Tilbake til Arrangementer

Arendalsuka digitalt: Grønne ringvirkninger

Det betyr mye hvordan kommuner og offentlige virksomheter bruker sin kraft til å drive utviklingen av bærekraftig innovasjon og skape grønne ringvirkninger. Samtidig krever en bærekraftig transformasjon av samfunnet handling fra flere hold.

Atea inviterer til webinar om hvordan ulike aktører kan jobbe sammen for et mer bærekraftig samfunn og hvilke hindringer som eventuelt står i veien for dette i dag. Sammen får vi til mer enn hver for oss!

Programmet:

Del 1. Grønne ringvirkninger – anskaffelsens kraft

Del 2. Grønne ringvirkninger – slik kan vi få det til

Hendelsestid
11. aug. 2020, 10.00 - 12.30
By
Online
Pris
Gratis
Meld deg på webinaret

Slik deltar du

Etter påmelding

Etter påmelding vil du motta en e-post med en lenke til webinaret. Denne lenken kan du åpne i nettleseren på din datamaskin/Mac. Du kan ikke bruke nettleseren Safari. Dersom du ønsker å delta via nettbrett eller mobiltelefon, må du laste ned app'en: Microsoft Teams

Får du ikke meldt deg på?

Det kan være mange som melder seg på dette webinaret. Opplever du problemer ved påmelding, anbefaler vi at du sletter nettleserloggen, og restarter nettleseren før du forsøker igjen. 

Opptak tilgjengelig for deltakerne i etterkant

Et opptak av webinaret vil bli tilgjengelig for alle påmeldte i etterkant. De mottar en epost med info etter webinaret. 

Still spørsmål underveis i webinaret

I webinaret kan du stille spørsmål underveis. Alle spørsmål vil bli besvart.

Vel møtt!  

Del 1. Grønne ringvirkninger – anskaffelsens kraft

 

 

Agenda:

 

Kl. 10.00 – 10.05:

Velkommen v/ Michael Jacobs, Atea

 

Kl. 10.05 – 10.25:

 

Hvor viktig er bærekraft for Norske virksomheter? Presentasjon av funn fra Ateas bærekraftsundersøkelse for 2020 v/ Elisabeth Nissen Eide, Atea

 

Kl. 10.25 – 10.35:

 

Presentasjon av Stavanger kommunes satsning på digitalisering og bærekraft v/ Elin Seveholt, bærekraftsrådgiver i Stavanger kommune

 

Kl. 10.35 – 10.45:

 

Spørsmål og svar

 

Om programmet

Bærekraftspørsmålene representerer vår tids viktigste utfordringer, men er også kritisk for å sikre vårt næringslivs konkurransedyktighet i fremtiden. Det er derfor et stort behov for investeringer i innovasjon som sikrer bærekraftige løsninger i både privat og offentlig sektor fremover.

Det offentlige Norge har en enorm påvirkningskraft gjennom årlige kjøp av varer og tjenester for 520 milliarder. Stavanger kommune legger større vekt på bærekraft enn pris i sine anskaffelser, og Bergen kommunes satsning på el-ferger viser også at kommuners vekting på bærekraft kan være en av de mest effektive måtene å påskynde ett grønt skifte.

Målet er et mer bærekraftig samfunn, og dersom bærekraft blir mer avgjørende i offentlige anbud vil effektene vil kunne forplante seg gjennom hele verdikjeden og skape enorme grønne ringvirkninger.

Del 2. Grønne ringvirkninger – slik kan vi få det til

 

 

Agenda:

 

Kl. 11.30 – 11.35:

 

Velkommen v/ Elisabeth Nissen Eide, Atea

 

Kl. 11.35 – 11.55:

Inspirasjonsforedrag med Fjordkraft v/ Mette Nygård Havre, klimamotivator

Kl. 11.55 – 12.15:

 Panelsamtale med:
- Marius Holm, daglig leder i Zero
- Pål Kildemo, CFO i Hydro
- Kristin Weidemann Wieland, områdedirektør i KS
- Ola Elvestuen, nestleder i Venstre
- Michael Jacobs, adm.dir i Atea

 

Kl. 12.15 – 12.30:

 

Spørsmål og svar v/ Elisabeth Nissen Eide, Atea

 

Om programmet

Målet om et mer bærekraftig samfunn stiller krav til alle som er en del av det. En undersøkelse Atea nylig har gjennomført viser at bærekraft er viktig for mange norske virksomheter, men at de ikke nødvendigvis opplever at det har så store konsekvenser å la være å satse på det.

På bakgrunn av undersøkelsen inviterer Atea til en større samtale om hva som egentlig motiverer de ulike sektorene til endring, hvilke virkemidler som faktisk fungerer og ikke minst hvilke hindringer som eventuelt står i veien for bærekraftig utvikling. Kan de ulike aktørene i samfunnet tilrettelegge bedre for hverandre?

I tillegg skal vi få se et inspirerende eksempel på hvordan bærekraft også kan bety business.

Meld deg på
Ved å samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Dette er nødvendig for å organisere og tilrettelegge aktiviteten, sikre kundeopplevelsen og følge opp deltakerne på en god måte.

Les mer i vår personvernserklæring og om samtykket.


Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer