På Ateas Sikkerhetsdager ser vi på hvordan norske bedrifter kan jobbe aktivt med risikoforståelse og sikkerhetsvurderinger rundt implementering av ny teknologi.

Du vil høre mer om trusselbildet rundt blant annet Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) og Cloud.

Under årets Sikkerhetsdager har vi et begrenset antall plasser, så sikre din plass i dag og meld deg på!

 

Agenda:

12:00: Registrering og lett bespisning

12:45: Digitalisering, muligheter, risiko og tillit

Digitalisering er positivt og nødvendig i både offentlig og privat sektor. Mulighetene er mange, men digitaliseringen setter også informasjonssikkerhetsarbeidet i et nytt lys. De digitale arbeidsprosessene introduserer nye risikoer, og sikkerhetshendelser vil sette den nødvendige tilliten fra kunde og innbygger på prøve. Forsvarlig digitalisering innebærer en opprustning i informasjonssikkerhetsarbeidet.

Foredragsholdere: Helge Veum, Prosjektkoordinator IKT og Digitalisering i Nye Ålesund Kommune. Tidligere avdelingsdirektør i Datatilsynet.

 

13:30: Hva er best før datoen på ditt nettverk?

Måten vi har bygget nettverk på har vært igjennom en rolig evolusjon siden 90-tallet. Men, med nye måter å bygge tjenester på, hvordan vi bruker disse tjenestene og nye ting som kobles inn på nettverket endrer dette seg raskt. –Hva betyr alt dette for hvordan nettverket kan og bør gjøre? GDPR stiller krav om at sikkerhet skal være integrert. Kan man gjøre det i nettverket og er det i så fall effektivt? Cisco fortelle oss litt om dette.
Foredragsholder: Kjetil Berge, Cisco

 

14:00: Pause

14:30: Bigfix din virtuelle vaktmester

"Et at de viktigste tiltakene for å sikre at bedriftens digitale infrastruktur har maksimal oppetid og mininal sårbarhetsflate er å sikre at servere, klienter og applikasjoner er konfigurert riktig, er oppdaterte og har de siste sikkerhetspatcher til enhver tid. IBM BigFix er løsningen som automatiserer dette arbeidet - en virtuell "supervaktmester" som jobber døgnet rundt, hele året for å sikre at alt fungerer som det skal!"
Foredragsholder: Eirik Gulbrandsen, IBM

 

15:00: Trusted security for the ‘secure digital workspace´

Citrix mener det er viktig å ha en dynamisk sikkerhetsstrategi med brukerne i sentrum. I dagens SaaS, hybrid, multi-cloud og multi-device verden løser Citrix dette med en sentralisert policy motor med distribuert håndheving. Med en ende til ende Citrix løsning får kundene full synlighet og avansert sikkerhetsanalyse for å redusere risiko, beskytte applikasjoner, infrastruktur og minimerer risikoen for sikkerhetsbrudd.
Foredragsholder: Håvard Bruvold, Citrix

 

15:30: Checkpoint

Dagens angrep på IT infrastruktur er avansert og særdeles skadelig. Vi er midt inne i den fasen vi kaller femte (5.) generasjon cyber-angrep. Problemet er at IT-sikkerhetsinfrastrukturen er gammel. De fleste organisasjoner, privat som offentlig, ligger langt bak teknologisk og er ikke i stand til å oppdage, stoppe og beskytte mot dagens angrep. De aller, aller fleste befinner seg på 2. og 3. generasjons IT-sikkerhetsteknologi og er ikke i stand til å beskytte seg mot dagens angrep. Atea og Check Point kan hjelpe deg og din bedrift til å bli rustet mot det reelle trusselbildet. 

16:00: Avslutning

 

Nytt av året er to ulike spor - et teknisk og et for ledelse. Ved å melde deg på her, er du påmeldt det tekniske sporet.  Ønsker du å delta på ledelsessporet kan du sende en epost til sikkerhet@atea.no.

Velkommen til sikkerhetsdagen i Ålesund!

Startdato
12. apr. 2018
By
Devoldfabrikken, Ålesund
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer