Tilbake til Community Tech, Stavanger

Agenda

Under årets Community Tech er agendaen delt inn i tre ulike temaer - Hybrid platform, Information management og Digital workplace.

 

22 oktober 2019
10.00-10.30
10.30-11.00
Cloud 2020; hva er status på dagens skymuligheter i Norge?

Det er allerede lenge siden skybasert IT har blitt voksen. Mye brukes i produksjon, og skyen har antatt forskjellig form og farge. Vi kaller det ikke lenger bare cloud, men hybrid cloud og multicloud. Dette har gitt fremvekst av plattformer for å lette driftsoppgaver, men de må automatiseres for å holde kostnadene nede.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
Digitaliseringsvettreglene: Hvordan lykkes med datadrevet digitalisering?

I Sherpa har vi i over 13 år holdt på med datadrevet digitalisering hos noen av Norges største virksomheter. Sammen med kundene våre har vi brukt kunnskap fra relevante data til å ta raskere, bedre og automatiserte beslutninger. Inspirert av fjellvettreglene har vi samlet våre erfaringer i noe vi har kalt Digitaliseringsvettreglene.

: Information Management
Foredragsholder: Steinar Holmedahl, Sherpa by Atea
Din digitale arbeidsplass – smarte innkjøp
Megatrender og ny teknologi kommer til å påvirke arbeidsplassen, kontoret, arbeidsmiljøet og hvordan vi jobber, enten vi vil eller ikke. Det blir viktigere å ivareta sikkerhet, uansett hvor og når vi jobber. Samtidig legges det stort press på ressurser, og fokuset på miljø øker. Mange virksomheter erfarer i tillegg at intern drift, support og administrasjon av de ulike enhetene legger unødvendig beslag på interne ressurser. Det frie valg er et konsept som gjør at arbeidsgiveren kan møte forventningen fra de ansatte, uten å bruke interne ressurser på administrasjon. Kom og hør hvordan vi kan møte fremtiden på den sikreste og mest bærekraftige måten, og samtidig sørge for at effektivitet rundt innkjøp forbedres.
: Digital Workplace
Foredragsholder: Andreas Thorsteinsen, Partner Business Manager HP og Lars Tøsse, HP Partner Manager Atea
11.00-11.15
11.15-11.45
Din strategi for informasjonssikkerhet fungerer best med engasjerte brukere

Endre måten å jobbe på endrer også måten vi må tenke sikkerhet på. Det er derfor viktig å vurdere informasjonssikkerhet og brukeradopsjon parallelt. Hør mer om hvilke sikkerhetsmekanismer som finnes i Microsoft 365 - som kan sørge for at de ansatte er effektive og at informasjonen er sikker.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Lars Erik Bjerke, Microsoft
Det ligger i vårt DNA – digital sikker grunnmur må du ha!

Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Bruk automasjon og AI/ML for å imøtekomme nye krav, og ivareta sikkerheten fra ende-til-ende.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Marcus Barmen, Cisco Norge
Når teknologien kan spå forbrytelser

Noen ting sitter i ryggraden, kall det gjerne instinkt, en sunn skepsis eller frykt for edderkopper og slanger. Dessverre er vi ikke født med den samme skepsisen eller instinktet når det kommer til å klikke på linker eller bevege oss ut på usikre domener i den digitale verden. Si at vi hadde hatt digitalt instinkt og du visste noe skadelig kom til å skje, hvordan ville du gjort dine valg med hensyn til å vurdere risiko, f.eks om du visste at noen var på vei til å stjele dataene dine? Ville du ha agert annerledes? 

: Information Management
Foredragsholder: Nils Ove Gamlem, Check Point
11.45-12.30
12.30-13.00
Atea Cloud Server

Multicloud og hybrid sky i praksis Atea Cloud Server gir deg et VMware basert virtuelt datasenter i skyen, sømløst integrert med ditt lokale datarom og andre skytjenester som Azure, AWS og IBM Cloud.  Enkel skalering opp og ned, samt mulighet for katastrofesikring gjør at du trygt og enkelt kan beskytte dine tjenester. Atea står for integrasjon og drift, så du kan fokusere på innovasjon og utvikling i egen virksomhet. Dette er en akselerator for digital transformasjon.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Atea Digitale Plattform

Atea Digitale Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

: Information Management
Foredragsholder: Helge Dyrøy, forretningsutvikler Atea
Apple@Work

Hvordan går man fra digitalisering til transformasjon via mobilitet og business apps? Hva menes egentlig med «secure by design»? Og hva er effekten av å la de ansatte selv få velge? 

: Digital Workplace
Foredragsholder: Erling Teig, Apple
13.00-13.15
13.15-13.45
Hver gang vi møtes…

kommer vi på møterommet og vil at teknologien alltid skal funke slik at vi kan konsentrere oss om jobben vår. Nye løsninger og tekniske problemer kan utløse fiaskofobi og svetteringer. Hvordan kan hver gang vi møtes heller bidra til læring av teknologi og kommunikasjon som vi kan ta med oss over i kjernevirksomheten? Strategisk arbeidsplassutforming er fagfeltet hvor antropologer, teknologer og arkitekter jobber sammen for å hjelpe virksomheter inn i framtidens arbeidsplass. I foredraget vil du lære hvordan endring kan bli mindre ubehagelig, og hvordan sammenhengen mellom prostitusjon og ny teknologi kan bidra til at akkurat din jobb ikke automatiseres bort.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Kristianne Ervik, Seniorrådgiver i Gottlieb Paludan Architects
Vår Energi – Vår digitaliseringsreise

Vår Energi er et nytt olje og gass selskap som er resultatet av fusjonen mellom Point Resources og Eni Norge. Det nye selskapet har vekstambisjoner på norsk sokkel og vil bruke digitalisering som et verktøy for å oppnå målene sine. I denne sesjonen blir du tatt med på denne reisen og får høre Vår Energi sine tanker om den digitale transformasjonen fremover.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Astrid Huglen, Vice President Integration & Improvement, Vår Energi
"Veien til AI og Cloud med kraften fra Red Hat og IBM"

IBM forteller hvordan du kommer i gang med reisen til mere fleksible, raske og innovative løsninger. Hør hvordan kunder flytter last ut i skyen, moderniserer sine IT systemer, utnytter kraften fra AI og maskinlæring til å lage nye og innovative løsninger, uavhengig av hvilken plattform man ønsker å kjøre på. Hos IBM og Red Hat er hybrid, multicloud, sikkerhet og åpne standarder i førersetet.

: Information Management
Foredragsholder: Jone Aarre, IBM Cloud Red Hat Technical Ambassador, IBM Norge
13.45-14.00
14.00-14.30
Møt ekspertene

Møt ekspertene og foredragsholderne fra dagen. Noe du fortsatt lurer på etter et foredrag? Eller kanskje du lurer på noe helt annet? Da har du muligheten til å stille dine spørsmål.

14.30-14.40
«Kunsten å oppdra en verdensmester»
Foredragsholder: Gjert Ingebrigtsen
Tilbake til Community Tech, Stavanger
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer