Til forsiden
Tilbake til Community

Velkommen til Community i Tromsø 25. oktober

Fremtiden er her. Hva gjør du med den?

For 17. gang inviterer vi til Community, Norges viktigste møteplass for teknologi. Dette er en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Vi tilbyr en faglig oppdatering som kan hjelpe til å utvikle din virksomhet. Du får også tilgang på de fremste ekspertene i bransjen som kan hjelpe med å løse dine utfordringer.

💚 Spennende faglig program
💚 Møt våre samarbeidspartnere
💚 Inspirerende keynotes
💚 Årets digitaliseringsleder
💚 Podkast LIVE
💚 Afterwork

I Tromsø vil vi presentere spennende og varierte lokale foredrag live fra scena. I tillegg følger vi hovedsendingen fra Trondheim på stream.


Sted:
 Tromsø Sport & Eventsenter

tromsø.foto

Program for dagen

09.00 - 09.10
Velkommen

09.10 - 10.00
Fremtiden er her. Hva gjør du med den? (Hovedsending fra Trondheim)

ole petter saxrud.foto

Vi dykker ned i de hotteste tech-trendene som påvirker din virksomhet. Bli inspirert og få med noe matnyttig hjem til din virksomhet. 

Foredragsholder:
Ole Petter Saxrud, CEO Atea og gjester.

Gjest: 
Øyvin Domaas, IT-sjef Bunnpris

10.00 - 10.30
Besøk våre partnere

Møt våre samarbeidspartnere.

10.30 - 12.00
Fagprogram
 • Den digitale arbeidshverdagen 
  Sikkerhet og identitet er faktorer som ofte kan gå på bekostning av den gode brukeropplevelsen.
  Den enorme digitale reisen vi har hatt de siste månedene har gjort at vi må tenke på nytt.
  Vi ser på hvordan den digitale arbeidshverdagen kan oppleves for brukeren når vi tenker identitet og sikkerhet som en helhet.
  Hvordan kan vi forankre dette i vår strategi, og hva må vi tenke på framover?
  v/ Marius André Langseth-Nilsen, Atea

 • Azure deepdive
  Enterprise scale og kreativ bruk av Azure-teknologi
  v/ Fredrik Nyland Tessem og Sture Andersen, Atea

 • Data Policy
  Hvordan rigge selskapet for å bli datadreven gjennom å ta kontroll på egen data?
  v/ Emil Økstad, Atea

 • Atea Havbruk - Den optimale løsningen!
  Ved å utnytte kraften i teknologien oppnår havbruksnæringen økt lønnsomhet, bedre fiskevelferd og bedre miljø!
  v/ Roy Angelvik, Atea

 • Bærekraft i IT - Hvordan lykkes i egen organisasjon?
  Hva må du vite om bærekraft for å ta dette inn i din stilling og virksomhet? Hvordan kan du sørge for at dere lykkes i egen organisasjon ved å ta bærekraft og IT på alvor? Her får du lære mer om hvordan sette gode mål og hvordan nå dem, lære om hvordan du kan gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn og hvordan du kan ta dette inn i dine innkjøp og anskaffelser.
  v/ Ann Kristin Nilsen, Atea

 • Everything aas
  v/ Nicholas Mork, Microsoft

------------------

I tillegg til lokale foredrag har vi en rekke foredrag og panelsamtaler som blir gjort tilgjengelig digitalt. Sesjonene kan spilles av når det måtte passe deg.

Foredragene har tema innenfor områdene:

 • Den gode brukeropplevelsen
 • «Alt som en tjeneste»
 • Datadrevet utvikling og innovasjon.

Klikk her for å gå til fagprogrammet som en kan følge digitalt

12.00 - 13.00
Lunsj og besøk hos partnere

Møt våre samarbeidspartnere.

12.45 - 13.30
Oppsummering fra Gartner IT Symposium/Xpo 

Gartner gjennomfører årlig konferansen Gartner IT Symposium/Xpo™ Americas. Denne gjennomføres 18. til 21. oktober, dette året også virtuelt som forrige år. Etter deltagelse her, ønsker vi å gi en kort oppsummering av de viktigste temaer, analyser og trender innen IT området, med fokus på viktigste strategiske teknologitrender 2022 som vil danne grunnlaget for innovasjon de neste fem årene.
v/Arild Steen Birkelund, Atea

13.45 - 14.30
Erfaringer fra slagmarken

Ateas Incident Response Team rykker ukentlig ut til norske virksomheter som har blitt utsatt for dataangrep. De fleste angrepene kan forhindres med grunnleggende sikkerhetstiltak. I dette foredraget vil Vegard og Kristian dele erfaring fra hendelsene de jobber med. Hvem er hackerne? hvordan gjør de det? Hvilke konsekvenser får angrepene?

v/Vegard Kjerstad og Kristian Johansen, Atea

 

15.00 - 15.35
Jens Kvernmo (Hovedsending fra Trondheim)

jens_kvernmo.foto"Et vilt liv" - Jens Kvernmo bestemte seg for noen år siden å bryte med A4-livet, følge sin årelange drøm og legge ut på eventyr. Bli med på en eventyrlig reise når Jens Kvernmo fra «Jens i villmarka» forteller om sine storslåtte naturopplevelser og turer i barsk villmark, blant annet fra overvintringen blant urbefolkningen i Canada. Dette er et inspirerende og humoristisk foredrag som vil inspirere deg og din virksomhet til å gjøre det lille ekstra for å nå deres målsetninger og visjoner. Og er du i tillegg friluftsinteressert, kan vi love deg en uforglemmelig opplevelse.

15.35 - 15.50
Årets digitaliseringsleder

Årets digitaliseringsleder er kåring av en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med et teknologisk landskap. Vedkommende har et kontinuerlig fokus på digitalisering i sin virksomhet, ser alltid etter nye og smartere måter å jobbe på, samtidig som h*n drar alle i samme retning og inspirerer sine medarbeidere til å se nye muligheter i ny teknologi.

Kåringen av årets digitaliseringsleder!

15.50 - 16.00
Vi avslutter det faglige og fortsetter med afterwork

Fagprogram

Den gode brukeropplevelsen

10.30 - 10.50
Panelsamtale: Den hybride hverdagen

Endelig kan vi komme tilbake til kontoret. Vi tar med oss gode vaner og erfaringer fra et annerledes arbeidsliv det siste året. Vi skal møtes, digitalt men også fysisk. I 9 av 10 møter kommer det til å være med deltagere på video eller telefon. Formatene er forskjellige, men alle deltagere er like viktig. Hva må vi lære for å få det beste ut av denne valgfriheten?

Deltakere: 
Tor-Egil Hesjasveen og Jan Gisle Ytterdal, Atea
Terje Olsen, Cisco, Kian Nojavan Logitech, Lars Erik Norum, Microsoft

10.55 - 11.15
Den nye hybride hverdagen – muligheter og utfordringer

De fleste selskap tenker mer på hvordan gå ut av denne pandeminen enn de gjorde da de gikk inn i den. Den nye hybride hverdagen handler selvsagt om hvordan man skal gjennomføre møter og holde produktiviteten oppe, men for å virkelig lykkes krever det en mer helhetlig tilnærming. I denne sesjonen vil vi få høre mer om Microsofts erfaringer og anbefalinger på hvordan lykkes I det hybride oppsettet.

Foredragsholdere: 
Lars Erik Norum, Microsoft
Fredrik Neeb, Atea

11.20 - 11.40
Kan brukeropplevelse og sikkerhet gå hånd i hånd?

Det er mange grunner til at vi må tenke nytt i forhold til arbeidsflate og sikkerhet. Nye krav til fleksibilitet og brukervennlighet fra de ansatte. Applikasjoner og data ligger nå utenfor det tradisjonelle datasenteret. Sist men ikke mist gjør dagens dynamiske trusselbilde at må vi tenke nytt. I denne sesjonen skal vi se nærmere på hvordan skybaserte løsninger tar oss i riktig retning. Vi skal også se dette i forhold til faktiske tilbakemeldinger og behov fra bedrifter og virksomheter vi har møtt i løpet av de siste året.

Foredragsholdere: 
Stian Wetterstad, Citrix
Tron Morten Vorland, Atea

12.30 - 12.50
På tide å tilby Mac

Valgfrihet gjør arbeidsplassen mer attraktiv, og når ansatte får mulighet til å jobbe med de verktøyene de kjenner, blir de motivert og inspirert til å gjøre en god jobb. Flere og flere bedrifter tilbyr Mac som et valg til sine ansatte, og Apple er ansattes førstevalg – ikke minst blant nyutdannet og yngre arbeidstakere. Hør hvorfor og hvordan Atea kan hjelpe med å sikre en fantastisk brukeropplevelse for de ansatte.

Foredragsholdere:
Torgeir Bergsvik, Apple
Tim Grov og Michael Nicolai Hartman Petersen, Atea

12.55 - 13.15
Møt den nye arbeidsdagen med Samsung

Aldri har vi stått ovenfor større endringer i arbeidsdagen enn det vi gjør nå. Nye og mer fleksible måter å jobbe på stiller store krav til sikkerhet, administrasjon og produkter som gir en gode brukeropplevelser. Samsung sine løsninger tilbyr trygghet og nye og inspirerende måter å jobbe. Alt fra mobiltelefoner og pc samt kontorskjermer, møteromsløsninger med mere interaktivitet og LED til fellesområder og auditorier. Bli med Samsung på vår reise inn den nye arbeidsdagen med mange spennende muligheter for økt effektivitet, samhandling og kreativitet.

Foredragsholdere: 
Lasse Halvorsen, Samsung

13.20 - 13.40
Hvordan jobbe sikkert på det hybride kontoret?

Covid-19 og en hybrid arbeidshverdag har framskyndet behovet for å la arbeidstakere jobbe sikkert, hvor og når de vil. Erfaringene viser at vi har kapasitet til å snu oss raskt og adoptere nye rutiner og arbeidsmetodikk. Trenden før Covid-19 var økt bruk av digitale arbeidsplasser, offsite kontorer og uavhengighet. Men evnen bedrifter hadde for å gjennomføre prosjektene varierte veldig. Men denne endringen kommer også med en pris. Undersøkelser sier at 60% av private rutere er satt opp med standardpassord, og antallet phishing-angrep har mangedoblet seg. Hvordan skal vi sikre at endepunktet, eller våre PCer, er sikre i en arbeidshverdag hvor vi i stor grad jobber utenfor bedriftens sikre miljø.

Foredragsholdere: 
Andreas Thorsteinsen, HP Inc
Are Strandvik Aune, Atea

"Alt som en tjeneste"

10.30 - 10.50
Panelsamtale: "Alt som en tjeneste" - hvor står vi egentlig?
Verden har endret seg drastisk siden vi først begynte å snakke om «as a service». Tidligere var det i hovedsak snakk om fleksibelt konsum av lisenser eller en plattform. Nå dreier det seg om alt fra hele datasenter til AI og kode, og egentlig «alt», som en tjeneste. Men hva ønsker kundene seg? Har vi endret måten å møte behovene på? Vi diskuterer med noen av bransjens klokeste hoder.

Deltakere: 
Oscar Thøgersen, Audun Risberg, Paul Helseth, Atea,
Roger Samdal, VMware, Atle Spilde, Microsoft

10.55 - 11.15
Det kostbare ved å ikke ha kontroll i skyen

Flere og flere har utvidet bruken sin av skyen, etter hvert som miljøet har vokst, har også behovet for kontroll økt. Men hvordan skal du klare å samle det sammen, kutte kostnader på drift, øke sikkerheten, fjerne unødvendig administrasjon ikke minst det å automatisere driftsoppagaver. I denne sesjonen tar vi for oss hvordan du kan få dette til, og hvordan Atea selv gjorde dette å sparte flere millioner på å bygge en platform som har skapte trygghet og gitt oss full og automatisert kontroll i skyen.

Foredragsholder: 
Tom Bjærum og Erlend Rushfeldt, Atea

11.20 - 11.40
Veien til kostnadseffektiv, stabil og trygg sky

Når skyen har vært i langvarig bruk, og hvor rammeverket kanskje ikke var godt nok etablert i starten ender du ofte opp med et miljø som krever mye både rundt vedlikehold, drift og sikkerhet. Ved å følge Atea sitt rammeverk CloudTrack kunne vi raskt levere en stabil, trygg og driftseffektiv platform i skyen til kundene våre. Hør direkte fra kundene våre fortelle om hvordan Atea har hjulpet dem å få kontroll på skyen, og spart både tid og penger for å effektivisere måten skyen blir brukt nå, og i fremtiden.

Foredragsholdere:
Tom Bjærum, Atea og Terje Dahlen, Vintervoll AS

12.30 - 12.50
Kundehistorie: Privat sky i drift hos Statens Kartverk

Norge har mye offentlig virksomhet, og selv om mange har ønsket seg til skyen har uklarhet rundt finansieringsmodell og skepsis til at data og utstyr befinner seg i land som ikke tilbyr det juridiske vernet vi kjenner fra norsk lovgiving vært begrensende. Heldigvis kan Atea og HPE tilby å etablere private skyløsninger der hvor kunden måtte ønske, samtidig som fleksibiliteten og dynamikken fra en tradisjonell skytjeneste opprettholdes. Vi forteller om opplevelsen til Statens Kartverk når de har benyttet seg av dette tilbudet.

Foredragsholdere:
Stig Alstedt, Hewlett Packard Enterprise (HPE)
Pål Asmund Røste, Statens Kartverk
Vidar Buind, Atea

12.55 - 13.15
Skytjenester har blitt tenåring, hva skjer nå?

Er skyen svaret på alt, har tenåringen blitt voksen? Vi deler erfaringer og gir gode råd på veien.

Foredragsholdere:
Leiv Jarle Larsen, Atea, Eyvind Røst, Dell, Roger Samdal, Vmware

13.20 - 13.40
Hvordan Lenovo muliggjør «Alt som en tjeneste» med smartere teknologi

"Device as a Service" og "Infrastructure as a Service" har gjennom pandemien fått ny betydning. Ikke lenger bare et middel for anskaffelse av PC'er og systemløsninger, men nå i mye sterkere grad et verktøy for kritiske endringer for den nye, hybride virkeligheten. Hør om Lenovo og Atea's tilbud for virksomheter som vil komme styrket gjennom transformasjonen.

Foredragsholdere:
Oscar Thøgersen, Atea,
Remi Hariz, Country Manager Channel, Lenovo
Espen Hjertø, Direktør Infrastruktur Solution Group, Lenovo

Datadrevet utvikling og innovasjon

10.30 - 10.50
Panelsamtale: Datadrevet utvikling og innovasjon

Klimarapporter og pandemier viser at vi trenger robuste organisasjoner som er i stand til å håndtere det uforutsette. Hvilke tiltak må vi gjøre i dag for å være klar i morgen? Stikkord: Tillit, Effektivisering, Bærekraft

Deltakere: 
Christian Våge, Nelly Flatland og Eugenie Bakous, Atea
David M. Danielsen, Cisco
Loek Vredenberg, IBM

10.55 - 11.15
Bærekraft og teknologi. Blockchain i senter

Kravene til å dokumentere bærekraft blir stadig hardere. CO2-regnskap, tenker de fleste, men bærekraft er jo mye mer. Blockchainteknologi er nødvendig for å bevise hvor man er, og i hvilken retning man går. Automatisering, åpenhet og sporbarhet er nøkkelen til en troverdig bærekraftsdokumentasjon. Vi redegjør for vår tilnærming.

Foredragsholdere: 
Trond Henriksen, Atea

11.20 - 11.40
Data fra smartklokka og vannmåleren tar vare på bestemor – og deg!

Vi står overfor en eldrebølge som innebærer et økende behov for omsorgstjenester fremover. Velferd bygget på data vil kunne gi innbyggerne i landet vårt et bedre velferdstilbud, der tjenestene går fra å være reaktive til å bli proaktive og forebyggende. Data kan brukes til alt fra å forebygge hendelser og sykdommer til å sikre at vi utnytter ressursene bedre. Å utnytte disse mulighetene vil også være avgjørende for en bærekraftig økonomi i kommunene fremover. De kan bruke dataene for beslutningsstøtte i forkant, og teknologi for å sikre at innbyggere får sikret velferdstilbudet og har det bra. I denne presentasjonen vil vi vise eksempler på hvordan data og maskinlæring kan brukes helt konkret. Her vil vi også presentere ANeED som er en studie der data fra forbrukerteknologi som smartklokker og smarte briller, skal bidra til å detektere og forebygge utviklingen av demenssykdom.

Foredragsholdere:

Øyvind Rusten, Atea 

12.30 - 12.50
Azure ML Proaktiv incident håndtering

Atea overvåker tusenvis av servere og vi mottar hundretusenvis av eventer hver dag. For å kunne predikere hva vi må gjøre for å sikre at IT-infrastruktur kjører uten avbrudd, så må vi vite hva vi skal gjøre før problemet oppstår. Har vi nok data til å predikere dette? Atea Analytics jobber sammen med Atea Managed Services for å gi driftsoperatørene en enklere hverdag.

Foredragsholdere:

Marius Olavsrud, Atea

12.55 - 13.15
Trenger vi et digitalt heimevern?

IT-angrep fra kriminelle og andre land øker stadig. I Norge har vi omtrent 600 000 bedrifter, og ifølge Thomas Tømmernes er kun ca. 1000 av dem godt nok rustet til å møte en trussel fra digitale hackere. Det innebærer at norsk næringsliv er svært sårbare, og det er ikke bare et problem for hver enkelt bedrift men også samfunnet for øvrig. Vi må ta tak - og vi må finne en smartere måte å gjøre det på. En rekke stiftelser, organisasjoner, offentlige og private aktører jobber for at vi skal styrke IT-sikkerheten. Problemet er at rådene, produktene og tiltakene blir så fragmenterte at det nærmest er en jungel for bedriftene som faktisk må implementere dem. Et allerede komplekst og samfunnskritisk problem blir derfor enda mer uoversiktlig og vanskelig å forholde seg til. Er det på tide at vi lager en felles plattform for å møte denne store utfordringen: et slags digitalt “heimevern”, der aktører fra både offentlig og privat sektor jobber sammen for å beskytte norske bedrifter mot angrep utenfra? Hvilke mål skulle i så fall et slikt “heimevern” ha, og hva skal til for å få det til?

Foredragsholder:
Thomas Tømmernes, Atea

13.20 - 13.40
Uansett hvem som eier applikasjon, er det din virksomhet som eier brukeropplevelsen.

Hvordan vi kommuniserer med våre brukere og kunder er i ekstrem forandring. Applikasjoner er i konstant forandring, de blir skrevet på nytt og distribuert i hybride miljøer. Hvordan går man fra tradisjonell silobasert monitorering, til ende-til-ende innsikt i applikasjonen? Presentasjon og demo vil ta for seg hvordan Cisco Full Stack Observabilty kan hjelpe din bedrift å ta tilbake kontrollen over dine kritiske tjenester. Vi viser hvilken innvirkning IT-relaterte flaskehalser har på organisasjonens pengestrøm/brukertilfredshet.

Foredragsholdere: 

David M. Danielsen og Mari Ørbæk, Cisco

Tilbake til Community