Tilbake til Community Tech, Oslo

Agenda

Under årets Community Tech er agendaen delt inn i tre ulike temaer - Hybrid platform, Information management og Digital workplace.

 

31 oktober 2019
10.15-10.45
10.45-11.15
Cloud 2020; hva er status på dagens skymuligheter i Norge?

Det er allerede lenge siden skybasert IT har blitt voksen. Mye brukes i produksjon, og skyen har antatt forskjellig form og farge. Vi kaller det ikke lenger bare cloud, men hybrid cloud og multicloud. Dette har gitt fremvekst av plattformer for å lette driftsoppgaver, men de må automatiseres for å holde kostnadene nede.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
Digitaliseringsvettreglene: Hvordan lykkes med datadrevet digitalisering?

I Sherpa har vi i over 13 år holdt på med datadrevet digitalisering hos noen av Norges største virksomheter. Sammen med kundene våre har vi brukt kunnskap fra relevante data til å ta raskere, bedre og automatiserte beslutninger. Inspirert av fjellvettreglene har vi samlet våre erfaringer i noe vi har kalt Digitaliseringsvettreglene.

: Information Management
Foredragsholder: Steinar Holmedahl, CMO og BD, Sherpa by Atea
Din digitale arbeidsplass – smarte innkjøp
Megatrender og ny teknologi kommer til å påvirke arbeidsplassen, kontoret, arbeidsmiljøet og hvordan vi jobber, enten vi vil eller ikke. Det blir viktigere å ivareta sikkerhet, uansett hvor og når vi jobber. Samtidig legges det stort press på ressurser, og fokuset på miljø øker. Mange virksomheter erfarer i tillegg at intern drift, support og administrasjon av de ulike enhetene legger unødvendig beslag på interne ressurser. Det frie valg er et konsept som gjør at arbeidsgiveren kan møte forventningen fra de ansatte, uten å bruke interne ressurser på administrasjon. Kom og hør hvordan vi kan møte fremtiden på den sikreste og mest bærekraftige måten, og samtidig sørge for at effektivitet rundt innkjøp forbedres.
: Digital Workplace
Foredragsholder: Andreas Thorsteinsen, Partner Business Manager HP og Lars Tøsse, HP Partner Manager Atea
11.15-11.30
11.30-12.00
Din strategi for informasjonssikkerhet fungerer best med engasjerte brukere

Endre måten å jobbe på endrer også måten vi må tenke sikkerhet på. Det er derfor viktig å vurdere informasjonssikkerhet og brukeradopsjon parallelt. Hør mer om hvilke sikkerhetsmekanismer som finnes i Microsoft 365 - som kan sørge for at de ansatte er effektive og at informasjonen er sikker.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Microsoft
Det ligger i vårt DNA – digital sikker grunnmur må du ha!

Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Bruk automasjon og AI/ML for å imøtekomme nye krav, og ivareta sikkerheten fra ende-til-ende.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Merete Asak, CTO Cisco Norge
Når teknologien kan spå forbrytelser

Noen ting sitter i ryggraden, kall det gjerne instinkt, en sunn skepsis eller frykt for edderkopper og slanger. Dessverre er vi ikke født med den samme skepsisen eller instinktet når det kommer til å klikke på linker eller bevege oss ut på usikre domener i den digitale verden. Si at vi hadde hatt digitalt instinkt og du visste noe skadelig kom til å skje, hvordan ville du gjort dine valg med hensyn til å vurdere risiko, f.eks om du visste at noen var på vei til å stjele dataene dine? Ville du ha agert annerledes? 

: Information Management
Foredragsholder: Nils Ove Gamlem, Check Point
12.00-12.30
12.30-13.00
Multicloud og hybrid sky med Atea Cloud Server

Multicloud og hybrid sky i praksis. Atea Cloud Server gir deg et VMware basert virtuelt datasenter i skyen, sømløst integrert med ditt lokale datarom og andre skytjenester som Azure, AWS og IBM Cloud. Enkel skalering opp og ned, samt mulighet for katastrofesikring gjør at du trygt og enkelt kan beskytte dine tjenester. Atea står for integrasjon og drift, så du kan fokusere på innovasjon og utvikling i egen virksomhet. Dette er en akselerator for digital transformasjon.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Atea Digitale Plattform

Atea Digitale Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

: Information Management
Foredragsholder: Helge Dyrøy, forretningsutvikler Atea as
Apple@Work

Hvordan går man fra digitalisering til transformasjon via mobilitet og business apps? Hva menes egentlig med «secure by design»? Og hva er effekten av å la de ansatte selv få velge? 

: Digital Workplace
Foredragsholder: Linn Drival Mellbye, Apple
13.00-13.15
13.15-13.45
Skanska

Skanska jobber i en bransje som så mange andre ser digitalisering som et kraftfullt verktøy for å øke lønnsomhet og bedre samhandling i sine prosjekter. De forteller her om hvordan de bruker AV og videoløsninger internt og mot forretningsenhetene sine for å nå sine målsetninger.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Øivind Hansen, Business Solution Manager Workplace, Skanska
Hvordan kan «tingenes internett» gjøre en kommune attraktiv?

Smartby-konseptet til Sandefjord kommune handler om å gjøre det enklere å være innbygger i kommunen. Sandefjord har derfor laget en løsning som tilpasser seg til hvor innbygger bor, hvor i livsløpet man er, hvilke interesser innbyggeren har og hvilke tjenester man får fra kommunen. Alle lokale lag og foreninger er koblet inn i løsningen.

Sondre Andersen leder smartby-satsningen og forteller deg mer om hvordan den fungerer. Få med deg historien og bli inspirert av hva kommunen tenker om IoT-plattform, IoT nettverk, sensorteknologi, app og skalerbar platform basert på Azure.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Sondre Andersen, IT-sjef og leder for smartby, Sandefjord kommune
"Veien til AI og Cloud med kraften fra Red Hat og IBM"

IBM forteller hvordan du kommer i gang med reisen til mere fleksible, raske og innovative løsninger. Hør hvordan kunder flytter last ut i skyen, moderniserer sine IT systemer, utnytter kraften fra AI og maskinlæring til å lage nye og innovative løsninger, uavhengig av hvilken plattform man ønsker å kjøre på. Hos IBM og Red Hat er hybrid, multicloud, sikkerhet og åpne standarder i førersetet.

: Information Management
Foredragsholder: Loek Vredenberg, CTO, IBM Norge
13.45-14.00
14.00-14.30
Møt ekspertene

Møt ekspertene og foredragsholderne fra dagen. Noe du fortsatt lurer på etter et foredrag? Eller kanskje du lurer på noe helt annet? Da har du muligheten til å stille dine spørsmål.

14.30-14.40
Elefanten og musa

Hvordan kan en 200 år gammel elefant holde tempoet oppe, og lære seg nye bevegelser fra en kvikk liten mus? Og hvorfor vi tror magi oppstår når de danser sammen.

Foredragsholder: Ingjerd Blekeli Spiten - Group Executive Vice President Retail banking i DNB og Yngvar Ugland fra NewTechLab
Tilbake til Community Tech, Oslo
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer