Tilbake til Community Tech 2019

I en digital verden er fysiske møteplasser viktigere enn noensinne. Community Tech er møteplassen for læring, deling og dialog. Community Tech er ikke bare noe som skjer. Det er noe vi skaper sammen med våre kunder og samarbeidspartnere.

I en digital verden er fysiske møteplasser viktigere enn noensinne. Community Tech er stedet for læring, deling og dialog. Community Tech er ikke bare noe som skjer. Det er noe vi skaper sammen med våre kunder og samarbeidspartnere.

Community Tech er fortsatt Community, men rendyrket for de som jobber med tech av tech.​ For femtende gang arrangerer vi Community, som har blitt Norges største tech-konferanse.

Vi lover et godt og bredt faglig program. Du skal lære, oppleve og utvide hva begrepet teknologi kan gjøre for deg i hverdagen, på jobb og i samfunnet rundt deg.På agendaen står temaer som sikkerhet, nettverk, samhandling, smart by og industri. Det blir mulighet for tekniske dypdykk i laben for de mer avanserte. Alt dette for å sende deg hjem litt smartere, litt mer nysgjerrig, og litt mer rustet for fremtiden som skjer i dag.

Velkommen til møteplassen for alle som elsker teknologi!

Sted: Quality Hotel Edvard Grieg

Pris: 800 NOK

Hendelsestid
17. okt. 2019, 08.00 - 15.30
By
Bergen
Adresse
Sandsliåsen 50, 5254 Bergen Vis på kart

Vi lover et godt og bredt faglig program

Årets program er delt inn i tre spor som tar for seg områdene:

Information Management omhandler alle verktøyene som virksomheter bruker for å samle inn, strukturere og hente frem verdien av data på en sikker måte for å lage bedre produkter og tjenester, eller å ta bedre beslutninger. Skal du lykkes med digital utvikling, må den være datadrevet. Vi ser nå også at utviklingen på dette området går fremover ved hjelp av robotisering og kunstig intelligens. Ved hjelp disse teknologiene kan virksomhetene blant annet analysere og predikere fremtiden.

Digital Workplace dreier seg om å gjøre alt tilgjengelig for ansatte uansett hvor de er – effektiv kommunikasjon, mobilitet, arbeidsverktøy osv. På denne måten kan virksomheten få økt effektivitet og produktivitet, sikker tilgang til alle applikasjoner uansett hvor brukeren befinner seg. I tillegg vil løsningene gi sømløs samhandling via ulike verktøy, plattformer og formater, noe som gir mer fornøyde medarbeidere.

Hybrid Platforms er grunnmuren du må ha for å få til de to første. Virksomheter etterspør større fleksibilitet og skalérbarhet i sin infrastruktur for å møte egne behov. Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Datamengder, antall enheter og applikasjoner øker stadig, samtidig som kravene til tilgjengelighet, ytelse og kvalitet er høye. En hybrid plattform er løsningen for mange virksomheter. I hybride løsninger kombineres infrastruktur plassert i virksomhetens egne lokaler, i private datasentre og skytjenester, og offentlige skytjenester. Hva er best for din virksomhet og hvordan få det til?

Ved å delta på årets Community Tech, håper vi å gi deg svar på dette med mer. Så, sjekk ut agendaen for din by.

Velkommen til møteplassen for alle som elsker teknologi!

Tekniske dypdykk i LAB’ene for de mer avanserte

Parallellsesjoner kl. 10.30-11.00

Din digitale arbeidsplass – smarte innkjøp
Megatrender og ny teknologi kommer til å påvirke arbeidsplassen, kontoret, arbeidsmiljøet og hvordan vi jobber, enten vi vil eller ikke. Det blir viktigere å ivareta sikkerhet, uansett hvor og når vi jobber. Samtidig legges det stort press på ressurser, og fokuset på miljø øker. Mange virksomheter erfarer i tillegg at intern drift, support og administrasjon av de ulike enhetene legger unødvendig beslag på interne ressurser. Det frie valg er et konsept som gjør at arbeidsgiveren kan møte forventningen fra de ansatte, uten å bruke interne ressurser på administrasjon. Kom og hør hvordan vi kan møte fremtiden på den sikreste og mest bærekraftige måten, og samtidig sørge for at effektivitet rundt innkjøp forbedres.
: Digital Workplace
Foredragsholder: Andreas Thorsteinsen, Partner Business Manager HP og Lars Tøsse, HP Partner Manager Atea
Cloud 2020; hva er status på dagens skymuligheter i Norge?

Det er allerede lenge siden skybasert IT har blitt voksen. Mye brukes i produksjon, og skyen har antatt forskjellig form og farge. Vi kaller det ikke lenger bare cloud, men hybrid cloud og multicloud. Dette har gitt fremvekst av plattformer for å lette driftsoppgaver, men de må automatiseres for å holde kostnadene nede.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
10 gode råd: Hvordan lykkes med datadrevet digitalisering?

Sherpa har mer en 13 års erfaring med innsamling, tilrettelegging og analyse av data. I dette foredraget forteller vi hva du bør gjøre – men også hvilke feller du bør unngå, på reisen mot å bli en datadrevet virksomhet. Foredraget illustreres med konkrete eksempler fra noen av Norges største virksomheter. Hvilke teknologier og metodikker ble benyttet – og ikke minst hvilke forretningutfordringer ble løst.

: Information Management
Foredragsholder: Steinar Holmedahl, Sherpa by Atea

Parallellsesjoner kl. 11.15-11.45

Din strategi for informasjonssikkerhet fungerer best med engasjerte brukere

Endre måten å jobbe på endrer også måten vi må tenke sikkerhet på. Det er derfor viktig å vurdere informasjonssikkerhet og brukeradopsjon parallelt. Hør mer om hvilke sikkerhetsmekanismer som finnes i Microsoft 365 - som kan sørge for at de ansatte er effektive og at informasjonen er sikker.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Microsoft
Det ligger i vårt DNA – digital sikker grunnmur må du ha!

Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Bruk automasjon og AI/ML for å imøtekomme nye krav, og ivareta sikkerheten fra ende-til-ende.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Merete Asak, CTO Cisco Norge
Når teknologien kan spå forbrytelser

Noen ting sitter i ryggraden, kall det gjerne instinkt, en sunn skepsis eller frykt for edderkopper og slanger. Dessverre er vi ikke født med den samme skepsisen eller instinktet når det kommer til å klikke på linker eller bevege oss ut på usikre domener i den digitale verden. Si at vi hadde hatt digitalt instinkt og du visste noe skadelig kom til å skje, hvordan ville du gjort dine valg med hensyn til å vurdere risiko, f.eks om du visste at noen var på vei til å stjele dataene dine? Ville du ha agert annerledes? 

: Information Management
Foredragsholder: Nils Ove Gamlem, Check Point

Parallellsesjoner kl. 12.30-13.00

Apple@Work

Hvordan går man fra digitalisering til transformasjon via mobilitet og business apps? Hva menes egentlig med «secure by design»? Og hva er effekten av å la de ansatte selv få velge? 

: Digital Workplace
Foredragsholder: Linn Drival Mellbye, Apple
Atea Cloud Server

Multicloud og hybrid sky i praksis Atea Cloud Server gir deg et VMware basert virtuelt datasenter i skyen, sømløst integrert med ditt lokale datarom og andre skytjenester som Azure, AWS og IBM Cloud.  Enkel skalering opp og ned, samt mulighet for katastrofesikring gjør at du trygt og enkelt kan beskytte dine tjenester. Atea står for integrasjon og drift, så du kan fokusere på innovasjon og utvikling i egen virksomhet. Dette er en akselerator for digital transformasjon.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Atea Digitale Plattform
Atea Digitale Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.
: Information Management
Foredragsholder: Helge Dyrøy, forretningsutvikler Atea

Parallellsesjoner kl. 13.15-13.45

Vizible og Atea Intelligente Skilt prosjekt

Vizible vil sammen med Atea i løpet av 2019 installere hele 2000+ digitale skjermflater over hele Norge. Skjermflatene er strategisk plassert der mennesker ferdes og oppholder seg. I løpet av første halvår 2019 har Vizible sikret seg spennende og viktige avtaler med treningskjeder, parkeringshus, og storsenterkjeder, noe som innebærer at man på rekordtid er en de markedsledende aktører i dette markedet. Teknologi fra Fluxloop leverer unik kundeinnsikt på bakgrunn av en kombinasjon av fysisk og digital sensorikk. Dette muliggjør at man kan følge og kommunisere med kunde før og etter de blir eksponert for skjermreklame.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Kristoffer Hopsdal og Stian Heggernes, Atea 
Reisen til Azure

Microsoft Azure har de siste to år vært den raskest voksende public skytjenesten i verden, og blir en viktig plattform for mange norske virksomheters digitale innovasjon – spesielt når den nå kommer på norsk jord. Torbjørn Titlestad, Azure arkitekt i Atea, vil her fortelle hvordan man på best mulig måte tilnærmer seg Azure og hvilke fordeler Azure har i forhold til andre skyer. Torbjørn oppfordrer til spørsmål og høyt engasjement fra salen.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Torbjørn Titlestad, Atea
"Veien til AI og Cloud med kraften fra Red Hat og IBM"

IBM forteller hvordan du kommer i gang med reisen til mere fleksible, raske og innovative løsninger. Hør hvordan kunder flytter last ut i skyen, moderniserer sine IT systemer, utnytter kraften fra AI og maskinlæring til å lage nye og innovative løsninger, uavhengig av hvilken plattform man ønsker å kjøre på. Hos IBM og Red Hat er hybrid, multicloud, sikkerhet og åpne standarder i førersetet.

: Information Management
Foredragsholder: Loek Vredenberg, CTO, IBM Norge
Keep human emotion out of your digital systems: Trust Nothing

John Kindervag joined Palo Alto Networks as Field CTO in 2017 after 8,5 years at Forrester Research where he was a Vice President and Principal Analyst on the Security and Risk Team. John is considered one of the world’s foremost cybersecurity experts. He is best known for creating the revolutionary Zero Trust Model of Cybersecurity. 

The concept of zero trust has gained a lot of traction among cybersecurity professionals immersed in digital transformation, and for good reason. Trust is a vulnerability that can be exploited. If the secret service relied solely on trust to protect a president or prime minister, we’d have a serious problem. So why do so many of us still rely on trust in our networks?

Other security approaches often fail because they’re merely tactics that fail as soon as something changes. Zero Trust, on the other hand, is a strategy that defines HOW you are going to approach your security, and HOW you are going to define your critical assets and data- and only then do the tactical elements like segmentation and policies come into play.

Foredragsholder: John Kindervag, Field CTO, Palo Alto Networks
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer