Tilbake til Community Tech, Ålesund

Agenda

Under årets Community Tech er agendaen delt inn i tre ulike temaer - Hybrid platform, Information management og Digital workplace.

 

12 september 2019
10.00-10.30
10.30-11.00
Apple@Work

Hvordan går man fra digitalisering til transformasjon via mobilitet og business apps? Hva menes egentlig med «secure by design»? Og hva er effekten av å la de ansatte selv få velge? 

: Digital Workplace
Foredragsholder: Erling Teig, Apple
HPE

Det er allerede lenge siden skybasert IT har blitt voksen. Mye brukes i produksjon, og skyen har antatt forskjellig form og farge. Vi kaller det ikke lenger bare cloud, men hybrid cloud og multicloud. Dette har gitt fremvekst av plattformer for å lette driftsoppgaver, men de må automatiseres for å holde kostnadene nede.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
10 gode råd: Hvordan lykkes med datadrevet digitalisering?

Sherpa har mer en 13 års erfaring med innsamling, tilrettelegging og analyse av data. I dette foredraget forteller vi hva du bør gjøre – men også hvilke feller du bør unngå, på reisen mot å bli en datadrevet virksomhet. Foredraget illustreres med konkrete eksempler fra noen av Norges største virksomheter. Hvilke teknologier og metodikker ble benyttet – og ikke minst hvilke forretningutfordringer ble løst.

: Information Management
Foredragsholder: Steinar Holmedahl, Sherpa by Atea
11.00-11.15
11.15-11.45
Din strategi for informasjonssikkerhet fungerer best med engasjerte brukere

Endre måten å jobbe på endrer også måten vi må tenke sikkerhet på. Det er derfor viktig å vurdere informasjonssikkerhet og brukeradopsjon parallelt. Hør mer om hvilke sikkerhetsmekanismer som finnes i Microsoft 365 - som kan sørge for at de ansatte er effektive og at informasjonen er sikker.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Dag Nyrud, Microsoft
Det ligger i vårt DNA – digital sikker grunnmur må du ha!

Med veksten i forskjellige enheter tilkoblet nettverket, mobilitet og digitalisering utfordres IT avdelingene av nye krav fra nettverket og dets brukere. Bruk automasjon og AI/ML for å imøtekomme nye krav, og ivareta sikkerheten fra ende-til-ende.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Merete Asak, CTO Cisco Norge
Når teknologien kan spå forbrytelser

Noen ting sitter i ryggraden, kall det gjerne instinkt, en sunn skepsis eller frykt for edderkopper og slanger. Dessverre er vi ikke født med den samme skepsisen eller instinktet når det kommer til å klikke på linker eller bevege oss ut på usikre domener i den digitale verden. Si at vi hadde hatt digitalt instinkt og du visste noe skadelig kom til å skje, hvordan ville du gjort dine valg med hensyn til å vurdere risiko, f.eks om du visste at noen var på vei til å stjele dataene dine? Ville du ha agert annerledes? 

: Information Management
Foredragsholder: Nils Ove Gamlem, Check Point
11.45-12.30
12.30-13.00
Fremtidens kontor og medarbeidere

Megatrender og ny teknologi kommer til å påvirke arbeidsplassen, kontoret, arbeidsmiljøet og hvordan vi jobber, enten vi vil eller ikke. Fokuset ligger på å fjerne barrierer for å øke produktiviteten, inspirasjon og utveksling av ideer. Og samtidig sørge for at sikkerheten blir ivaretatt uansett hvor og når du jobber. Kom og hør hvordan arbeidsdagen i fremtiden kommer til å se ut.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Andreas Thorsteinsen, Partner Business Manager HP og Lars Tøsse, HP Partner Manager Atea
Atea Cloud Server

Multicloud og hybrid sky i praksis Atea Cloud Server gir deg et VMware basert virtuelt datasenter i skyen, sømløst integrert med ditt lokale datarom og andre skytjenester som Azure, AWS og IBM Cloud.  Enkel skalering opp og ned, samt mulighet for katastrofesikring gjør at du trygt og enkelt kan beskytte dine tjenester. Atea står for integrasjon og drift, så du kan fokusere på innovasjon og utvikling i egen virksomhet. Dette er en akselerator for digital transformasjon.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Atea Digitale Plattform

Atea Digitale Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

: Information Management
Foredragsholder: Christian Våge, Forretningsutvikler digital plattform, Atea
13.00-13.15
13.15-13.45
Bakgrunn, mulighet og risiko ved å velge AV over IP

Dagens foredrag handler om bakgrunnen, muligheter og risiko ved å velge AV over IP. NTNU  ønsket å forbedre studentens læring og forbedre fleksibiliteten i undervisningen ved å skape en fullt sammenkoblet AV-serie av forelesningsrom og lærerlaboratorier. De ville muliggjøre samarbeid mellom undervisningsområdene med innhold av høy kvalitet i sanntid.

: Digital Workplace
Foredragsholder: Fredrik Haugdal og Magnus Sæternes Lian er begge Overingeniør ved NTNU Avdeling for utdanningskvalitet.
Progressive Web apper med event sourcing

Siden 2016 har Axess Bridge bygget skreddersydde web applikasjoner  som tar i bruk event sourcing teknology. Kombinasjonen av PWAs og event sourcing gir en meget robust løsning med full audit logg og minimal risiko for tap av data, selv om du jobber offline eller på svært begrenset båndbredde med omfattende datafangst.

: Hybrid Platforms
Foredragsholder: Per Gustav Porsanger, Software Director at Axess Group
"Veien til AI og Cloud med kraften fra Red Hat og IBM"

IBM forteller hvordan du kommer i gang med reisen til mere fleksible, raske og innovative løsninger. Hør hvordan kunder flytter last ut i skyen, moderniserer sine IT systemer, utnytter kraften fra AI og maskinlæring til å lage nye og innovative løsninger, uavhengig av hvilken plattform man ønsker å kjøre på. Hos IBM og Red Hat er hybrid, multicloud, sikkerhet og åpne standarder i førersetet.

: Information Management
Foredragsholder: Fredrik Neubert, Teamleder IBM Cloud Platform, IBM Norge
13.45-14.15
14.15-14.45
Møt ekspertene

Møt ekspertene og foredragsholderne fra dagen. Noe du fortsatt lurer på etter et foredrag? Eller kanskje du lurer på noe helt annet? Da har du muligheten til å stille dine spørsmål.

14.45-15.00
Fremtiden står foran deg som en mur av muligheter

Arne Krokan er professor ved NTNU der han forsker på hvordan teknologi, og spesielt digitale tjenester, endrer samfunnet, samt underviser kurs i blant annet «Digitalisering og digital transformasjon». Med bakgrunn i sosiologi, psykologi, statistikk og medievitenskap har han utgitt en rekke bøker om digital økonomi, nettverksøkonomi, forretningsutvikling for det digitale nettsamfunnet, digital læring og om «Hvordan teknologi endrer samfunnet». Direktøren i Innovasjon Norge har skrevet på sin Instagramkonto at «er det en ting som burde stå på TO-DO-lista til enhver ledergruppe i 2017, er det å invitere professor Arne Krokan fra NTNU». Og ved lanseringen av hans siste bok «deling plattform tillit» sa Torbjørn Røe Isaksen at «Arne Krokan er en av Norges ledende tek-profeter som tør å male med bred pensel og provosere litt», ingen dårlig attest fra landets næringsminister i følge redaktør Truls Berg.

Foredragsholder: Arne Krokan, Professor ved NTNU
Tilbake til Community Tech, Ålesund
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer