Tilbake til Community Tech, Stavanger

Agenda

Under årets Community Tech er agendaen delt inn i tre ulike temaer - Hybrid platform, Information management og Digital workplace.

 

22 oktober 2019
10.00-10.30
10.30-11.00
Apple@Work

Hvordan går man fra digitalisering til transformasjon via mobilitet og business apps? Hva menes egentlig med «secure by design»? Og hva er effekten av å la de ansatte selv få velge? 

: Digital Workplace
Foredragsholder: Apple
HPE

Det er allerede lenge siden skybasert IT har blitt voksen. Mye brukes i produksjon, og skyen har antatt forskjellig form og farge. Vi kaller det ikke lenger bare cloud, men hybrid cloud og multicloud. Dette har gitt fremvekst av plattformer for å lette driftsoppgaver, men de må automatiseres for å holde kostnadene nede.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
10 gode råd: Hvordan lykkes med datadrevet digitalisering?

Sherpa har mer en 13 års erfaring med innsamling, tilrettelegging og analyse av data. I dette foredraget forteller vi hva du bør gjøre – men også hvilke feller du bør unngå, på reisen mot å bli en datadrevet virksomhet. Foredraget illustreres med konkrete eksempler fra noen av Norges største virksomheter. Hvilke teknologier og metodikker ble benyttet – og ikke minst hvilke forretningutfordringer ble løst.

: Information Management
Foredragsholder: Sherpa by Atea
11.00-11.15
11.15-11.45
Din strategi for informasjonssikkerhet fungerer best med engasjerte brukere

Endre måten å jobbe på endrer også måten vi må tenke sikkerhet på. Det er derfor viktig å vurdere informasjonssikkerhet og brukeradopsjon parallelt. Hør mer om hvilke sikkerhetsmekanismer som finnes i Microsoft 365 - som kan sørge for at de ansatte er effektive og at informasjonen er sikker.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Microsoft
Det ligger i vårt DNA – digital sikker grunnmur må du ha!

Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Bruk automasjon og AI/ML for å imøtekomme nye krav, og ivareta sikkerheten fra ende-til-ende.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Merete Asak, CTO Cisco Norge
Når teknologien kan spå forbrytelser

Noen ting sitter i ryggraden, kall det gjerne instinkt, en sunn skepsis eller frykt for edderkopper og slanger. Dessverre er vi ikke født med den samme skepsisen eller instinktet når det kommer til å klikke på linker eller bevege oss ut på usikre domener i den digitale verden. Si at vi hadde hatt digitalt instinkt og du visste noe skadelig kom til å skje, hvordan ville du gjort dine valg med hensyn til å vurdere risiko, f.eks om du visste at noen var på vei til å stjele dataene dine? Ville du ha agert annerledes? 

: Information Management
Foredragsholder: Checkpoint
11.45-12.30
12.30-13.00
Fremtidens kontor og medarbeidere

Megatrender og ny teknologi kommer til å påvirke arbeidsplassen, kontoret, arbeidsmiljøet og hvordan vi jobber, enten vi vil eller ikke. Fokuset ligger på å fjerne barrierer for å øke produktiviteten, inspirasjon og utveksling av ideer. Og samtidig sørge for at sikkerheten blir ivaretatt uansett hvor og når du jobber. Kom og hør hvordan arbeidsdagen i fremtiden kommer til å se ut.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Andreas Thorsteinsen, Partner Business Manager HP og Lars Tøsse, HP Partner Manager Atea
Atea Cloud Server

Multicloud og hybrid sky i praksis Atea Cloud Server gir deg et VMware basert virtuelt datasenter i skyen, sømløst integrert med ditt lokale datarom og andre skytjenester som Azure, AWS og IBM Cloud.  Enkel skalering opp og ned, samt mulighet for katastrofesikring gjør at du trygt og enkelt kan beskytte dine tjenester. Atea står for integrasjon og drift, så du kan fokusere på innovasjon og utvikling i egen virksomhet. Dette er en akselerator for digital transformasjon.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Atea Digitale Plattform

Atea Digitale Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

: Information Management
Foredragsholder: Helge Dyrøy, forretningsutvikler Atea
13.00-13.15
13.15-13.45
Hver gang vi møtes…

kommer vi på møterommet og vil at teknologien alltid skal funke slik at vi kan konsentrere oss om jobben vår. Nye løsninger og tekniske problemer kan utløse fiaskofobi og svetteringer. Hvordan kan hver gang vi møtes heller bidra til læring av teknologi og kommunikasjon som vi kan ta med oss over i kjernevirksomheten? Strategisk arbeidsplassutforming er fagfeltet hvor antropologer, teknologer og arkitekter jobber sammen for å hjelpe virksomheter inn i framtidens arbeidsplass. I foredraget vil du lære hvordan endring kan bli mindre ubehagelig, og hvordan sammenhengen mellom prostitusjon og ny teknologi kan bidra til at akkurat din jobb ikke automatiseres bort.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Kristianne Ervik, Seniorrådgiver Tegn_3
TBA
: Hybrid Platforms
Watson Anywhere – kraften fra Watson er nå hybrid!

IBMs verdensledende AI- og analyseplattform, Watson, har vært en game-changer i snart to tiår og har bidratt med innovasjon i alt fra helsesektoren og utdanning, til industri, media og mye mer. Til nå har tjenesten kun vært tilgjengelig fra IBM-skyen, men fremover vil man kunne utnytte kraften fra maskinlæring og kunstig intelligens uansett hvilken plattform man ønsker kjøre fra; on-premise, hosted eller direkte fra egenvalgt skyplattform. Velkommen, Watson Anywhere!

: Information Management
Foredragsholder: IBM
13.45-14.15
14.15-14.45
Møt ekspertene

Møt ekspertene og foredragsholderne fra dagen. Noe du fortsatt lurer på etter et foredrag? Eller kanskje du lurer på noe helt annet? Da har du muligheten til å stille dine spørsmål.

14.45-15.00
Tilbake til Community Tech, Stavanger
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer