Til forsiden

Velkommen til Norges viktigste møteplass for teknologi og IT.

Vi inviterer i år også til Community, Norges viktigste møteplass for teknologi. Dette er en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Vi tilbyr en faglig oppdatering som kan hjelpe til å utvikle din virksomhet. Du får også tilgang på de fremste ekspertene i bransjen som kan hjelpe med å løse dine utfordringer.

Vi kan love deg:

💚 Spennende faglig program
💚 Stort standområde med våre samarbeidspartnere
💚 Inspirerende keynotes
💚 Årets digitaliseringsleder
💚 Afterwork - mingling med mat og drikke etter det faglige programmet er ferdig

Sted: NMK- Norsk Maritimt Kompetansesenter

Hovedprogram

Kl. 08.30 - 09.30 Standområdet åpner​

Kl. 09:30 - 09:35 Velkommen ved Jan Nybø

Kl. 09.35 - 10.15 ​Få superkrefter med teknologi og mennesker! v/Ole Petter Saxrud, CEO Atea​. 

Kl. 10.15 - 10.40 ​Pause: Messevandring

Kl. 10.40 - 12.00 Fagprogram

Kl. 12.00 - 13.00 Lunsj og messevandring - besøk våre partnere

Kl. 13.00 - 14.20 Fagprogram

Kl. 14.20 - 14.50 Pause

Kl. 14.50 - 15.30 En av Norges største tech-podkaster går LIVE – «Teknologi og mennesker» v/Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør Atea

Er data superkreftene i havbruksnæringen?

Gjester: Roger Hofseth, gründer og CEO i Hofseth International AS - Dag Sletmo, SVP/Client advisor, DNB Seafood - Per Helge Devold, styreformann i GATH og CMO i MMC First Process

Kl. 15.30 - 15.45 Pause: Messevandring

Kl. 15.45 - 16.25​ "Bli arkitekt bak din egen hjerne" ved Tomas Myklebust 

Kl. 16.25 - 16.30 ​Takk for i dag

Kl. 16.30 - 20.00 ​Afterwork - mat, drikke og mingling på Molo i Ålesund sentrum. Det blir satt opp busser hit fra NMK rett etter arrangementet. 
Bli inspirert!

Ole Petter

Få superkrefter med teknologi og mennesker!
Vi er langt fremme i Norge, men ikke så langt som vi tror eller håper, skal vi tro de siste rapportene om vår omstillingsevne. Ole Petter Saxrud, adm. direktør i Atea Norge, snakker om en av flere teknologier som gir superkrefter, og om et helt nytt teknologisk univers som er i ferd med å åpne seg for virksomheter.

Christian Brosstad

En av Norges største tech-podkaster går LIVE
«Teknologi og mennesker» v/Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør Atea

Vi løfter frem virksomheter som har fått det til med teknologi og digitalisering. Hva har de gjort, og hva kan vi lære av dem?

Fagprogrammet
Ledes av våre forretningsutviklere.

Tor Egil Hesjasveen, digital arbeidsplass. Audun Smørgrav, data og innsikt. Roar Langli, hybride plattformer. 

Se fagprogrammet HER

Bli arkitekt bak din egen hjerne
Visste du at den menneskelige hjerne er i konstant forandring, hver dag, så lenge vi lever? Den endrer sin struktur, sitt nettverk, sin kjemiske sammensetning og antallet hjerneceller som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på. Dette kalles nevroplastisitet. Gå ikke glipp av dette utrolig spennende og engasjerende foredraget der psykolog og spesialist i klinisk nevropsykologi, Tomas Myklebust, forteller hvordan du kan påvirke disse prosessene, slik at du får en sunn og effektiv hjerne hele livet.

Fagprogram

Digital arbeidsplass og den gode brukeropplevelsen:

10:40-11:00
Hvordan gjøre innkjøp av IT-utstyr til fordel for egen bedrift?

Hvordan realisere ambisjoner og mål ved anskaffelse av IT-utstyr til din virksomhet? Å tenke innovativt rundt IT-anskaffelser kan gi deg som kjøper høyere ROI på investeringene. Fokuset ved anskaffelser er endret fra taktisk, til brukersentrerte mål, i tillegg til det å ivareta sirkulærøkonomi og bærekraft i verdikjeden.

Her samler vi bransjeledere og bærekraftsambassadører til å dele gode refleksjoner rundt dette viktige temaet, og gir deg tips om hvordan du kan tenke nytt ved anskaffelser til din virksomhet.

Foredragsholdere: Steinar Holmedahl, Atea - Almira Osmanovic, HP - Lars Angeltveit, Lenovo - Nelly Flatland, Atea

11:10-11:30
Hvordan velge de riktige produktivitetsverktøyene?

Hvordan utstyre medarbeidere med de rette produktivitetsverktøyene? Et godt sted å starte er å definere helt tydelige mål, gjerne knyttet til produktivitet og fleksibilitet.

Denne sesjonen er todelt: Våre Apple-rådgivere deler sin unike kunnskap om verdien med Apple universet; hvordan skape produktive og engasjerte medarbeidere med valgfrihet og de rette verktøyene fra Apple.

Deretter skal Citrix snakke om hvordan fleksible løsninger gir bedre produktivitet både for brukere og virksomheten. Kanskje også utfordre dagens typiske klientstrategi?

Foredragsholdere: Michael N.H.Petersen, Atea - Tim Grov, Atea - Stian Wetterstad, Citrix

11:40-12:00
Gjør din virksomhet sikker og smidig – med moderne klientadministrasjon

Vi forventer å jobbe på synkroniserte arbeidsflater og ha valgfrihet når det gjelder personlig utstyr, men er sikkerheten ivaretatt både for den ansatte og for virksomheten? Moderne administrasjon og skydrift av dine klienter er ett av svarene på hvordan din IT-avdeling kan understøtte de forventinger som ligger til en fleksibel arbeidshverdag, på en sikker måte.

Møt våre eksperter og bli inspirert til hvordan du han gjøre din virksomhet mer sikker og smidig!

Foredragsholdere: Christoffer Bessler Hansen, Atea -  Håvard Pettersen, Microsoft

13:00-13:20
Visuell kommunikasjon er viktig for virksomheter som ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet, digitalisere kundereisen eller rett og slett ønsker å ha de råeste visualiseringsløsningene markedet kan tilby!

Atea har, med flest LED-sertifiseringer i Europa og Norges største fagmiljø på visuell kommunikasjon, tatt plassen som en toneangivende aktør i denne bransjen. Ingen blygsel der altså. Her får du vite mer om digital signage, store visningsflater, LED og hvordan du kan skape WOW-faktor med de beste visualiseringsløsningene på markedet.

Møt våre stjerner og bli inspirert av hvordan vi har bygd noen av de råeste installasjonene i Norge!

Foredragsholder: Ole Petter Westerlund, Atea

13:30-13:50
Oppnå gevinster med høykvalitets video og samhandlingsløsninger

I en verden hvor tid er en begrenset ressurs, og helsetilstanden til kloden vår blir dårligere og dårligere, er teknologi svaret på mange av utfordringene vi står ovenfor.

Klarer vi ved hjelp av høykvalitets videoteknologi å spare tid og liv, og samtidig bidra til at kloden vår får det litt bedre? Svaret er JA!
Her får du se et konkret eksempel på hvordan vi har hjulpet Helsenorge til å få til akkurat dette.

- kom og bli inspirert til hvordan du kan gjøre tilsvarende i egen bransje!

Foredragsholdere: Ole Petter Westerlund, Atea - Geir Andre Håland, Cisco

14:00-14:20
Hvordan gjøre arbeidsplassen til the place to be?

Mange virksomhetsledere er usikre på hvordan de best løser forventningene knyttet til en fleksibel arbeidsdag.

For oss handler det om hvordan kontoret og kulturen henger sammen med vår visjon om å være The place to be for våre kolleger, kunder og partnere.

Vi deler åpent om våre erfaringer på sammenhengen mellom gode fasiliteter, teknologiske løsninger og riktig kultur.

Foredragsholdere: Per-Erik Pedersen, Atea

 

Skytjenester, infrastruktur og datasenter:

10:40-11:00
Å ta i bruk skytjenester er lett... eller? 

Å ta i bruk skytjenester, slik at din virksomhet kan bruke tiden på innovasjon i egen bedrift, er smart sies det.

Finn en dyktig sky-partner, og du er "home free"! Slipper du da å forholde deg til kompleksiteter i skyen? Kan du da bare sette vekk alt sammen, og overlat kontrollrommet til noen andre? Eller har du fortsatt et ansvar i å involvere deg rundt spørsmål som for eksempel Sikkerhet, GDPR, Compliance, bærekraft, økonomi osv..

Foredragsholdere: Rolf Petter Waage, Optimar - Marte Aarseth, Atea

11:10-11:30
Ledelsens involvering er avgjørende for en vellykket digitalisering

Etter koronakrisen - som radikalt har dyttet den digitale transformasjonen mange år fremover i utvikling, begynner mange å ane hva som venter/kreves av oss på den andre siden av det digitale skiftet. Virksomhetene presses fra mange hold på å få tatt ut effektene data gir, for å skape verdier for kundene og holde konkurrentene borte. Hvorfor må styrene og direktørene sette seg i forsetet for å lykkes med digitaliseringen? Hvordan gjør man det? Hva gjør de som lykkes nå?

Foredragsholder: Lars Iversen, Atea

11:40-12:00
Hvorfor lykkes ikke alle med sin digital transformasjon – er dagens produsenter for passive?  

Det er i utgangspunktet ikke teknologien som står i veien for virksomheters evne til å lykkes med den digitale transformasjonen, men hvorfor er det så stor forskjell på hva selskaper med samme forutsetninger får til? Har produsentene valgt en for passiv rolle?

Foredragsholdere: Lars Iversen, Atea - Stig Alstedt, HPE - Callum Steel, IBM - Jon Jahren, Microsoft

13:00-13:20
Du blir ikke hacket på grunn av logo og navn, men fordi man kan

Ondsinnede aktører bryr seg lite om hvilken virksomhet de bryter seg inn i, og selv om vi ikke alltid skjønner hvorfor de skulle være interessert i "kjedelige meg", vet hackerne godt hvordan de kan omgjøre digitale svakheter til penger i kassen. Så hva bør vi gjøre for å unngå å bli et lett offer? Og vet du forresten hvilken beskyttelse og støtte du kan få fra myndighetene?

Foredragsholdere: Vegard Kjerstad, Atea

13:30-13:50
Hvordan kan public cloud drive innovasjon?

Med beste praksis tilnærming, verdiøkende tjenester og høy kompetanse, hjelper Atea deg med innovasjon i din virksomhet. Mens du fokuserer på egen kjernekompetanse, bidrar Atea med at du gjør de riktige teknologiske valgene, og sikrer deg høy innovasjonstakt.

Foredragsholder: Chris Kristiansen, Atea

14:00:14:20
Den moderne infrastrukturen - Hvordan blir den?

Verden endrer seg i en vanvittig hastighet og infrastrukturen som kobler alt sammen trenger å holde tritt. Hvordan blir det? Hvilke nye teknologier kan vi forvente? Kommer vi til å bygge alt på nytt?

Diskusjon om eskalering og sikkerhetsutfordringer, selvstyring infrastuktur, automasjon med ansible/terraform/programmering, IaaC, multi-sky og "anywhere/any device".

Foredragsholdere: Kristian Langvann, Cisco - Mattias Soderberg, VMware - Eduardo David Poza Paz, Atea

 

Datadrevet innovasjon:

10:40-11:00
Varmt hvetebrød med maskinlæring

Hvordan bruke machinelearning for å redusere brødsvinn? Atea går igjennom hvordan vi har hjulpet Bunnpris og laget deres brødmodell.

Foredragsholdere: Marius Aleksander Olavsrud, Atea - Jon Jahren, Microsoft

11:10-11:30
IOT: Prosessen, perspektiver og erfaringer rundt infrastruktur for fjernavlest vannmåling

Fjernavlest vannmåling er et av de mest aktuelle og robuste casene vi har innen smarte byer. Gjort riktig, automatiserer og forbedrer man sentrale prosesser, sparer kostnader, bidrar til økt bærekraft og styrker innbyggerdialogen. Samtidig legger man også en grunnmur som bidrar til å realisere andre caser som gjør norske kommuner smartere. I denne presentasjonen kommer Atea med sine erfaringer og perspektiver rundt temaet.

Foredragsholder: Håkon Sveinung Krossen Jørgensen, Atea

11:40-12:00
Kan data redde verden?

Data er nøkkelen til innsikt og verdens klimaforskere har brukt tilgjengelig data for å gi oss et bilde på hva som vil skje dersom vi fortsetter i samme retning som i dag med økt forbruk. Trenden er at flere bedrifter tar i bruk tilgjengelig data for å finne mer bærekraftig og lønnsomme produksjons og distribusjonsmetoder - hvor viktig blir dette for verdens klimaproblemer?

Foredragsholdere: Audun Smørgrav, Atea - Vidar Svendsen, IBM - Jon Jahren, Microsoft
- Marthe Aarseth, Atea

13:00-13:20
Datamesh i praksis - Kirken i skyen for mer himmel på jord

Atea er bidragsyter til at Den Norske Kirke anvender data som strategisk beslutningsstøtte. Dette er fortellingen om Den Norske Kirkes teknologiagnostiske digitaliseringsreise med datamesh i praksis.

Foredragsholdere: Malin Birkelund, Atea -  Ole Magnus Marksteen, Atea

13:30-13:50
Du trenger en dataplatform - hvorfor og hvordan?

En dataplattform er nøkkelen til å låse opp verdien av dataene dine. Men hva er egentlig bak en dataplattform? Hvordan går man fram for å etablere en dataplatform?

Foredragsholder: Henning Larsen, Atea

14:00-14:20
Enkelt og genialt bruk av data - Hør historien bak vaskeapplikasjonen hos Tide

De ansatte i Tide - Norges nest største busselskap - elsker vaskehallapplikasjonen utvilket i samarbeid med Atea. Hør historrien om hvordan Tide og Atea lykkes, både med miljø og økonomisk gevinst og forbedring av arbeidsforhold i Tide.

Foredragsholdere: Frode Einar Clausen, Atea

 

 

IBM inviterer til teknologi-inspirasjon!

Klokken 12:00-12:15  IBM sikrer dine data!

Klokken 12:15-12:30  Hvordan sikre applikasjonsytelse i ett multi/hybrid-cloud landskap?

Les mer om sesjonene og meld deg på HER 

 

Årets digitaliseringsleder - nominer din kandidat

Hvem er Årets digitaliseringsleder? Det er en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med et teknologisk landskap. Vedkommende har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som h*n drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi.

Hvem mener du fortjener å bli Årets digitaliseringsleder?
Vinneren kåres på Community i Kristiansand 10. november

Bærekraftige møter og arrangementer

Atea setter miljø, klima og sosiale forhold som en viktig premissgiver i alle våre tjenester. Det samme gjelder for våre arrangementer, som, uavhengig av om de er fysiske eller digitale, skal gjennomføres i tråd med vår bærekraftsstrategi. Som et ledd i denne strategien, støtter Atea Zero sitt arbeid, og har inngått et samarbeid for perioden 2021-2023. Vi har sammen utviklet en teknisk spesifikasjon for produksjon, som viser våre krav for gjennomføring av arrangementer, og er et bidrag for å nå bærekraftsmålene mot 2030.

Vi vant Årets bransjepris!

Sammen med JCP har vi vunnet Årets bransjepris med Community 2021 🤩
«Arrangementet treffer målgruppen svært godt og eksponerer oppdragsgivers samarbeidspartnere på en god, leken og informativ måte. Arrangementet har vært en pioner i utviklingen av eventfaget», sier Sponsor- og Eventforeningen i sin begrunnelse.

Les hele begrunnelsen her.

Samarbeidspartnere

Gullpartnere:

Sølvpartnere:

Tilbakeblikk på Community i 2021