Til hovedinnhald
Tilbake til Community

Velkommen til Community i Bodø 25. oktober

Fremtiden er her. Hva gjør du med den?

For 17. gang inviterer vi til Community, Norges viktigste møteplass for teknologi. Dette er en arena for læring, inspirasjon, deling og dialog. Vi tilbyr en faglig oppdatering som kan hjelpe til å utvikle din virksomhet. Du får også tilgang på de fremste ekspertene i bransjen som kan hjelpe med å løse dine utfordringer.

💚 Spennende faglig program
💚 Møt våre samarbeidspartnere
💚 Inspirerende keynotes
💚 Årets digitaliseringsleder
💚 Podkast LIVE
💚 Afterwork

I Bodø vil vi presentere spennende og varierte lokale foredrag live fra scena. I tillegg følger vi hovedsendingen fra Trondheim på stream.

Arrangementet er nå fullt.

bodø-foto

Program for dagen

09.00 - 09.10
Velkommen v/Lars Iversen
09.10 - 10.00
Fremtiden er her. Hva gjør du med den? (hovedsending fra Trondheim)
ole petter saxrud.foto

Vi dykker ned i de hotteste tech-trendene som påvirker din virksomhet. Bli inspirert og få med noe matnyttig hjem til din virksomhet. 

Foredragsholder:
Ole Petter Saxrud, CEO Atea og gjester.

Gjest: 
Øyvin Domaas, IT-sjef Bunnpris

10.00 - 10.25
Bærekraftig IT

Vi skal snakke om bærekraftig og sirkulær IT, og hvordan din bedrift kan gjøre små og store steg for å bli mer bærekraftig. 

Foredragsholder:
Marte Fjelldal, Bærekraftsrådgiver i Atea

10.25 - 10.30
Pause
10.30 - 10.55
Våg å utfordre

Å opprettholde evnen og fokus på de oppgavene som virkelig er kjernevirksomhet krever en god plan og IT økonomi. Bærekraftig IT handler om å bruke eksisterende ressurser så effektivt som mulig. Derfor lønner det seg å utfordre og stille spørsmål ved prosessene rundt IT-innkjøp.

Foredragsholder:
Christian Berger, Regionsleder Nord, Atea Finans

10.55 - 11.00
Pause
11.00 - 12.00
Cyberspace; Usynlig, ubegripelig og uhåndterlig?

I løpet av drøye 20 år er IKT tatt i bruk i større eller mindre grad på de aller fleste områder, - skritt for skritt innen den enkelte bedrift/institusjon, - uten at man samtidig har tilstrebet noen samlet oversikt over IKT-avhengighet og samfunnsmessige konsekvenser. Hvorfor? Og hvordan kan det ha seg at de færreste, strengt tatt, er kompetente nok til å forstå utfordringene knyttet til bruk av IKT, mens de aller fleste bruker IKT som om de faktisk skjønner hva de driver med? Og er det sikkert at hovedutfordringer er "dem", og ikke "oss"?

Jørgen Dyrhaug er utdannet sivilingeniør (Maskinlinjen) fra NTH. Han har jobbet mange år i Forsvarsdepartementet før han gikk over til NSM i begynnelsen av 2013.

Foredragsholder:
Jørgen Dyrhaug, Seniorrådgiver, Nasjonal sikkerhetsmyndighet
12.00 - 13.00
Lunsj
13.00 - 13.50
Beskytt virksomhetens verdier

Vi er gode på å sikre og forsikre alt vi har av verdier på hjemmebane. Men hva med virksomheten? IT -sikkerhet handler om å beskytte arbeidsplassens digitale verdier mot dataangrep. I Atea er vi opptatt av sikkerhet på et helhetlig nivå med fokus på organisatoriske strategier og prosesser, støttet opp av teknologiske løsninger og tjenester som ivaretar bedriftens verdier i en digital jobbhverdag. Vi kan levere dette som en tjeneste.

Foredragsholder:
Mats Bye Tønseth, Løsningsrådgiver IT sikkerhet, Atea

13.50 - 14.00
Pause
14.00 - 15.00
Datadrevet utvikling og innovasjon

Foredragsholder:
Ragnar Harper, CSA Manager i Microsoft

15.00 - 16.00
Ingenting blir som før. Vår digitale hverdag etter korona

Norge er fra før digitalisert som ingen andre land i verden og korona-pandemien har økt utviklingstakten radikalt. Hvordan er vår nye post-korona digitale virkelighet og hva kan vi forvente oss av tiden fremover?

16.00 - 19.00
Afterwork

16.00: Avgang fra Atea Bodø – til lokalet Craig Alibone i Bodø sentrum

16.30: Servering av Tapas m/drikke

17.15: Konsert med den fantastiske sangeren Soetkin Baptist

19.00: Offisielt arrangement slutt

Fagprogram

Den gode brukeropplevelsen

10.30 - 10.50
Panelsamtale: Den hybride hverdagen

Endelig kan vi komme tilbake til kontoret. Vi tar med oss gode vaner og erfaringer fra et annerledes arbeidsliv det siste året. Vi skal møtes, digitalt men også fysisk. I 9 av 10 møter kommer det til å være med deltagere på video eller telefon. Formatene er forskjellige, men alle deltagere er like viktig. Hva må vi lære for å få det beste ut av denne valgfriheten?

Deltakere: 
Tor-Egil Hesjasveen og Jan Gisle Ytterdal, Atea
Terje Olsen, Cisco, Kian Nojavan Logitech, Lars Erik Norum, Microsoft

10.55 - 11.15
Den nye hybride hverdagen – muligheter og utfordringer

De fleste selskap tenker mer på hvordan gå ut av denne pandeminen enn de gjorde da de gikk inn i den. Den nye hybride hverdagen handler selvsagt om hvordan man skal gjennomføre møter og holde produktiviteten oppe, men for å virkelig lykkes krever det en mer helhetlig tilnærming. I denne sesjonen vil vi få høre mer om Microsofts erfaringer og anbefalinger på hvordan lykkes I det hybride oppsettet.

Foredragsholdere: 
Lars Erik Norum, Microsoft
Fredrik Neeb, Atea

11.20 - 11.40
Kan brukeropplevelse og sikkerhet gå hånd i hånd?

Det er mange grunner til at vi må tenke nytt i forhold til arbeidsflate og sikkerhet. Nye krav til fleksibilitet og brukervennlighet fra de ansatte. Applikasjoner og data ligger nå utenfor det tradisjonelle datasenteret. Sist men ikke mist gjør dagens dynamiske trusselbilde at må vi tenke nytt. I denne sesjonen skal vi se nærmere på hvordan skybaserte løsninger tar oss i riktig retning. Vi skal også se dette i forhold til faktiske tilbakemeldinger og behov fra bedrifter og virksomheter vi har møtt i løpet av de siste året.

Foredragsholdere: 
Stian Wetterstad, Citrix
Tron Morten Vorland, Atea

12.30 - 12.50
På tide å tilby Mac

Valgfrihet gjør arbeidsplassen mer attraktiv, og når ansatte får mulighet til å jobbe med de verktøyene de kjenner, blir de motivert og inspirert til å gjøre en god jobb. Flere og flere bedrifter tilbyr Mac som et valg til sine ansatte, og Apple er ansattes førstevalg – ikke minst blant nyutdannet og yngre arbeidstakere. Hør hvorfor og hvordan Atea kan hjelpe med å sikre en fantastisk brukeropplevelse for de ansatte.

Foredragsholdere:
Torgeir Bergsvik, Apple
Tim Grov og Michael Nicolai Hartman Petersen, Atea

12.55 - 13.15
Møt den nye arbeidsdagen med Samsung

Aldri har vi stått ovenfor større endringer i arbeidsdagen enn det vi gjør nå. Nye og mer fleksible måter å jobbe på stiller store krav til sikkerhet, administrasjon og produkter som gir en gode brukeropplevelser. Samsung sine løsninger tilbyr trygghet og nye og inspirerende måter å jobbe. Alt fra mobiltelefoner og pc samt kontorskjermer, møteromsløsninger med mere interaktivitet og LED til fellesområder og auditorier. Bli med Samsung på vår reise inn den nye arbeidsdagen med mange spennende muligheter for økt effektivitet, samhandling og kreativitet.

Foredragsholdere: 
Lasse Halvorsen, Samsung

13.20 - 13.40
Hvordan jobbe sikkert på det hybride kontoret?

Covid-19 og en hybrid arbeidshverdag har framskyndet behovet for å la arbeidstakere jobbe sikkert, hvor og når de vil. Erfaringene viser at vi har kapasitet til å snu oss raskt og adoptere nye rutiner og arbeidsmetodikk. Trenden før Covid-19 var økt bruk av digitale arbeidsplasser, offsite kontorer og uavhengighet. Men evnen bedrifter hadde for å gjennomføre prosjektene varierte veldig. Men denne endringen kommer også med en pris. Undersøkelser sier at 60% av private rutere er satt opp med standardpassord, og antallet phishing-angrep har mangedoblet seg. Hvordan skal vi sikre at endepunktet, eller våre PCer, er sikre i en arbeidshverdag hvor vi i stor grad jobber utenfor bedriftens sikre miljø.

Foredragsholdere: 
Andreas Thorsteinsen, HP Inc
Are Strandvik Aune, Atea

"Alt som en tjeneste"

10.30 - 10.50
Panelsamtale: "Alt som en tjeneste" - hvor står vi egentlig?
Verden har endret seg drastisk siden vi først begynte å snakke om «as a service». Tidligere var det i hovedsak snakk om fleksibelt konsum av lisenser eller en plattform. Nå dreier det seg om alt fra hele datasenter til AI og kode, og egentlig «alt», som en tjeneste. Men hva ønsker kundene seg? Har vi endret måten å møte behovene på? Vi diskuterer med noen av bransjens klokeste hoder.

Deltakere: 
Oscar Thøgersen, Audun Risberg, Paul Helseth, Atea,
Roger Samdal, VMware, Atle Spilde, Microsoft

10.55 - 11.15
Det kostbare ved å ikke ha kontroll i skyen

Flere og flere har utvidet bruken sin av skyen, etter hvert som miljøet har vokst, har også behovet for kontroll økt. Men hvordan skal du klare å samle det sammen, kutte kostnader på drift, øke sikkerheten, fjerne unødvendig administrasjon ikke minst det å automatisere driftsoppagaver. I denne sesjonen tar vi for oss hvordan du kan få dette til, og hvordan Atea selv gjorde dette å sparte flere millioner på å bygge en platform som har skapte trygghet og gitt oss full og automatisert kontroll i skyen.

Foredragsholdere: 
Tom Bjærum og Erlend Rushfeldt, Atea

11.20 - 11.40
Veien til kostnadseffektiv, stabil og trygg sky

Når skyen har vært i langvarig bruk, og hvor rammeverket kanskje ikke var godt nok etablert i starten ender du ofte opp med et miljø som krever mye både rundt vedlikehold, drift og sikkerhet. Ved å følge Atea sitt rammeverk CloudTrack kunne vi raskt levere en stabil, trygg og driftseffektiv platform i skyen til kundene våre. Hør direkte fra kundene våre fortelle om hvordan Atea har hjulpet dem å få kontroll på skyen, og spart både tid og penger for å effektivisere måten skyen blir brukt nå, og i fremtiden.

Foredragsholdere:
Tom Bjærum, Atea og Terje Dahlen, Vintervoll AS

12.30 - 12.50
Kundehistorie: Privat sky i drift hos Statens Kartverk

Norge har mye offentlig virksomhet, og selv om mange har ønsket seg til skyen har uklarhet rundt finansieringsmodell og skepsis til at data og utstyr befinner seg i land som ikke tilbyr det juridiske vernet vi kjenner fra norsk lovgiving vært begrensende. Heldigvis kan Atea og HPE tilby å etablere private skyløsninger der hvor kunden måtte ønske, samtidig som fleksibiliteten og dynamikken fra en tradisjonell skytjeneste opprettholdes. Vi forteller om opplevelsen til Statens Kartverk når de har benyttet seg av dette tilbudet.

Foredragsholdere:
Stig Alstedt, Hewlett Packard Enterprise (HPE)
Pål Asmund Røste, Statens Kartverk
Vidar Buind, Atea

12.55 - 13.15
Skytjenester har blitt tenåring, hva skjer nå?

Er skyen svaret på alt, har tenåringen blitt voksen? Vi deler erfaringer og gir gode råd på veien.

Foredragsholdere:
Leiv Jarle Larsen, Atea, Eyvind Røst, Dell, Roger Samdal, Vmware

13.20 - 13.40
Hvordan Lenovo muliggjør «Alt som en tjeneste» med smartere teknologi

"Device as a Service" og "Infrastructure as a Service" har gjennom pandemien fått ny betydning. Ikke lenger bare et middel for anskaffelse av PC'er og systemløsninger, men nå i mye sterkere grad et verktøy for kritiske endringer for den nye, hybride virkeligheten. Hør om Lenovo og Atea's tilbud for virksomheter som vil komme styrket gjennom transformasjonen.

Foredragsholdere:
Oscar Thøgersen, Atea
Remi Hariz, Country Manager Channel, Lenovo
Espen Hjertø, Direktør Infrastruktur Solution Group, Lenovo

Datadrevet utvikling og innovasjon

10.30 - 10.50
Panelsamtale: Datadrevet utvikling og innovasjon

Klimarapporter og pandemier viser at vi trenger robuste organisasjoner som er i stand til å håndtere det uforutsette. Hvilke tiltak må vi gjøre i dag for å være klar i morgen? Stikkord: Tillit, Effektivisering, Bærekraft

Deltakere: 
Christian Våge, Nelly Flatland og Eugenie Bakous, Atea
David M. Danielsen, Cisco
Lars Nordbryhn, IBM

10.55 - 11.15
Bærekraft og teknologi. Blockchain i senter

Kravene til å dokumentere bærekraft blir stadig hardere. CO2-regnskap, tenker de fleste, men bærekraft er jo mye mer. Blockchainteknologi er nødvendig for å bevise hvor man er, og i hvilken retning man går. Automatisering, åpenhet og sporbarhet er nøkkelen til en troverdig bærekraftsdokumentasjon. Vi redegjør for vår tilnærming.

Foredragsholdere: 
Trond Henriksen, Atea

11.20 - 11.40
Data fra smartklokka og vannmåleren tar vare på bestemor – og deg!

Vi står overfor en eldrebølge som innebærer et økende behov for omsorgstjenester fremover. Velferd bygget på data vil kunne gi innbyggerne i landet vårt et bedre velferdstilbud, der tjenestene går fra å være reaktive til å bli proaktive og forebyggende. Data kan brukes til alt fra å forebygge hendelser og sykdommer til å sikre at vi utnytter ressursene bedre. Å utnytte disse mulighetene vil også være avgjørende for en bærekraftig økonomi i kommunene fremover. De kan bruke dataene for beslutningsstøtte i forkant, og teknologi for å sikre at innbyggere får sikret velferdstilbudet og har det bra. I denne presentasjonen vil vi vise eksempler på hvordan data og maskinlæring kan brukes helt konkret. Her vil vi også presentere ANeED som er en studie der data fra forbrukerteknologi som smartklokker og smarte briller, skal bidra til å detektere og forebygge utviklingen av demenssykdom.

Foredragsholdere:

Øyvind Rusten, Atea 

12.30 - 12.50
Azure ML Proaktiv incident håndtering

Atea overvåker tusenvis av servere og vi mottar hundretusenvis av eventer hver dag. For å kunne predikere hva vi må gjøre for å sikre at IT-infrastruktur kjører uten avbrudd, så må vi vite hva vi skal gjøre før problemet oppstår. Har vi nok data til å predikere dette? Atea Analytics jobber sammen med Atea Managed Services for å gi driftsoperatørene en enklere hverdag.

Foredragsholdere:

Marius Olavsrud, Atea

12.55 - 13.15
Trenger vi et digitalt heimevern?

IT-angrep fra kriminelle og andre land øker stadig. I Norge har vi omtrent 600 000 bedrifter, og ifølge Thomas Tømmernes er kun ca. 1000 av dem godt nok rustet til å møte en trussel fra digitale hackere. Det innebærer at norsk næringsliv er svært sårbare, og det er ikke bare et problem for hver enkelt bedrift men også samfunnet for øvrig. Vi må ta tak - og vi må finne en smartere måte å gjøre det på. En rekke stiftelser, organisasjoner, offentlige og private aktører jobber for at vi skal styrke IT-sikkerheten. Problemet er at rådene, produktene og tiltakene blir så fragmenterte at det nærmest er en jungel for bedriftene som faktisk må implementere dem. Et allerede komplekst og samfunnskritisk problem blir derfor enda mer uoversiktlig og vanskelig å forholde seg til. Er det på tide at vi lager en felles plattform for å møte denne store utfordringen: et slags digitalt “heimevern”, der aktører fra både offentlig og privat sektor jobber sammen for å beskytte norske bedrifter mot angrep utenfra? Hvilke mål skulle i så fall et slikt “heimevern” ha, og hva skal til for å få det til?

Foredragsholder:
Thomas Tømmernes, Atea

13.20 - 13.40
Uansett hvem som eier applikasjon, er det din virksomhet som eier brukeropplevelsen.

Hvordan vi kommuniserer med våre brukere og kunder er i ekstrem forandring. Applikasjoner er i konstant forandring, de blir skrevet på nytt og distribuert i hybride miljøer. Hvordan går man fra tradisjonell silobasert monitorering, til ende-til-ende innsikt i applikasjonen? Presentasjon og demo vil ta for seg hvordan Cisco Full Stack Observabilty kan hjelpe din bedrift å ta tilbake kontrollen over dine kritiske tjenester. Vi viser hvilken innvirkning IT-relaterte flaskehalser har på organisasjonens pengestrøm/brukertilfredshet.

Foredragsholdere: 

David M. Danielsen og Mari Ørbæk, Cisco

Tilbake til Community
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer