Tilbake til Arrangementer

Nå går skykappløpet!

Det pågår nå et skykappløp mellom de verdensledende teknologileverandørene og daglig lanseres nye skytjenester. Amazon Web Services har etablert seg i Sverige og Microsoft Azure kommer i 2019 på norsk jord. For virksomheter i Norge gir dette fantastiske muligheter til å kunne levere bedre IT tjenester, utnytte verdien av egne data og øke graden av digitalisering i egen organisasjon.

Men hva er forskjellen mellom de ulike «skyene»? Hvilke tjenester egner seg best i hvilken sky? Hvordan ivareta fleksibilitet til å velge de beste løsningene fra de ulike leverandørene? Og hvordan ivareta sikkerheten?

Gjennom 13 engasjerende foredrag vil vi se på forskjellene mellom de ulike skyene og gi råd for hvordan din organisasjon på en god og sikker måte kan tilnærme seg en skybasert infrastruktur. Vi vil også belyse hvilke muligheter skyen gir i forhold til å få innsikt og verdi ut av egne data og hvordan din organisasjon kan bli mer effektiv og fremtidsrettet gjennom bruk av skybaserte samhandlingsløsninger.

I tillegg deler noen av våre kunder erfaringer som de har gjort seg på sin reise mot skyen. IBM, VMware, Amazon, Cisco og Microsoft kommer. Kommer du?

 

Sted for arrangementet er: Scandic Ørnen, Lars Hillesgt. 18

Hendelsestid
29. mai. 2019, 08.00 - 13.30
By
Bergen, Scandic Ørnen
Adresse
Scandic Ørnen Vis på kart
Påmelding

Agenda

08.00-08.30   Registrering

08.30-08.40   Velkommen v/Erik Samsonsen, direktør Atea

08.40-09.10   Keynote - Azure på norsk jord v/Kristian Heim, Microsoft

I løpet av 2019 etablerer Microsoft sin skytjeneste Azure på norsk jord. Kristian vil gi oss et innblikk i hvilke muligheter dette kan gi offentlige og private bedrifter i Norge. 

09.10-09.20   Pause

09.20-09.50   Parallellsesjoner

09.50-10.10   Pause

10.10-10.40   Parallellsesjoner

10.40-11.00   Pause

11.00-11.30   Parallellsesjoner

11.30-11.50   Pause

11.50-12.20   Parallellsesjoner

12.20-12.50   Keynote - Sikring av tjenester i skyen v/Ragnar Harper, Amazon Web Service

Sikkerhet i skyen er AWS sin høyeste prioritet. Som en AWS kunde vil du ha fordelen av et datasenter og en nettverksarkitektur som er bygget for å møte kravene fra de mest sikkerhetssensitive selskaper. AWS Cloud gir deg muligheten til å skalere og innovere samtidig som sikkerheten blir ivaretatt.
I denne sesjonen vil vi diskutere hvordan AWS Security og Palo Alto Networks kan sikre tjenester i skyen

12.50-13.00   Oppsummering v/Erik Samsonsen, Atea

13.00-14.00   Lunsj

Se oversikt over parallellsesjoner under

kl. 09.20 - 09.50, velg en av følgende sesjoner:

Atea Digital Plattform

Rom: Storm 2

Atea Digital Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

Foredragsholder: Helge Dyrøy, Atea

Sikkerhet i Office 365 skyen

Rom: Storm 1

Å modernisere måten å jobbe ved hjelp av verktøy som Microsoft 365 er ikke gjort over natten. Det er mange fallgruver og mye å hente på å følge god praksis. Hør mer om prosessen og hvordan sikkerhetsmekanismene i Microsoft 365 kan sikre dine data i skyen.

Foredragsholder: Lars Erik Bjerke, Microsoft

Gjør ditt VMware miljø hybrid med Atea Cloud Server

Rom: ROAST, 13.etg.

Vi vil her presentere en ny tjeneste kalt Atea Cloud Server som gjør at du får tilgang til et virtuelt datasenter i skyen og kan flytte last fra ditt lokale VMware miljø til Ateas Cloud og tilbake til ditt eget datasenter om behovet tilsier det. Skalering, driftssikkerhet, fleksibilitet er ivaretatt. Atea drifter løsningen og sørger for din sikkerhet. Du betaler kun for det du bruker. Løsningene brukes av over 200 kunder og vi presenterer noen kundereferanser. 

Foredragsholder: Roger Samdal, VMware

kl. 10.10 - 10.40, velg en av følgende sesjoner:

Analyse i skyen

Rom: Storm 2

Vi lever i en tid hvor data blir ansett som den «nye oljen».
Denne oljen utvinnes gjennom fagkompetanse og moderne verktøy.
Jaget etter datadrevne løsninger gjør at flere og flere bedrifter må tenke nytt og endre sine arbeidsprosesser.

Skyen gir oss uttallige fordeler; summen av disse fordelene utgjør kritisk forskjell i henhold til leveringsevne. Vi synligjør dette ved å vise fram en rekke praktiske eksempler, og skisserer hvor tungvindt det ville vært å levere tilsvarende løsninger uten Azure.

I denne presentasjonen vil du høre hvordan skyløsninger gjør livet enklere for dem som utvikler morgendagens løsninger, og hvilke dører som åpnes gjennom verktøy som Azure Databricks, Azure DevOps, Docker, Kubernetes, Azure Webapps for Containers og Azure Key Vault.

Foredragsholder: Didrik Finnøy, Atea 

Team up! - Samhandling ved bruk av Teams i skyen - nå med summetone

Rom: Storm 1

Ansatte forventer i dag moderne løsninger for informasjon- og kunnskapsdeling, både formelt og uformelt. Gi ansatte muligheten til å arbeide hvor som helst, når som helst og på alle enheter med løsninger fra Atea og Microsoft. Atea leverer summetone i Teams slik at din organisasjon kan nå det fulle potensiale innen samhandling. Du får her høre hvordan din organisasjon kan utnytte Teams best mulig.

Foredragsholder: Roar Langli og Renate Woldseth, Atea

Reisen til Azure 

Rom: ROAST, 13.etg.

Microsoft Azure har de siste to år vært den raskest voksende public skytjenesten i verden, og blir en viktig plattform for mange norske virksomheters digitale innovasjon – spesielt når den nå kommer på norsk jord. Torbjørn Titlestad, Azure arkitekt i Atea, vil her fortelle hvordan man på best mulig måte tilnærmer seg Azure og hvilke fordeler Azure har i forhold til andre skyer. Torbjørn oppfordrer til spørsmål og høyt engasjement fra salen.

Foredragsholder: Torbjørn Titlestad, Atea

kl. 11.00 - 11.30, velg en av følgende sesjoner:

Watson Anywhere – kraften fra Watson er nå hybrid!

Rom: Storm 2

IBMs verdensledende AI- og analyseplattform, Watson, har vært en game-changer i snart to tiår og har bidratt med innovasjon i alt fra helsesektoren og utdanning, til industri, media og mye mer. Til nå har tjenesten kun vært tilgjengelig fra IBM-skyen, men fremover vil man kunne utnytte kraften fra maskinlæring og kunstig intelligens uansett hvilken plattform man ønsker kjøre fra; on-premise, hosted eller direkte fra egenvalgt skyplattform. Velkommen, Watson Anywhere!

Foredragsholder: Renee Kleven, IBM Norge

Go with the flow! - Automatiser arbeidsprosesser med Flow i Office 365

Rom: Storm 1

Det ligger mye spart tid i å se gjennom arbeidsprosesser og erstatte manuelle steg med digitale skjemaer og automatisert arbeidsflyt i Office 365. Atea har bistått med automatisering av arbeidsflyt i mer enn ti år og vil gjenomgå noen praktiske eksempler ved bruk av Flow. 

Foredragsholder: Anders Bull og Christopher Ramsdal, Atea

Mer enn bare public sky - Managed Services

Rom: ROAST, 13.etg.

Alle organisasjoner har ulike behov i forhold til sky. Atea har lang erfaring med å kombinere ulike sikre skyløsninger fra de ledende teknologileverandørene for våre kunder, og dermed designe den beste løsningen for akkurat din organisasjon. Atea Managed Services tilbyr tjenester fra våre partnere som for eksempel Microsoft, Cisco, IBM og VMware, som et tillegg til eller i kombinasjon med våre egenproduserte tjenester. På denne måten kombinerer vi det beste fra flere teknologiske verdener. 

Foredragsholder: Audun Lødemel, Atea

kl. 11.50 - 12.20, velg en av følgende sesjoner:

Hvordan bruke tekstanalyse til å fange kunnskap i ukjent farvann?

Rom: Storm 2

Hvordan endrer skytjenester rammebetingelsene for hvordan man enkelt og raskt kan vurdere verdi av egne data? Hvilke praktisk erfaring har Atea gjort seg i bruk av tekstanalyse for å effektivisere og forbedre arbeidet med å innhente, systematisere og formidle kunnskap for Husbanken i deres boligsosiale arbeid i Norge.

Foredragsholder: Steinar Holmedahl og Mats Kristoffer Myhr Hansen, Sherpa by Atea

Nettverk når alt blir sky 

Rom: Storm 1

Å flytte tjenester til en eller flere skyer vil kreve mer av det etablerte nettverket. Ofte må en endre en vesentlig del av dagens arkitektur for å kunne gi tilstrekkelig ytelse, brukervennlighet og sikkerhet. Christian fra Cisco tar oss igjennom erfaringer og muligheter. 

Foredragsholder: Christian Nordve, Cisco

Atea Cloud Broker portal

Rom: ROAST, 13.etg.

Ateas Cloud Broker portal er et unikt innkjøpsverktøy for innkjøp av «public» skytjenester. Portalen gir deg tilgang til kjøp, administrasjon, fakturering og skalering av alle dine skytjenester, og tilrettelegger for sikker og effektiv bruk av flere skyleverandører.

 

Foredragsholder: Vegard Rivenes, Atea

 

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer