Tilbake til Arrangementer

Hvordan håndterer du dataangrep?

Backup og gjenoppretting av data etter angrep med løsepengevirus

 

Atea Incident Response Teamet (IRT) har det siste året vært involvert i opprydding etter hendelser med løsepengevirus. Flere ganger har kundene har vært avhengig av å gjenopprette data fra backup for komme tilbake til normal drift. I de fleste tilfellene har det tatt lenger tid enn forventet å få tilbake dataene. Det har vært spesielt krevende der hvor kunden har sine data lagret på flere ulike plattformer eller skyer.

Atea IRT er en av tre i Norge som er godkjent av NSM (nasjonal sikkerhetsmyndighet) til å håndtere slike sikkerhetshendelser. Atea inviterer til frokostseminar hvor vi setter fokus på viktigheten rundt gode backup rutiner for å ha en fullgod beskyttelse mot Ransomware.

 

Agenda:

08:30 – 09:00 Registrering og frokost

09:00 – 09:15 Intro, Thomas Tømmernes, Leder IT-sikkerhet i Atea – om sikkerhet og dagens trusselbilde.

09:15 – 10:00 IRT – Vegard Kjerstad, Leder Ateas Incident Response Team Nasjonalt – gir eksempler fra virkeligheten på hva manglende backup/rutiner kan resultere i.

10:00 – 10:45 Veritas og DataProtection ekspert Knut Erik Kristiansen om behovet for backup/rutiner og sikkerhet på reisen til skya.

10.45 – 11:00 Oppsummering, spørsmål og svar ved Chris Kristiansen, Leder Datarom Løsningssalg i Atea og Hans Petter Normann, Leder IT-sikkerhet Atea Øst

11:00 – 12:00 Lunsj

 

Seminaret er gratis og finner sted på the Thief, tirsdag 9. april, kl 08:30 - 12:00. Vi byr på frokost, faglig input og lunsj til de som har anledning.

Hendelsestid
09. apr. 2019, 08.30 - 12.00
By
Oslo
Adresse
The Thief - Møterom Fjord
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer