdal, Manager Solution Engineering, VMware

  • Lars Nordbryhn, Senior Architect at IBM Global Markets

  • Per Arne Sørkilflå, Enterprise Networking Team Lead at Cisco


Moderator: Mattis Thompson, Atea

12:15-13:15
Lunsj

Parallellsesjoner

Spor 1: Nettverk/Sikkerhet

09:30-09:50
Hvordan lager man et sikkert, skalerbart og agilt nettverk?

I løpet av de siste årene har IT fått en sterkere rolle i de fleste organisasjoner og det har ført til nye utfordringer for nettverket.

Under pandemien har det dukket opp nye arbeidsvaner, nye digitaliseringsprosjekter og angrepsflaten blir stadig større .

Vi ser på hvordan Cisco SDA kan være en løsning for mange av utfordringene vi står ovenfor.


Foredragsholder: Per Arne Sørkilflå, teamlead Cisco Enterprise Networking, Cisco

09:50-10:10
SASE - Secure Access Service Edge Hva er egentlig dette, og hvorfor er det så viktig?

«Ifølge Gartner adresserer secure access service edge (SASE) de vanligste sikkerhetsutfordringer relatert med applikasjoner utenfor datasentrene, sensitiv data lagret i ulike skytjenester, samt brukere som kobler seg opp med flere enheter fra ulike lokasjoner. Istedenfor at sikkerhetsperimeteret befinner seg i datasentrene, er det nå over alt. Derfor må bedriftene være en dynamisk skapt, policybasert secure access service edge. Bli med løsningsrådgiver Eivind Sjursen og få en innføring i SASE arkitekturen.»

Foredragsholder: Eivind Sjursen, Atea

10:10-10:30
Pause
10:30-10:50
Hacking med god samvittighet

Hacking foregår I alle former hver eneste dag, time og minutt på internet. Statistikk viser at hver eneste enhet og tjeneste som er tilgjengelig på internettet blir hamret ned med automatiske og til tider manuelle målrettede angrep. For å beskytte seg mot hackere med ondsinnede intensjoner må man tenke som en, utføre angrep for å simulere fiendtlig aktivitet og teste varslingsystemer. Det en fin linje mellom etisk og uetisk hacking. Casper vil fortelle om hvordan en jobber som etisk hacker for å hjelpe bedrifter med deres sikkerhet. God dialog og en åpenhet er en viktig del av slik prosess der en jobber med bedriften, i stedet for mot den.

Foredragsholder: Casper Zeil, Atea

 

10:50-11:10
Journey to the cloud (Reisen til skyen)

Skyen er i stadig utvikling. Fra VM-er til containere og serverless. Har sikkerheten din gjort det samme? Palo Alto Networks vil vise deg hvordan de ser for seg å sikre SAAS og IAAS-tjenester både nå og i fremtiden.

Foredragsholder: Marius Holmsen, Palo Alto

Spor 2: Cloud

09:30-09:50
Moderne Outsourcing

Outsourcing er et virkemiddel for å fokusere mer på kjernevirksomhet. Dagens krav til digitalisering forsterker dette behovet. Det er avgjørende å la de ansatte fokusere på forretningen og arbeidsoppgaven de er satt til.

Ingen kan drifte en hybrid plattform sikrere og mer effektivt enn en god driftsleverandør. Hvordan sikre en agil, hybrid og samtidig bærekraftig leveranse?

Foredragsholder:  Brede Gruer, Atea og Finn Rune Kristiansen, CFO i 4service
Moderator: Endre Valdersnes, Atea

09:50-10:10
Azure nyheter: Hybrid cloud

Offentlig sky, multi-cloud og hybrid-cloud – skal alt til skyen? Microsoft snakker om sitt verdensbilde for hvordan vi kan få både maksimal innovasjonskraft og sikkerhet – uansett hvor systemene dine kjører.

Foredragsholder: Christopher Frenning, Data Center Strategy Lead, Microsoft Norway

10:10-10:30
Pause
10:30-10:50
Terraform Unlocking the cloud Operating Model

To unlock the fastest path to value in the cloud, enterprises must consider how to industrialize the application delivery process across each layer of the cloud: embracing the cloud operating model, and tuning people, process, and tools to it. In this presentation, we look at the implications of the cloud operating model, and present solutions for IT teams to adopt this model across infrastructure, security, networking, and application delivery.

Foredragsholder: Hashicorp

10:50-11:10
Fjordline - Nettverk som en tjeneste - SOC+

Da Fjordline skulle oppgradere nettverket på alle skipene sine valgte de å kjøpe dette som en tjeneste fra Atea. Hvorfor gjorde de dette, hva er fordelen, og ikke minst hvordan bytter man ut hele nettverksinfrastrukturen på et skip i løpet av noen få dager. I ettertid har Fjordline også utvidet tjenesten med overvåking av sikkerhetshendelser ved hjelp av Atea sin SOC+ løsning.

Foredragsholder: John Gripsgård, Atea

Spor 3: Hybrid

09:30-09:50
Grenseløs IT med VMware Multicloud

Grenser mellom datarom og skyer viskes ut. Med VMware Tanzu bygger du en sømløs digital grunnmur for dagens og morgendagens tjenester med støtte for virtuelle servere, kontainere og Kubernetes. En felles plattform for IT og utviklere hvor du kan bygge, kjøre, drifte og sikre dine tjenester. Sømløs kobling mellom lokalt datarom, AWS, Azure, Google, IBM, Atea og Oracle. I Tanzu fremstår vSphere i helt ny drakt med integrert Kubernetes.

Foredragsholder: VMware - Roger Samdal

09:50-10:10
Hva kjennetegner en moderne infrastruktur?

Hvorfor skal man ha en moderne infrastruktur lokalt i en skybasert verden, og hva består den av? Vi ser på hvilke verdier kunder kan realisere med modernisering av infrastrukturen sin, og hvordan de sikrer løsningen for å beskytte kritiske data. Hvilke investeringer må til for å komme i gang med leveranse av interne IT-tjenester i dag?

Foredragsholder: Andreas Baadnes, Dell

10:10-10:30
Pause
10:30-10:50
Hvordan bygge hybrid infrastruktur for din bedrift?

Hvordan bygge din optimale hybride plattform? Hva slags verktøy kan hjelpe deg og din virksomhet med å sikre driften? Ønsker du at vi deler på ansvaret for plattformen? HPE og Atea belyser disse utfordringene og kommer med relevante kundeløsninger. Atea Bergen ved Steinar og Stig-Arild deler av laaang og relevant erfaring med utfordrende kunder på Vestlandet.

Foredragsholder: Steinar Aalvik og Stig-Arild Algerøy, Atea

10:50-11:10
Hvordan levere driftsløsninger i et multi-cloud landskap?

Moderne IT-miljøer har blitt store, komplekse og kjører på tvers av hybride datasentre. Dagens applikasjoner endrer seg og skalerer raskt, og kan kjøres on-premises, i en sky-løsning eller i et hybrid miljø. Er applikasjonene blitt umulig å administrere effektivt?  

Enhver organisasjon er helt avhengig av at forretningskritiske applikasjoner eller tjenester leverer det de skal internt og ikke minst til sluttkunder. At en applikasjon ikke yter nok kan skape utfordringer, tap av penger og renommé, samt tidkrevende feilsøking. Vi vil fortelle om hvordan organisasjoner kan unngå dette, ha full kontroll på ytelse, ressurshåndtering og ikke minst bruke kunstig intelligens til å håndtere applikasjonene slik at det ikke oppstår utfordringer.Foredragsholder: Per Robert Fjelly, IBM