Tilbake til Arrangementer

Nå går skykappløpet!

Det pågår nå et skykappløp mellom de verdensledende teknologileverandørene og daglig lanseres nye skytjenester. Microsoft Azure kommer i 2019 på norsk jord. For virksomheter i Norge gir dette fantastiske muligheter til å kunne levere bedre IT tjenester, utnytte verdien av egne data og øke graden av digitalisering i egen organisasjon.

Men hva er forskjellen mellom de ulike «skyene»? Hvilke tjenester egner seg best i hvilken sky? Hvordan ivareta fleksibilitet til å velge de beste løsningene fra de ulike leverandørene? Og hvordan ivareta sikkerheten?

Gjennom 9 engasjerende foredrag vil vi se på forskjellene mellom de ulike skyene og gi råd for hvordan din organisasjon på en god og sikker måte kan tilnærme seg en skybasert infrastruktur. Vi vil også belyse hvilke muligheter skyen gir i forhold til å få innsikt og verdi ut av egne data og hvordan din organisasjon kan bli mer effektiv og fremtidsrettet gjennom bruk av skybaserte samhandlingsløsninger.

Sammen med oss kommer Dell EMC, VMware, Cisco og Microsoft. Kommer du?

 

Sted for arrangementet er: Atea sine lokaler i Haugesund, Kvaløygata. 3

Skyseminar

Hendelsestid
04. sep. 2019, 08.00 - 13.30
By
Haugesund, Kvaløygata 3
Adresse
Påmelding

Agenda

08.00-08.30   Registrering

08.30-08.40   Velkommen v/Atea

08.40-09.10   Keynote - Azure på norsk jord v/Microsoft

I løpet av 2019 etablerer Microsoft sin skytjeneste Azure på norsk jord. Microsoft vil gi oss et innblikk i hvilke muligheter dette kan gi offentlige og private bedrifter i Norge. 

09.10-09.20   Pause

09.20-09.50   Parallellsesjoner

09.50-10.10   Pause

10.10-10.40   Parallellsesjoner

10.40-11.00   Pause

11.00-11.30   Parallellsesjoner

11.30-11.50   Pause

11.50-12.20   Parallellsesjoner

12.20-12.30   Oppsummering v/ Atea

12.30-13.30   Lunsj

Se oversikt over parallellsesjoner under

kl. 09.20 - 09.50, velg en av følgende sesjoner:

Atea Digital Plattform

Atea Digital Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

Foredragsholder: Helge Dyrøy, Atea

Gjør ditt VMware miljø hybrid med Atea Cloud Server

Vi vil her presentere en ny tjeneste kalt Atea Cloud Server som gjør at du får tilgang til et virtuelt datasenter i skyen og kan flytte last fra ditt lokale VMware miljø til Ateas Cloud og tilbake til ditt eget datasenter om behovet tilsier det. Skalering, driftssikkerhet, fleksibilitet er ivaretatt. Atea drifter løsningen og sørger for din sikkerhet. Du betaler kun for det du bruker. Løsningene brukes av over 200 kunder og vi presenterer noen kundereferanser. 

Foredragsholder: Roger Samdal, VMware

kl. 10.10 - 10.40, velg en av følgende sesjoner:

Analyse i skyen

Vi lever i en tid hvor data blir ansett som den «nye oljen».
Denne oljen utvinnes gjennom fagkompetanse og moderne verktøy.
Jaget etter datadrevne løsninger gjør at flere og flere bedrifter tenker nytt, og endrer sine forretningsprosesser.

Skyen gir oss mange fordeler; summen av disse fordelene utgjør kritisk forskjell i henhold til leveringsevne. Vi synligjør dette ved å vise fram en rekke praktiske eksempler, og skisserer hvor tungvindt det ville vært å levere tilsvarende løsninger uten Azure.

I denne presentasjonen vil du høre hvordan skyløsninger gjør livet enklere for dem som utvikler morgendagens løsninger, og hvilke dører som åpnes gjennom effektiv bruk av skyverktøy.

Foredragsholder: Didrik Finnøy, Atea 

Team up! - Samhandling ved bruk av Teams i skyen - nå med summetone

Ansatte forventer i dag moderne løsninger for informasjon- og kunnskapsdeling, både formelt og uformelt. Gi ansatte muligheten til å arbeide hvor som helst, når som helst og på alle enheter med løsninger fra Atea og Microsoft. Atea leverer summetone i Teams slik at din organisasjon kan nå det fulle potensiale innen samhandling. Du får her høre hvordan din organisasjon kan utnytte Teams best mulig.

Foredragsholder: Lars Magne Graue, Atea

kl. 11.00 - 11.30, velg en av følgende sesjoner:

Dell EMC VxRail - Multicloud i praksis, fra lokalt datarom til valgfri sky.

Moderne leveranse av IT tjenester krever i dag en kombinasjon av et lokalt datasenter og eksterne skyløsninger for å levere riktig tjeneste til riktig tid og pris. Denne strategien blir populært kalt for «Multi Cloud». I søket etter en smidig tjenesteleveranse begynner selskapene å ta i bruk flerfoldige offentlige skytjenester, noe som kan skape vanskeligheter rundt operasjonell drift, administrasjon, migrering og sikkerhet. Men er det virkelig mulig å få en konsistent operasjonell driftsopplevelse på tvers av ditt lokale datasenter og de mange eksterne skyløsinger? Ja, mener vi i Dell Technologies. Hyperkonvergert infrastruktur er sannsynligvis den viktigste brikken i din digitale grunnmur, og her gjelder det å velge riktig fra starten av. Finn ut hvorfor mange Norske bedrifter har valgt VxRail fra Dell EMC og VMware i søket om en moderne tjenesteleveranse. Vel møtt!

Foredragsholder: Andreas Baadnes, Dell EMC

Mer enn bare public sky - Managed Services

Alle organisasoner har ulike behov i forhold til sky. Atea har lang erfaring med å kombinere ulike sikre skyløsninger fra de ledende teknologileverandørene for våre kunder, og dermed designe den beste løsningen for akkurat din organisasjon. Atea Managed Services tilbyr tjenester fra våre partnere som for eksempel Microsoft, Cisco, IBM og VMware, som et tillegg til eller i kombinasjon med våre egenproduserte tjenester. På denne måten kombinerer vi det beste fra flere teknologiske verdener. 

Foredragsholder: Audun Lødemel, Atea Managed Services

kl. 11.50 - 12.20, velg en av følgende sesjoner:

Hvordan bruke tekstanalyse til å fange kunnskap i ukjent farvann?

Hvordan endrer skytjenester rammebetingelsene for hvordan man enkelt og raskt kan vurdere verdi av egne data? Hvilke praktisk erfaring har Atea gjort seg i bruk av tekstanalyse for å effektivisere og forbedre arbeidet med å innhente, systematisere og formidle kunnskap for Husbanken i deres boligsosiale arbeid i Norge.

Foredragsholder: Steinar Holmedahl og Mats Kristoffer Myhr Hansen, Sherpa by Atea

«Skykappløpet i Norge – alternative IT leveranser og utfordringer – hvordan mestre situasjonen».

 IT plattformer i eget datasenter skal kombineres med tjenesteutvalget fra public cloud skytjenester, samtidig effektivisere og automatisere IT leveransen for sluttbrukere og utviklere.  IT-ansvarlige skal også ta høyde for økende grad av applikasjoner basert på kontainere og micro-services. Foredraget gir en innføring i hvordan løse utfordringene end-to-end fysisk og virtuelt, når de fleste sluttbrukermiljø i Norge dreier mot bruk av hybride datasenter & cloud miljø.

Foredragsholder: Jens Olsen – Cisco Datacenter & Cloud

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer