Til forsiden
Tilbake til Community 2022

Community i Oslo 11. oktober

Velkommen til Norges viktigste møteplass for teknologi og IT.

Vi inviterer i år også til Community, Norges viktigste møteplass for teknologi. Dette er en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Vi tilbyr en faglig oppdatering som kan hjelpe til å utvikle din virksomhet. Du får også tilgang på de fremste ekspertene i bransjen som kan hjelpe med å løse dine utfordringer.

Programmet er under full planlegging og vi kan allerede nå love deg:

💚 Spennende faglig program
💚 Stort standområde med våre samarbeidspartnere
💚 Inspirerende keynotes
💚 Årets digitaliseringsleder
💚 Afterwork - mingling med mat og drikke etter det faglige programmet er ferdig


Sted: Clarion The Hub

Hovedprogram

Kl. 08.00 - 09.00 Standområdet åpner​

Kl. 09.00 - 09.45 ​Keynote v/Ole Petter Saxrud, CEO Atea​. Inkl. Årets digitaliseringsleder

Kl. 09.45 - 10.00 ​Pause: Standområdet ​

Kl. 10.00 - 11.20 Fagprogram

Kl. 11.20 - 12.30 Lunsj og messevandring

Kl. 12.30 - 13.50 Fagprogram

Kl. 13.50 - 14.20 Pause

Kl. 14.20 - 15.00 Vi løfter frem virksomheter som har fått det til med teknologi og digitalisering. Hva har de gjort, og hva kan vi lære av dem?

Kl. 15.00 - 15.15 Pause: Standområdet

Kl. 15.15 - 15.55​ Keynote

Kl. 15.55 - 16.00 ​Takk for i dag

Kl. 16.00 - 20.00 ​Afterwork - Mingling, øl/vin og burger
Fagprogram

Digital arbeidsplass og den gode brukeropplevelsen:

Hvordan gjøre innkjøp av IT-utstyr til fordel for egen bedrift?

Hvordan realisere ambisjoner og mål ved anskaffelse av IT-utstyr til din virksomhet? Å tenke innovativt rundt IT-anskaffelser kan gi deg som kjøper høyere ROI på investeringene. Fokuset ved anskaffelser er endret fra taktisk, til brukersentrerte mål, i tillegg til det å ivareta sirkulærøkonomi og bærekraft i verdikjeden.

Her samler vi bransjeledere og bærekraftsambassadører til å dele gode refleksjoner rundt dette viktige temaet, og gir deg tips om hvordan du kan tenke nytt ved anskaffelser til din virksomhet.

Hvordan velge de riktige produktivitetsverktøyene?

Når en virksomhet skal utstyre sine medarbeidere med produktivitetsverktøy er et godt sted å starte å definere helt tydelige mål, gjerne knyttet til produktivitet og fleksibilitet. I denne sesjonen vil våre rådgivere sammen med våre klientpartnere dele hvordan to kunder fant løsningene som passet best for deres virksomhet.

Gjør din virksomhet sikker og smidig – med moderne klientadministrasjon

Vi forventer å jobbe på synkroniserte arbeidsflater og ha valgfrihet når det gjelder personlig utstyr, men er sikkerheten ivaretatt både for den ansatte og for virksomheten? Moderne administrasjon og skydrift av dine klienter er ett av svarene på hvordan din IT-avdeling kan understøtte de forventinger som ligger til en fleksibel arbeidshverdag, på en sikker måte.

Møt våre eksperter og bli inspirert til hvordan du han gjøre din virksomhet mer sikker og smidig!

Samhandling og visuell kommunikasjon går hånd i hånd

God samhandling og visuell kommunikasjon går hånd i hånd for virksomheter som ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet, vinne krigen om talentene, digitalisere kundereisen eller rett og slett vil ha de råeste løsningene markedet kan tilby!
Atea har, med flest LED-sertifiseringer i Europa og Norges største AV/Collaboration-miljø, tatt plassen som en toneangivende aktør i denne bransjen. Ingen blygsel der altså.

Møt våre stjerner og bli inspirert av hvordan vi har bygd noen av de råeste installasjonene i Norge!

Oppnå gevinster med høykvalitets video og samhandlingsløsninger

I en verden hvor tid er en begrenset ressurs, og helsetilstanden til kloden vår blir dårligere og dårligere, er teknologi svaret på mange av utfordringene vi står ovenfor.

Klarer vi ved hjelp av høykvalitets videoteknologi å spare tid og liv, og samtidig bidra til at kloden vår får det litt bedre? Svaret er JA!
Her får du se et konkret eksempel på hvordan vi har hjulpet Helsenorge til å få til akkurat dette.

- kom og bli inspirert til hvordan du kan gjøre tilsvarende i egen bransje!

Hvordan gjøre arbeidsplassen til the place to be?

Den hybride hverdagen er kommet for å bli. Kontoret er blitt en sosial møteplass mer enn en kontorplass. Vi må finne arbeidsformer som passer vår bedriftskultur, og samhandlingsplattformer som understøtter måten vi vil jobbe på.
I denne sesjonen deler vi hva vi i Atea har gjort, og må gjøre fremover, for å understøtte vår visjon om å være The Place To Be for våre kolleger, kunder og partnere.

Hvordan få kollegene til å ha lyst til å komme på kontoret igjen?

 

Skytjenester og datasenter:

Ledelsens involvering er avgjørende for en vellykket digitalisering

Etter koronakrisen - som radikalt har dyttet den digitale transformasjonen mange år fremover i utvikling, begynner mange å ane hva som venter/kreves av oss på den andre siden av det digitale skiftet. Virksomhetene presses fra mange hold på å få tatt ut effektene data gir, for å skape verdier for kundene og holde konkurrentene borte. Hvorfor må styrene og direktørene sette seg i forsetet for å lykkes med digitaliseringen? Hvordan gjør man det? Hva gjør de som lykkes nå?

Hvorfor lykkes ikke alle med sin digital transformasjon – er dagens produsenter for passive?  

Det er i utgangspunktet ikke teknologien som står i veien for virksomheters evne til å lykkes med den digitale transformasjonen, men hvorfor er det så stor forskjell på hva selskaper med samme forutsetninger får til? Har produsentene valgt en for passiv rolle?

Du blir ikke hacket på grunn av logo og navn, men fordi man kan

Ondsinnede aktører bryr seg lite om hvilken virksomhet de bryter seg inn i, og selv om vi ikke alltid skjønner hvorfor de skulle være interessert i "kjedelige meg", vet hackerne godt hvordan de kan omgjøre digitale svakheter til penger i kassen. Så hva bør vi gjøre for å unngå å bli et lett offer? Og vet du forresten hvilken beskyttelse og støtte du kan få fra myndighetene?

Bruk tiden på innovasjon

Med anerkjente rammeverk, markedets beste sky-tjenester og høy kompetanse, sørge Atea for at du kan fokusere på innovasjon i egen virksomhet. Mens du fokuset på det du er best til, så tenker Atea på infrastrukturen, og sørger for at teknologiske valg ikke som stopper deg.

Å ta i bruk skytjenester er lett.. Eller?

Å ta i bruk skytjenester, slik at din virksomhet kan bruke tiden på innovasjon i egen bedrift, er smart sies det.

Finn en dyktig sky-partner, og du er ""home free""! Slipper du da å forholde deg til kompleksiteter i skyen? Kan du da bare sette vekk alt sammen, og overlat kontrollrommet til noen andre? Eller har du fortsatt et ansvar i å involvere deg rundt spørsmål som for eksempel Sikkerhet, GDPR, Compliance, bærekraft, økonomi osv..

Den moderne infrastrukturen - Hvordan blir den?

Verden endrer seg i en vanvittig hastighet og infrastrukturen som kobler alt sammen trenger å holde tritt. Hvordan blir det? Hvilke nye teknologier kan vi forvente? Kommer vi til å bygge alt på nytt?

Diskusjon om eskalering og sikkerhetsutfordringer, selvstyring infrastuktur, automasjon med ansible/terraform/programmering, IaaC, multi-sky og "anywhere/any device".

 

Datadrevet innovasjon:

Kan data redde verden ?

Data er nøkkelen til innsikt og verdens klimaforskere har brukt tilgjengelig data for å gi oss et bilde på hva som vil skje dersom vi fortsetter i samme retning som i dag med økt forbruk. Trenden er at flere bedrifter tar i bruk tilgjengelig data for å finne mer bærekraftig og lønnsomme produksjons og distribusjonsmetoder - hvor viktig blir dette for verdens klimaproblemer?

Enkelt og genialt bruk av data - Hør historien bak vaskeapplikasjonen hos Tide

De ansatte i Tide - Norges nest største busselskap - elsker vaskehallapplikasjonen utvilket i samarbeid med Atea. Hør historrien om hvordan Tide og Atea lykkes, både med miljø og økonomisk gevinst og forbedring av arbeidsforhold i Tide.

Du trenger en dataplatform - hvorfor og hvordan?

En dataplattform er nøkkelen til å låse opp verdien av dataene dine. Men hva er egentlig bak en dataplattform? Hvordan går man fram for å etablere en dataplatform?

Kirken i skyen for mer himmel på jord

Atea er bidragsyter til at Den Norske Kirke anvender data som strategisk beslutningsstøtte. Dette er fortellingen om Den Norske Kirkes teknologiagnostiske digitaliseringsreise med datamesh i praksis.

Machine learning - ikke nødvendigvis så vanskelig

Hvordan bruke machinelearning for å redusere brødsvinn? Atea går igjennom hvordan vi har hjulpet Bunnpris og laget deres brødmodell.

IOT: Prosessen, perspektiver og erfaringer rundt infrastruktur for fjernavlest vannmåling

Fjernavlest vannmåling er et av de mest aktuelle og robuste casene vi har innen smarte byer. Gjort riktig, automatiserer og forbedrer man sentrale prosesser, sparer kostnader, bidrar til økt bærekraft og styrker innbyggerdialogen. Samtidig legger man også en grunnmur som bidrar til å realisere andre caser som gjør norske kommuner smartere. I denne presentasjonen kommer Atea med sine erfaringer og perspektiver rundt temaet.

 

 

Tilbake til Community 2022